اخبار

سویه لامبدای کرونا واکسن‌گریز است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به واکسن گریز بودن سویه «لامبدا»ی ویروس کرونا گفت: احتمال ورود این سویه ویروس به کشورمان به دلیل مراودات جهانی بسیار بالاست.

عباسعلی درستی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اظهار کرد: سویه جدید ویروس کرونا با نام لامبدا که در برخی کشورهای اروپایی و آمریکایی دیده شده، احتمال اینکه در آینده به دنبال مراودات جهانی وارد کشور شود، بسیار بالاست.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه قدرت سرایت و قدرت مرگ لامبدا بسیار بالاست و برخی واکسن ها نیز بر آن تاثیرگذار نیست، این امر بسیار نگران کننده است.

وی اظهار کرد: باتوجه به اینکه لاندا، واکسن گریز است، تنها اسلحه ما در مقابله با لاندا، رعایت دستورالعملی بهداشتی است و امیدواریم مردم با حساسیت بیشتر فاصله اجتماعی را رعایت و از ماسک استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه این گونه علاوه بر اینکه کشنده‌تر از گونه دلتاست، درصد انتقال‌پذیری بالایی نیز دارد، گفت: ضروری است مردم از حضور در تجمعات و دورهمی های خانوادگی خودداری کرده و فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را جدی بگیرند و به هیچ‌وجه شستن دست‌ها با آب و صابون را فراموش نکنند تا زنجیره انتقال بیماری کرونا قطع شود.

وی در خصوص وضعیت کرونا در آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: بستری های کرونا در استان به یک هزار و ۷۰۰ نفر افزایش یافته و هم اکنون بیش از ۳۰۰ نفر در بخش های ویژه بستری هستند و ۱۳۰ نفر نیز زیر دستگاه وینتیلاتور قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه روزانه بیش از یک هزار نفر مورد جدید ابتلا به کرونا در استان شناسایی می شود، گفت: متاسفانه میزان فوتی ها در استان روند افزایشی یافته است، به طوری که در ۲ روز گذشته فوتی های کرونا در استان به ۱۷ و ۲۲ نفر رسید.

وی اظهار کرد: وضعیت استان از نظر کرونا وضعیت حادی است و هنوز به اوج پیک پنجم نرسیده ایم.

وی افزود: از لحاظ واکسیناسیون نیز ۳۳ درصد جمعیت استان واکسینه شدند که از متوسط کشوری که ۲۷ درصد می باشد، بیشتر است و تلاش می کنیم تا پایان شهرویور ۶۰ درصد جمعیت استان واکسینه شوند.

وی اضافه کرد: میزان واکسیناسیون در آذربایجان شرقی نسبت به استان های هم سطح از جمله اصفهان و فارس و استان های همجوار آذربایجان غربی و اردبیل بالاست.

وی گفت: با توجه به ازدحام جمعیت در مراکز واکسیناسیون آذربایجان شرقی، با همکاری ارتش، جمعیت هلال احمر، نیروی انتظامی و شهرداری مراکز تجمیعی استان از ۴ مرکز به ۸ مرکز افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در ۵ روز آینده نیز ۴ مرکز جدید واکسیناسیون اضافه می شود تا بدور از ازدحام و تجمع واکسیناسیون انجام شود.

به گزارش باش خبر وبه نقل از ایرنا، سویه لامبدا با نام علمی «سی. ۳۷»، نخستین‌بار در پرو شناسایی شد و نمونه‌هایی از آن نیز در تاریخ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی پیدا شده و عامل ابتلای بیش از ۸۰ درصد از مبتلایان جدید در آمریکای جنوبی بود، یکی از دلایل اصلی تعداد زیاد موارد ابتلا به کرونا در پرو به دلیل ظهور نوع لامبدا است که در حال حاضر ۹۷ درصد موارد ابتلا به بیماری را در این کشور تشکیل می‌دهد.

براساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، کرونا لامبدا جهش‌های زیادی را در مفاهیم ژنی شامل می‌شود که می‌تواند به افزایش قابلیت سرایت پذیری و همچنین افزایش مقاومت آن در مقابل آنتی بادی‌ها منجر شود، همین مساله باعث شده بسیاری از متخصصان سلامت، گونه اصلی کرونا و حتی گونه پلاس را فراموش کرده و هم اکنون تمام تمرکز خود را روی گونه لامبدا کرونا قرار دهند.

به باور برخی از متخصصان عفونی علائم مبتلایان به کرونای لامبدا با دیگر سویه‌ها مشترک بوده، علائم اصلی شامل تب، سرفه خشک، تنگی نفس و خستگی ، گلودرد، اسهال، ورم ملتحمه، سردرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، بثورات پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پا است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا