اخبار

سامانه «اس دی آی»، اساس برنامه‌ریزی، توسعه و مدیریت شهری است

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر کارایی سامانه جامع اطلاعات مکانی در مدیریت شهری گفت: در زمینه مدیریت بهینه ترافیک، حمل‌ونقل، ساخت‌وساز، اقدامات عمرانی و مسائل زیست‌محیطی شهر، سامانه SDI به عنوان پلتفرم تصمیم‌گیری تلقی می‌شود.

به گزارش شهریار، مسعود پزشکیان در جلسه ای در سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تبریز با تأکید بر اهمیت سامانه زیرساخت داده‌های مکانی (SDI) تصریح کرد: امروزه در جهان SDI اساس برنامه‌ریزی توسعه قرار گرفته و از نگاه سازمان ملل، ابزاری برای توانمندسازی دولت‌ها به شمار می‌رود.
او ادامه داد: این زیرساخت اهمیت ویژه‌ای برای پیشرفت در حوزه شهر هوشمند و اقتصاد دیجیتال دارد و می‌تواند نظام شهری اطلاعات را تکمیل کند.
پزشکیان استفاده از کارشناسان و متخصصان خارجی را اجتناب‌ناپذیر خواند و گفت: با توجه به سابقه حضور عملی کارشناسان خارجی در اجرای ایده‌هایی که برای نخستین‌بار در تبریز و حتی کشور اجرا می‌شوند، باید از تجربه عملی این کارشناسان جهت اجرای منطقی و درست پروژه‌ها بهره گرفت.
نماینده مردم تبریز خاطرنشان کرد: امیدوارم با تدابیر شورای شهر مشهد، سامانه SDI به عنوان پایه تصمیمات شهری قرار بگیرد؛ چراکه برای بهینه شدن لازم است به چنین تدابیری روی بیاوریم. اقداماتی که در مشهد در این زمینه انجام شده است می‌تواند به عنوان یک الگوی موفق در سطح ملی برای سایر شهرهای کشور ارائه شود.
در ادامه سعید نیکوخصلت عضو شورای اسلامی تبریز ضمن قدردانی از عملکرد همکاران فاوا، در خصوص استفاده از این سامانه گفت: کاربران به طور پیوسته برای نیازهای خود احتیاج به دستیابی و دسترسی سریع به اطلاعات مکانی دارند، لذا SDI  می تواند کمک شایانی به ساده سازی تبادل داده‌ها و منابع بین سازمان‌ها کند.
وی تاکید کرد: هدف اصلی ما از  SDI  به عنوان زیر ساخت اطلاعات مکانی جهت ارائه سرویس‌های لایه بندی شده و بروز شده به سامانه های مختلف با کمترین هزینه و کوتاه ترین زمان ممکن است.
در این جلسه معاون مالی و اقتصادی فاوا نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سازمان، با اشاره به سامانه جامع اطلاعات مکانی به منزله ایجاد مکانیزم پایدار برای اتصال اطلاعات مکانی، کاربران و تولید کنندگان داده گفت: این سامانه شامل مجموعه ای مرتبط از فناوری ها، سیاستگذاری ها، استانداردها، شبکه های دسترسی، منابع انسانی لازم برای جمع آوری، پردازش، ذخیره سازی، توزیع و بهینه سازی و استفاده از داده ها و اطلاعات مکانی در سطوح مختلف  به منظور تسهیل در روند تصمیم گیری و مدیریت یک جامعه است .
میر یحیی نوحی افزود: با توجه عدم یکپارچگی سرویس های مکانی در سامانه های مختلف شهرداری و نیز بدلیل نیاز اساسی شهرداری تبریز برای ارائه سرویس های نقشه به حوزه های مختلف اعم از شهرسازی، GNAF ، خدمات شهری و توسعه زیر ساخت اطلاعات مکانی شهرداری تبریز اجرای این پروژه ضروری بود.
وی تاکید کرد: با استفاده از این سامانه ضمن حفظ امنیت داده‌ها و حق حاکمیت نسبت به آنها، اطلاعات مکانی به هنگام و صحیح نیز به صورت برخط، با کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه، در اختیار کاربران مختلف از جمله دستگاه های اجرایی، مدیران، برنامه ریزان و محققان قرار می گیرد.
نوحی در ادامه خاطرنشان کرد: سازمان فاوا با بیشترین حضور و کمترین آمار دورکاری در ایام کرونا، تلاش داشته‌اند که زمینه مطلوبی را برای ارائه خدمات بی‌وقفه به همکاران و مراجعه‌کنندگان داشته باشند و هیچگونه اختلالی در انجام وظایف و پاسخگویی به ارباب رجوع ایجاد نشود.
/ شهریارنیوز

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا