عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: روند شتابان مبتلایان به سویه اومیکرون همچنان ادامه دارد و تا چند هفته آینده این روند صعودی را در کشور شاهد خواهیم بود.
بابک عشرتی اپیدمیولوژیست روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش افزود: در حال حاضر در ابتدای پیک ششم کرونا قرار داریم و به نظر می رسد روند صعودی شناسایی مبتلایان جدید حداقل تا سه هفته آینده هم ادامه پیدا کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا روند صعودی شناسایی مبتلایان جدید همچنان ادامه پیدا می کند؟، خاطرنشان کرد: اگر خوش شانس باشیم در همین حد باقی می ماند اما به احتمال فراوان این تعداد افزایش می یابد و شاهد روند افزایشی این بیماران خواهیم بود.
این اپیدمیولوژیست در پاسخ به این سوال که آیااین روند بیماری کرونا با سویه جدید اومیکرون قابل شناسایی بود؟، گفت: این موضوع قابل پیش بینی بود و بسیاری از متخصصان و دست اندرکاران این موضوع را پیش بینی کرده بودند.
عشرتی ادامه داد: با توجه به ماهیت این سویه انتقال پذیری بسیار بالا است و به عبارتی تعداد بسیار زیادی را می تواند مبتلا کند، قابل پیش بینی بود که پیک موج کرونا در ایران هم به وقوع می پیوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تعداد بستری ها در این پیک از موج قبلی کرونا بیشتر می شود،گفت: در برخی کشورها مانند ترکیه، انگلیس و آمریکا تعداد بیماران شناسایی شده در پیک اومیکرون از موج دلتا بیشتر بوده است و به احتمال زیاد در ایران هم این موضوع رخ می دهد.
دز سوم می تواند از سرعت انتقال اومیکرون جلوگیری کند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: نتایج اطلاعات موجود نشان می دهد که سرعت واکسیناسیون به خصوص دز سوم تا حدودی می تواند از سرعت انتقال سویه جدید اومیکرون جلوگیری کند.
عشرتی ادامه داد: در کشورهایی که در تزریق دز سوم واکسن کرونا موفق تر عمل کردند، سرعت انتقال بیماری در ان کشورها کمتر بوده بوده است.
وی افزود: یکی از اقدامات مهم که همه باید انجام دهند تزریق دز سوم واکسن کرونا است،نباید در انتظار واکسن خاصی باشیم. برخی افراد منتظر واکسن خاصی هستند که این موضوع می تواند مشکلاتی را برای آنها به وجود آورد.
این اپیدمیولوژیست همچنین گفت: هرچند واکسن حدود ۲ هفته بعد از تزریق، تاثیر خود را می گذارد، اما تزریق آن به همه توصیه می شود، به عبارتی مردم دز یادآور واکسن خود را حتما بزنند.
عشرتی به مردم توصیه کرد که بعد از تزریق واکسن، همچنان پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک را رعایت کرده و از حضور در تجمعات و دورهمی ها به شدت خودداری کنند.
وی به افراد سالمند و بیماران زمینه ای مانند دیابتی و سرطانی ها و به خصوص مادران باردار توصیه کرد که بیشتر مراقب خود باشند تا دچار این بیماری نشوند.
به گزارش باش خبر وبه نقل از ایرنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هفتم بهمن ماه در پیامی توئیتری با اشاره به افزایش موارد بستری و سرپایی از ورود کشور به پیک ششم کرونا خبر داد.
بهرام عین اللهی در این توئیت نوشت : متاسفانه با افزایش موارد بستری و سرپایی باید اعلام کنیم که عملا وارد پیک ششم شده ایم.
وی اضافه کرد: توصیه اکید وحتی خواهش ما رعایت همان راهکارهای ساده اما مهم وحیاتی است، استفاده صحیح از ماسک، رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تزریق واکسن به ویژه دز سوم است.
براساس آمار روز سه شنبه ۱۲ بهمن ماه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از روز دوشنبه تا سه شنبه ۵۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و مجموع جانباختگان به ۱۳۲ هزار و ۵۰۴ نفر رسید.
همچنین براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳۵ هزار و ۷۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده است که یک هزار و ۷۴۰ نفر از آنها بستری شدند.
براساس این گزارش، تاکنون ۶۰ میلیون و ۸۳۸ هزار و ۱۰۶ نفر دز اول، ۵۴ میلیون و ۱۸۹ هزار و ۱۹۳ نفر دز دوم و ۱۷ میلیون و ۶۹۸ هزار و ۶ نفر دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۲ میلیون و ۷۲۵ هزار و ۳۰۵ دز رسید.