خبر/ گزارش

شفافیت مالی در شهرداری تبریز

گزارش حسابرسی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری تبریز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر مورد بررسی قرار گرفت.

#تبریز، داود امیرحقیان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، در جریان بررسی گزارش‌های مالی و حسابرسی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی #شهرداری_تبریز، با طرح پرسشی مهم گفت: در خصوص حسابرسی سال مالی مورد نظر، این سؤال مطرح است که آیا تکالیفی که در سال ۱۳۹۹ آمده بود، در گزارش مذکور لحاظ شده است یا خیر؟

وی با اشاره به تداوم حسابرسی‌ها در سال‌های گذشته افزود: تمامی حسابرسی‌ها در حال انجام است، اما هنوز مشخص نیست آن تکالیفی که در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بر عهده سازمان مربوطه گذاشته شده، در سال ۱۴۰۲ حل خواهد شد یا خیر. همچنین باید مشخص شود که آیا تکالیف سال ۱۳۹۹ به این #سازمان و شرکت ابلاغ شده است یا خیر. اگر این موضوع انجام نشده باشد، یک نقص اساسی است که باید از طریق کمیته حسابرسی پیگیری شود.

امیر حقیان ادامه داد: تاکنون ندیده‌ام که برای حسابرسان به‌صورت روشن اعلام شود که تکالیف سال‌های گذشته وجود داشته و اجرا نشده است و اینکه چرا این اجرا صورت نگرفته است. از اعضای محترم #شورای_شهر و همچنین کمیته حسابرسی تقاضا دارم که به این موضوع با دقت توجه کنند.

احد صادقی، با تأکید بر نقش گزارش‌های گذشته در ارزیابی مالی فعلی گفت: یکی از مبانی اصلی برای اظهار نظر حسابرسان در سال جاری، گزارش حسابرسی سال قبل است. اگر گزارش حسابرسی سال گذشته در اختیار حسابرس قرار نداشته باشد، یکی از پایه‌های اصلی اظهار نظر مالی امسال لنگ خواهد ماند.

صادقی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه ابلاغ تکالیف به حسابرس به‌عنوان مبنا مطرح نیست، گفت: اینکه به حسابرس تکالیفی ابلاغ شود موضوع سلیقه‌ای است‌.

وی تأکید کرد: #حسابرسی سال گذشته باید مبنای حسابرسی سال جدید قرار گیرد.

علیرضا نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و #بودجه شورای اسلامی شهر تبریز هم در خصوص بررسی گزارش‌های مذکور گفت: مسئولیت حسابرس قبلی پایان یافته است و پس از ابلاغ رسمی، حسابرس جدید مسئولیت خود را بر اساس تکالیف و نکات مطرح شده در حسابرسی قبلی شروع می‌کند. نخستین گام حسابرس جدید بررسی گزارش قبلی است تا نقاط ضعف و قوت را شناسایی کند و پس از آن ارائه گزارش به عهده اوست.

روح‌الله دهقان نژاد نیز با اشاره به کامل بودن مراحل حسابرسی گفت: اگر حسابرسی تمام مراحل خود را پشت سر گذاشته باشد، کار او کامل است و نیازی به بازگشت دوباره به حسابرس نیست.

امیرحقیان در این باره اظهار کرد: در تمام حسابرسی‌ها باید مشخص شود که آیا تکالیف و نقاط قوت مطرح شده در سال‌های گذشته به حسابرس جدید ابلاغ شده و رسیدگی شده است یا خیر، چرا که برخی حسابرسان اعلام می‌کنند هیچ تکلیفی به آنها ابلاغ نشده است.

باغبان با اشاره به چارچوب مشخص گزارش‌های حسابرسی گفت: گزارش حسابرسی شامل شش بند است و این شش بند به‌صورت کامل تصویب می‌شوند و نه کم و نه زیاد می‌شوند. این گزارش‌ها اسناد رسمی محسوب می‌شوند.

روح‌اله رشیدی نیز با بیان اینکه پیش‌تر چندبار تذکراتی در این زمینه داده است، گفت: متأسفانه به این تذکرات اعتنایی نمی‌شود. این تذکرات ناظر بر دستورالعمل جدید حسابرسی است. ما نباید در جلساتی که موضوع حسابرسی مطرح می‌شود، بدون قرائت دستورالعمل‌های جدید، موضوع را به سازمان خاصی نسبت دهیم. ابتدا باید دستورالعمل قرائت و روشن شود تا جایگاه شورا نیز مشخص شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا