اخبار

زنده فروشی؛ خطری جدی برای شیوع آنفلوانزای پرندگان

رئیس دامپزشکی خرم‌دره گفت: زنده فروشی پرندگان خطری جدی برای شیوع آنفلوانزای پرندگان است.

مهدی حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: آنفلوانزای پرندگان یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و پرندگان است که می‌تواند علاوه بر مرگ و میر پرندگان، باعث بیماری برخی حیوانات و حتی انسان شود.

وی با اشاره به علایم این بیماری در پرندگان، تصریح کرد: برخی از این علائم شامل انتشار سریع بیماری در کله و شروع ناگهانی و رو به رشد تلفات، ژولیدگی پرها، بی‌حالی، افسردگی، علائم تنفسی حاد مانند عطسه، سرفه و ترشحات از بینی و چشم، کاهش ناگهانی مصرف دام، کاهش شدید تولید تخم‌مرغ و همچنین تولید تخم‌مرغ با پوسته نرم است.

این مسئول با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت دهیاران در راستای پیشگیری از این بیماری در روستاها، ادامه داد: دهیاران با آموزش‌هایی که می‌بینند در صورت مشاهده هر گونه علائمی باید موارد مشکوک در بین پرندگان را سریعاً به اداره دامپزشکی گزارش دهند.

وی با اشاره به اینکه در راستای مقابله با بیماری آنفلوانزای پرندگان باید هشدار جدی به کشاورزان منطقه در خصوص نحوه تامین کود مرغی داده شود، زیرا می‌تواند در این حوزه چالش برانگیز باشد، یادآور شد: متاسفانه برخی از خودروها کود مرغی به صورت کاملاً غیرمجاز نسبت به حمل و جابه‌جایی آن اقدام می‌کنند و از شرکت‌های باربری به راحتی می‌توانند برای حمل بار مجوز بگیرند که این موضوع باید به طور جدی حل شود.

حیدری با یادآوری این مطلب که کشاورزان نیز بدون مجوز دامپزشکی و بهداشتی باید از تخلیه کود در زمین‌های کشاورزی پرهیز کنند، اظهار کرد: پایش‌های مشترک از تالاب‌ها و آب‌گیرها نیز با همکاری محیط زیست در حال انجام است که باید تداوم داشته باشد.

این مسئول با اشاره به اینکه از دیگر موضوعاتی که در زمینه آنفلوانزای پرندگان می‌توان مشکل‌ساز باشد، فروش پرندگان در معابر مبادی شهرها است، عنوان کرد: برای کنترل این موضوع نیز باید برخورد جدی با دست‌فروشانی که اقدام به فروش پرندگان زنده در سطح شهر می‌کنند انجام شده و هر چه سریع‌تر نسبت به جمع‌آوری آن‌ها اقدام شود.

رئیس دامپزشکی خرم‌دره با تاکید بر این موضوع که کشتارگاه‌ها باید در شست‌وشوی خودروها و قفس‌هایی که وارد کشتارگاه‌ها می‌شود دقت کافی را داشته باشند، افزود: اگر واحدی کود را بدون عمل‌آوری‌ به بیرون از واحد انتقال دهد از صدور هر گونه مجوز جوجه‌ریزی برای دوره بعد خودداری خواهیم کرد، زیرا یکی از ملزومات صدور مجوز جوجه‌ریزی برای دوره‌های بعدی گواهی بهداشتی در خصوص عمل‌آوری کود خواهد بود.

حیدری از فعالیت هشت واحد مرغ گوشتی در شهرستان با ظرفیت ۳۰۲ هزار ۵۲۰ قطعه خبر داد و خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بیماری توصیه شده مزارع مرغ مادر واکسیانسیون را حتماً جدی بگیرند.

ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا