اخبار

رونق هنر هفتم با تدبیر دولت در سرزمین رنگین کمان اقوام و ادیان

رونق هنر هفتم با تدبیر دولت در سرزمین رنگین کمان اقوام و ادیاناستان پهناور و مرزی آذربایجان غربی که به سرزمین رنگین کمان اقوام و ادیان شهرت دارد، هنر هفتم(سینما)از جایگاه خوبی در این خطه از ایران اسلامی برخوردار است.
سینما یکی از هنرهای اثرگذار در دنیای امروز است که با استفاده از هنر نمایش، ضمن ایجاد سرگرمی بین اقشار مختلف مردم، زمینه انتقال مفاهیم مختلف را فراهم می‌کند.
در کنار تلاش برای تولید فیلم های مناسب و درخور شان مردم، توجه به سخت افزارها و زیرساخت‌های بخش سینما نیز باید در دستور کار نهادهای مسوول قرار گیرد تا شهروندان با فراغ بال در سینما حاضر شده و به تماشای فیلم های مورد نظر خود بپردازند.
آذربایجان غربی یکی از استانهایی بود که طی سالهای طولانی گذشته از ظرفیت سخت افزاری خوبی در حوزه سینما برخوردار بود ولی این ظرفیت ها رفته رفته کمرنگ تر شد و در ابتدای دولت تدبیر و امید، تنها سه سینما در این استان به فعالیت پرداخت که وضعیت آنها نیز از نظر راحتی تماشاگران بسیار نامناسب بود.
نگاه دولت تدبیر و گام هایی که برداشته شده و می‌شود روحی دوباره در جان سینماهای استان آذربایجان غربی دمیده است تا مردم این دیار شاهد حیات دوباره آنها شوند.
اگرچه این نگاه به طورکامل جوابگوی نیاز سینماهای  آذربایحان غربی نبوده ولی باز درجای خود کمک بزرگی به دوستداران و علاقمندان سینما دراین استان مرزی کرده است؛ استانی که از قطب های شاخص هنر هفتم به شمار می‌شود.
راه اندازی نخستین سینمای خصوصی در خوی و تکاب
رییس اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی در این خصوص گفت: این استان ۱۹ سینما داشت که از این تعداد سه سینما در ارومیه فعال بود که در زمان دولت تدبیر و امید توسط بخش خصوصی و با اعطای مجوز و تسهیلات وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۲ سینما نیز در شهرستان های خوی و تکاب راه اندازی شد.
محمدباقر بابایی اظهار داشت: سینما شمس خوی ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ با اکران فیلم ” محمد رسول الله (ص) ” شروع به کار کرد؛ مساحت این سینما ۵۰۰ متر مربع بوده و شامل سالن، لابی،  بوفه و گیشه است و ظرفیت این سالن ۱۵۰ نفر بوده و به سیستم صوتی دالبی مجهز شده است.
وی افزود: پس از سال ۱۳۸۸ شمسی سینماهای خوی تعطیل شد و تا زمان احداث سینمای خصوصی جای هنر هفتم در بین دوستدارانش درشهرستان خوی خالی بود.
رییس اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه نخستین سالن سینمای تکاب نیز در فضایی به مساحت ۲۰۰ متر مربع با ۱۸۰ صندلی با پرده دیجیتال در آذر سال ۱۳۹۷ همزمان با افتتاح مجموعه اقامتی تفریحی هتل سینمای تخت سلیمان تکاب افتتاح شد، گفت: پیش از این شهرستان تکاب صاحب سینما نبود.
بابایی افزود: وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی برای هرکدام از این سینماها یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات از طریق موسسه سینما شهر اعطا کرد.
وی ادامه داد: در دهه فجر سال گذشته نیز مراحل بازسازی سینما ایران ارومیه که” توسط موسسه بهمن سبز حوزه هنری آذربایجان‌غربی” آغاز شده بود به پایان رسیده و یک سالن جدید و مدرن به این سینما افزوده شد و سینما ایران ارومیه را به سینمای ۲ سالنه و با ظرفیت ۵۵۰ صندلی تبدیل کرد.
وی بیان کرد: در حال حاضر امکان نمایش همزمان چند فیلم در این سینما فراهم شده است و این سینما با نمایش فیلم ۲۳ نفر از جمله فیلم های سی و هشتمین جشنواره  فیلم فجر برای نخستین بار پذیرای علاقمندان شد.
وی افزود: سینما ایران ارومیه در سال ۱۳۳۰ هجری شمسی به صورت یک سالنه ساخته شده بود و از قدیمی ترین و پر مخاطب ترین سینماهای آذربایجان غربی به شمار می‌رود.
رییس اداره امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: اولویت ما احیای سینماهای تعطیل شده در این استان است و در صورتی که مالک آنها اقدام به بازسازی و راه اندازی مجدد آنها بکند، تسهیلات لازم به آنان اعطا می‌شود.
راه اندازی نخستین پردیس سینمایی در آذربایجان‌غربی
مسوول روابط عمومی حوزه هنری آذربایجان‌غربی هم با بیان اینکه تنها سه سینمای ارومیه متعلق به حوزه هنری است، گفت: همزمان با دهه فجر نخستین پردیس سینمایی ارومیه و یا نخستین پردیس سینمایی این استان افتتاح می‌شود.
داریوش علیزاده ادامه داد: این پردیس سینمایی که درمحل سینما آزادی ارومیه در حال احداث شدن است، دارای ۶ سالن نمایش و مدرن ترین تجهیزات سینمایی از جمله سیستم صوتی دالبی است.
وی ادامه داد: طی سه دهه گذشته، ۱۹ سینما در آذربایجان غربی وجود داشت که امروز از این تعداد، سه سینما درارومیه و ۲ سینما متعلق به بخش خصوصی درشهرستان های خوی و تکاب فعالیت می‌کند.
اولین سینمای استان درسال ۱۳۱۰ هجری شمسی درخوی با نام سینما ایران راه اندازی شد و تاریخ نمایش نخستین فیلم در آذربایجان غربی به سال ۱۳۱۰ بر می گردد؛ زمانی که سینما ایران خوی با ۳۱۵ صندلی به عنوان نخستین سینمای استان آغاز به کار کرد.
شهرستان ارومیه هم ۳۰ سال پس از این تاریخ صاحب سینما شد به طوری که سینما آزادی ارومیه درسال ۱۳۴۰ شمسی با نام تخت جمشید،  سینما انقلاب درسال ۱۳۴۲ و سینما ایران درسال ۱۳۳۰ هجری شمسی فعالیت خود را آغاز کردند.
بعدها سینماهای فرهنگ و تربیت درارومیه،  قدس دراشنویه، وحدت دربوکان، فرهنگ درپیرانشهر، میهن و آسیا درخوی،  قدس درسردشت، سعدی درسلماس، بهمن درشاهین دژ، قدس درماکو، تربیت درمهاباد، انقلاب در میاندواب و سینماهای فرهنگ و ایران درنقده کار خود را با ظرفیت بالای ۱۱ هزار نفر صندلی آغاز کردند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا