آموزشیاخبار

سویه جدید کرونا تنها یک جهش تا آلوده کردن انسان‌ها فاصله دارد

محققان چینی این سویه جدید ویروس کرونا به نام نئوکو NeoCov را در خفاش‌های آفریقای جنوبی شناسایی و اعلام کردند که برای مشخص شدن خطرات احتمالی این سویه به تحقیقات و ارزیابی بیشتری نیاز است. ویروس مورد نظر از خویشاوندان نزدیک سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) است.

این محققان در مقاله ای در وب سایت preprint bioRxiv که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است، اعلام کردند که این ویروس تنها یک جهش تا خطرناک شدن برای انسان ها فاصله دارد.

نئوکو NeoCoV در بین خفاش ها در آفریقای جنوبی کشف شده است و تا به امروز تنها در بین این حیوانات مشاهده شده است. MERS-CoV و چند ویروس کرونای خفاش از گیرنده DPP۴ به عنوان گیرنده های عملکردی خود استفاده می کنند. با این حال، گیرنده سویه NeoCoV، نزدیک‌ترین خویشاوند MERS-CoV که تاکنون در خفاش‌ها کشف شده به صورت معما باقی مانده است.

در این مطالعه، محققان به طور غیرمنتظره متوجه شدند که NeoCoV و خویشاوند نزدیک آن، PDF-۲۱۸۰-CoV، می توانند به طور مؤثری از برخی از انواع «آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین» (ACE۲) خفاش و به طور کمتر موثری از آنزیم ACE۲ انسانی برای ورود به سلول استفاده کنند اما NeoCoV پس از بروز جهش T۵۱۰F در موتیف اتصال گیرنده (RBM)، می تواند سلول های بیان کننده ACE۲ انسانی را به طور موثری آلوده کند.

براساس این مطالعه، این عفونت نمی تواند توسط آنتی بادی هایی که SARS-CoV-۲ یا MERS-CoV را هدف قرار می دهند، خنثی شود. این بدان معناست که نه آنتی‌بادی‌ها و نه مولکول‌های پروتئینی تولید شده توسط افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی یا افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند، نمی‌توانند از ابتلا به NeoCoV پیشگیری کنند.

به گفته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO)، این موضوع که آیا ویروس NeoCov تهدیدی برای انسان ها بشمار می رود یا خیر، نیاز به مطالعه بیشتر دارد.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که این سازمان از نزدیک با سازمان جهانی بهداشت حیوانات (OIE)، سازمان غذا و کشاورزی (FAO) و برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) به منظور نظارت و پاسخگویی به تهدید ویروس های در حال ظهور مشترک میان انسان و دام همکاری می کند.

از آغاز همه‌گیری کرونا که منشأ آن در ووهان است، ویروس SARS-CoV-۲ که باعث بیماری کووید-۱۹ می‌شود، جهش یافته و منجر به بروز سویه های مختلفی از این ویروس از جمله اومیکرون شده است.

سویه دلتا به عنوان مسری ترین شکل ویروس کرونا SARS-CoV-۲ تا به امروز شناخته شده است.//ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا