روند شتابان افزایش شمار بیماران کرونایی در زنجان نگران کننده است
روند شتابان افزایش شمار بیماران کرونایی در زنجان نگران کننده استدکتر پرویز قزلباش روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: افزایش بستریهای کرونایی در بیمارستانهای این استان از نیمه خرداد امسال آغاز شده و در زمان حاضر به اوج خود رسیده است.
وی اضافه کرد: پیش از این مجموع بستریهای کرونایی در یک بیمارستان زنجان به ۲۳۰ نفر می رسید که اکنون این تعداد به بیش از ۵۰۰ بیمار رسیده است.
قزلباش یادآورشد: افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این استان به ویژه شهر زنجان نگران کننده است که بروز این مساله به دلیل بی توجهی به پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از سوی صنوف مختلف و شهروندان است.
وی اظهار داشت: این وضعیت نشان می دهد که طی ۲۰ روز گذشته موج فزاینده بیماری کرونا در این استان آغاز شده که شمار بستری ها را به مراتب افزایش داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با اشاره به اینکه ظرفیت تخت های بیمارستان های این استان اعم از دولتی و غیردولتی حدود ۲ هزار تخت است، ادامه داد: بر این اساس در این مراکز باید به بیماران دیگری نظیر سرطانی ها، خونریزی گوارشی، اعمال جراحی و غیره نیز خدمات رسانی شود که روند افزایشی شمار مبتلایان به کرونا سرویس دهی به دیگر بیماران را با جالش جدی مواجه می کند.
وی افزود: در زمان حاضر ظرفیت اختصاص یافته به بستری بیماران کرونایی در بیمارستان ولی عصر(عج) این شهر تکمیل شده و بر این اساس برای خدمات رسانی بهتر بخشهای دیگری نیز به این مرکز درمانی افزوده شده است.
این مسؤول ادامه داد: طبق رایزنی انجام گرفته از ظرفیت بیمارستان های غیردولتی به ویژه بیمارستان خصوصی بهمن نیز برای پذیرش و بستری بیماران کرونایی بهره گیری شده که تا کنون همکاری های بسیار خوبی با دانشگاه علوم پزشکی این استان داشته اند.
قزلباش با اشاره به اینکه رعایت حداقل های پیشگیری از بیماری کرونا می تواند افراد را در برابر ابتلا به این نوع بیماری ایمن کند، افزود: توجه به این مهم علاوه بر احترام به سلامت فردی، سلامت دیگر افراد جامعه را نیز تامین می کند، موضوعی که هم اکنون نسبت به گذشته مورد غفلت واقع شده است.
وی عمدهترین علل افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این استان طی هفته گذشته را برگزاری مراسمهای عزا و عروسی عنوان کرد و گفت: متاسفانه برگزاری چنین مراسم ها با تعداد زیادی افراد مدعو، به منازل و به ویژه باغات کشیده شده و همین امر بدون توجه به پروتکلهای بهداشتی تعداد مبتلایان را با روند صعودی مواجه کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد که افراد مبتلا به این نوع بیماری بصورت دسته جمعی و یا خانوادگی در بیمارستانهای این استان بستری شده اند و چه بسا دیگران را نیز آلوده کرده اند.
وی در خصوص وضعیت آرامستان ها و تدفین اموات نیز گفت: در این خصوص نظارتهای جدی و عالی مبتنی بر پروتکل های تدوین شده انجام میشود که حتی بخشی از دستورالعمل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط دست اندرکاران امر در استان نگارش و در سطح کشور نیز اجرایی شده است.
قزلباش خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که حتی به کارگیری ناظران بیشتر و بازرسیها، در صورت رعایت نکردن شهروندان نتیجه لازم را نخواهد داشت و در زمان حاضر جلوگیری از ابتلا به این بیماری و قطع زنجیره انتقال تنها با رعایت توصیه های بهداشتی امکان پذیر است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۲۵ هزار و ۲۰۵ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری تاکنون جان ۱۰ هزار و ۶۷۰ نفر را در کشور گرفته است. همچنین تاکنون ۱۸۶ هزار و ۱۸۰ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
“پاندمی کرونا” تاکنون در جهان ۱۰ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۲۸۰ نفر را بیمار کرده و جان ۵۰۵ هزار و ۶۱۶ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است و پنج میلیون و ۵۹۱ هزار و ۲۶۶ نفر از افراد مبتلا به کرونا در جهان تاکنون درمان شدهاند.