سامانه نوین آبیاری در ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل در حال اجراست

سامانه نوین آبیاری در ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل در حال اجراستشهروز ملاطفینیا روز جمعه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: بخشی از این پروژهها جزو طرحهای چند ساله و یا نیمه کار بوده که پس از تکمیل تحویل کشاورزان و بهرهبرداران میشود.
وی با اشاره به اجرای سامانه آبیاری نوین در یکهزار و ۲۲۲ هکتار از اراضی استان و شروع عملیات اجرایی چندین طرح جدید آبیاری نوین در هشت هزار و ۳۰۰ هکتار مزارع استان در سال جاری بیان کرد: امسال بالغ بر ۶۰۰ میلیارد برای آبیاری نوین مزارع استان اردبیل هزینه میشود.
معاون آب و خاک و امور مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل مجموع برنامه تدوین شده برای اجرای طرحهای آبیاری نوین در سطح استان را ۱۲ هزار هکتار و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح ها را ۲ هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
وی با اشاره به اجرای سامانه های نوین آبیاری در ۳۵ هزار هکتار از اراضی استان توسط سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: سامانه نوین آبیاری ۴۲ هزار هکتار از اراضی پایاب سد احمدبیگلو مشگینشهر، سد عمارت و سد خداآفرین در استان اردبیل نیز در قالب طرح مهار آبهای مرزی و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در حال اجراست.
ملاطفینیا همچنین اضافه کرد: با اجرای طرح های آبیاری نوین در راندمان انتقال آب در خطوط انتقال، راندمان توزیع آب در مزارع و راندمان کاربردی در داخل مزارع افزایش یافته و علاوه بر سهولت و صرفه جویی در مصرف آب، میزان تولید نیز به شکل چشمگیری افزایش مییابد.
به گزارش ایرنا، با اجرای سامانههای نوین آبیاری و افزایش پوشش آبیاری تحت فشار، استان اردبیل در اجرای طرحهای آبیاری کشاورزی از رتبه ۲۶ کشوری به رتبه ۶ ارتقا یافته است.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
محصول گندم با حدود ۳۰۵ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
اردبیل در تولید بسیاری از ارقام از جمله رتبه اول تولید عدس، رتبه اول تولید کلزا، رتبه دوم تولید سیب زمینی، رتبه سوم تولید عسل، رتبه پنجم تولید چغندر قند، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.