رخنمایی قطعهای از بهشت با تدبیر دولت
رخنمایی قطعهای از بهشت با تدبیر دولتسراب گیان به عنوان سی و یکمین اثر طبیعی ملی توسط سازمان میراثفرهنگی در ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت و به دلیل زیباییهای منطقه به سراب جان یا سراب گیان شهرت یافته است.
این مکان جذاب و دیدنی با چشم اندازهای بدیع و منحصر بفرد همه ساله گردشگران زیادی را مجذوب زیبایی های خود می کند به گونه ای که علاقه مندان به طبیعت ۳۰ کیلومتر از جنوب شهرستان نهاوند را طی کرده و تا رسیدن به گیان از طریق جاده ای باریک چشم انداز و تابلو فوق العاده زیبایی از کوه، جنگل و دشت های وسیع و خرم را نظاره می کنند.
وجود سه تپه سرسبز و چشمه های زلال و گوارا در این منطقه که از میان سنگلاخ های آذرین می جوشند دیدگان گردشگران را مجذوب و مسحور خود می کند.
سالیان دور گیان بهشت منطقه غرب ایران مورد غفلت واقع شده بود و گردشگرانی که فرسنگها طی طریق میکردند تا به این منطقه زیبا برسند از نبود امکانات در این منطقه ناراضی بودند اما با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، گردشگری و توسعه مناطق تاریخی و طبیعی مورد توجه دولتمردان قرار گرفت و طرحهای توسعهای در بسیاری از نقاط گردشگری استان از جمله گیان نهاوند اجرا شد.
تدبیر دولت در توسعه گیان نهاوند
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: نهاوند با داشتن سراب ها و آبشارهای متعدد از جمله گیان و گاماسیاب یکی از جاذبه های طبیعی و بکر برای حضور گردشگران از نقاط مختلف کشور است.
علی خاکسار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سراب گیان نهاوند یکی از زیباترین و پرآب ترین سراب های ایران است که در جنوب غربی شهر نهاوند و ۲ کیلومتری تپه باستانی گیان و در شمال شهر گیان قرار گرفته است و دارای آب بسیار غنی ، مرغوب و درختان چنار کهن و جنگلی زیبا است.
وی خاطرنشان کرد: نهاوند را به واسطه وجود بیشترین آمار بارش سالانه استان همدان، به شهر سراب ها و چشمه های جوشان و خروشان می شناسند و دلیل این ادعا را وجود بیش از ۲۶۴ چشمه کوچک و بزرگ ثابت می کند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان افزود: منطقه جنگلی سراب گیان در سه کیلومتری شهری به همین نام واقع شده و دارای گونه های مختلف گیاهان به ویژه درختان بزرگ و کهنسال است که به طور خودرو در کنار مسیر سراب روئیده اند و در این میان انبوه درختان چنار که هر یک چندین قرن عمر کرده اند، بیش از دیگر گیاهان نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کنند.
خاکسار عنوان کرد: آب دهی سالانه این سراب در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است که پس از عبور از میان جنگل سراب گیان،به صورت نهرهایی در زمین های کشاورزی این دشت و روستاهای همجوار جاری می شود و مازاد آن به رودخانه گاماسیاب می ریزد.
از همین رو در سالیان اخیر با تلاش دولت تدبیر و امید به ویژه استاندار همدان، این سراب مورد توجه قرار گرفته و سرمایه گذاری های خوبی برای ساماندهی آن صورت گرفت که نتیجه آن حضور خیل گردشگران مشتاق برای بازدید از این منطقه بود.
وی اظهار داشت: از همین رو در سالیان اخیر با تلاش دولت تدبیر و امید به ویژه استاندار همدان، این سراب مورد توجه قرار گرفته و سرمایه گذاری های خوبی برای ساماندهی آن صورت گرفت که نتیجه آن حضور خیل گردشگران مشتاق برای بازدید از این منطقه بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان نیز گفت: سرابهای گیان نهاوند از مهمترین جاذبه های گردشگری استان همدان است که هر کدام ویژگی خاص خود را دارند و بسیار با اهمیت هستند.
علی مالمیر افزود: سراب گیان نهاوند به عنوان یکی از ذخیره گاههای ژنتیک محسوب میشود که مورد توجه گردشگران قرار گرفته که در همین راستا طرحهای گردشگری برای توسعه آن با همکاری شهرداری گیان آغاز شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته برای توسعه فضاهای گردشگری گیان ۲ میلیارد تومان از اعتبارات میراث فرهنگی در نظر گرفته شد و در سال جاری نیز اعتبارات ملی و استانی برای این مکان گردشگری در نظر گرفته شده است.
سال گذشته برای توسعه فضاهای گردشگری گیان ۲ میلیارد تومان از اعتبارات میراث فرهنگی در نظر گرفته شد و در سال جاری نیز اعتبارات ملی و استانی برای این مکان گردشگری در نظر گرفته شده است.
شهردار گیان نیز گفت: سراب گیان از مهمترین ذخیرگاههای زنتیکی منطقه است که با اجرای طرحهای مطالعاتی در توسعه گردشگری و حفظ این ذخیرگاه تلاش شده است.
علی جلالی افزود: تا سال گذشته طرحهای بسیار ابتدایی و کارشناسی برای توسعه سراب مطرح بود که کنار گذاشته شد و اکنون باید با توجه به نیازهای اصلی سراب طرح جامع و قوی در بخش گردشگری، اشتغالزایی و توسعه اقتصادی همراه با حفظ این ذخیرگاه عملیاتی شود.
وی ادامه داد: در همین راستا طرح مطالعاتی در قالب سه مجموعه شهر گیان، سراب گیان و تپه گیان مورد بررسی قرار گرفت.
جلالی گفت: بر اساس طرح مطالعاتی زیرساخت های سنگین از جمله پارکینگ به مسیر بین شهر گیان و سراب گیان منتقل شد و امکانات تفریحی نیز در دریاچه مصنوعی گیان که بزرگترین دریاچه مصنوعی غرب کشور محسوب میشود نیز در طرح قرار گرفت و نیازهای اساسی لحاظ شد.
شهردار گیان افزود: برای حفظ بافت طبیعی منطقه خودروها در خارج از سراب گیان هدایت می شود و در برنامه است خودروهای برقی به کار گرفته شود.
جلالی خاطرنشان کرد: برای رفاه حال گردشگران چهار کیلومتر از مسیر برق رسانی و سکوهای نشیمن پیش بینی شد و در طول مسیر هدایت گردشگر، نمازخانه و سرویس های بهداشتی و دوربین پایش تصویری و پلیس امنیت ایجاد شده است.