سهم ۳.۲۷ درصدی کشاورزی آذربایجانشرقی در ایجاد ارزش افزوده
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی از سهم ۳.۲۷ درصدی بخش کشاورزی استان در ایجاد ارزش افزوده خبر داد و گفت: رتبه سرانه ارزش افزوده آذربایجان شرقی در این بخش حدود ۲۶ است.
داود بهبودی روز یکشنبه در جلسه تدوین و نهاییسازی برنامههای رشد اقتصادی استان در بخش کشاورزی و آب اظهار کرد: در دولت جدید رویکرد دستیابی به رشد هشت درصدی اقتصاد دنبال میشود که بخشی از این رشد از طریق ارتقای بهرهوری و بخشی هم از طریق سرمایهگذاری باید محقق شود.
وی افزود: طبق برنامهریزی هایی که صورت میگیرد چهل درصد رشد هشت درصدی اقتصاد باید از محل ارتقای بهرهوری و شصت درصد هم از محل سرمایهگذاری ایجاد شود.
وی تصریح کرد: دستیابی به رشد اقتصادی نمیتواند یک پروسه یکساله باشد و در رویکردهای کوتاه مدت و یا میان مدت باید نگاه ما چندین ساله بوده و رشد مورد انتظار در سال آینده و سالهای بعدی محقق شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی علاوه بر ظرفیتهای قانون بودجه اعم از اعتبارات و نیز منابع پیشبینیشده در تبصره ۱۸ بر لزوم توجه به تجهیز منابع غیردولتی همانند صندوقها، اشکال مختلف تامین مالی جلب مشارکت بخش خصوصی و بازار سرمایه تاکید کرد. همچنین سیاستگذاری و ارائه برنامههای نرم حمایتی و تسهیلگری و رفع موانع را مورد تاکید قرار داد.
وی متذکر شد: جایگاه فعلی بخش کشاورزی استان مورد نقد است و اگر میخواهیم سرعت رشد اقتصادی استان از میانگین کشور بالاتر رود باید راه حلی پیدا کنیم که جایگاه بخش کشاورزی ارتقا یابد.
وی تصریح کرد: قدرت خلق ارزش افزوده در بخش کشاورزی به میزان قابل توجهی از متوسط خلق ارزش افزوده در سایر بخشها پایین است، به طوری که هر مترمکعب در بخش کشاورزی برای سه نفر و در بخش صنعت برای بیش از هشتاد نفر ایجاد اشتغال میکند.
بهبودی در عین حال خاطرنشان کرد: سهم بخش کشاورزی استان در GDPR و اشتغال نشان میدهد بهرهوری نیروی کار در این بخش بسیار پایینتر از متوسط کشوری است.
در ادامه جلسه محمد کلامی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی یکی از راههای دستیابی به رشد اقتصادی در بخش کشاورزی را ایجاد هلدینگهای کشاورزی دانست و گفت: لازم است در کنار پروژههایی که صرفا وابسته به پول است به روشهایی مثل اصلاح فرایندها و برخورد مطلوب با صاحبان سرمایه در جهت جلب سرمایهگذاری فکر کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانشرقی هم متذکر شد: برای این که بحثهای توسعهای استان به سرانجام رسد باید نشستهای ویژهای با مدیران برگزار کنیم، از رفتارهای تک بعدی دستگاهها خارج شویم و اقدامات علیحدهای انجام دهیم تا استان پیشرفت کند.
در این جلسه اکبر فتحی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن تاکید بر تفکیک ناپذیری فعالیتهای آب و کشاورزی، به ارائه گزارشی در مورد پروژههای رشد هشت درصدی اقتصاد در این حوزه، اهمیت بخش کشاورزی و منابع طبیعی و وضعیت اراضی و سیمای کشاورزی استان پرداخت.
یوسف غفارزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان نیز وضعیت آبی، کشاورزی و سدهای آذربایجانشرقی را تشریح کرد.//ایسنا