ربیعی: جهان ایران را کشوری دارای منطق و حق میشناسد
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین برگزار شد، با قدردانی از حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، این روز را فرصتی برای تبیین آموزههای دوران ساز امام خمینی (ره) توصیف کرد و گفت: مراسم امسال آخرین مراسم برگزاری جشن پیروزی انقلاب در دولت دوازدهم و در آستانه قرن جدید و در پایان سقوط فشار حداکثری بود.
وی ادامه داد: دولت یازدهم و دوازدهم با همه توان و تدبیر، همه تلاش خود را به اجرایی ساختن آرمانهای شناخته شده انقلاب اسلامی در خصوص استقلال و آزادی و جمهوریتی در پرتو آموزههای اسلامی و دو حق سرنوشت مهم یعنی “حق تعیین سرنوشت مردم در داخل و عرصه های بینالمللی و جهانی و حق تعیین سرنوشت خود ملت ایران به کار برده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: دولت بر مبنای یک تفسیر اصیل برای تحقق معنای واقعی استقلال و اجتناب از مترادف گرفتن استقلال با انزوا، در مقابل وابسته شدن کشور یا افزایش تاثیرگذاریهای خارجی یا تسلیم شدن در مقابل یاغیگریها مقاومت کرده و با برنامه ریزیهای صحیح، منطقی و عقلانی برای استقلال ایران پای فشرده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: این معنا را نه با سیاستهای انزواگرایانه بلکه با سیاست هایی که در عرصههای بین المللی با تعامل سازنده در صحنه های بین المللی به فعالیت پرداخته، دنبال کرده ایم.
وی افزود: امروز تحت تاثیر کشوری قرار نگرفتیم و جهان ایران را همچنان کشوری دارای منطق و حق میشناسد.
حاشیهسازیها اجازه نداد داستانهای مقاومت مردم به درستی روایت شود
سخنگوی دولت با اشاره به سه شکست دولت یاغی آمریکا در شورای امنیت، دو شکست در دادگاه لاهه و یک شکست در آژانس بین المللی در دولت دوازدهم بودن اینکه ذرهای استقلال ایران در جهان مخدوش شود، گفت: در استقلال اقتصادی به رغم تحریمها و جنگ اقتصادی ظالمانه ما با مقاومت در مقابل این فشارها حتی با افزایش رشد مواجه شدیم. هرچند حاشیهسازیهای زیاد مجال نداد تا داستانهای مقاومت به درستی روایت شود.
دولت اعتدالی در مقابل دو جریان افراط و تفریط حرکتی متعادل را سامان داد
ربیعی با اشاره به اینکه امروز دولت با وقوف به نگرانی و مشکلات زندگی مردم همه تلاش خود را برای کاهش مشکلات به کار بسته و معتقد است باید بتوانیم حقوق ملت ایران را از ناقضان آن بستاند و تمام تلاش خود را برای احقاق حقوق به کار گیرد، گفت: دولت اعتدالی در مقابل دو جریان افراط و تفریط و دو تحریف از استقلال انزوا و وابستگی سیاسی حرکتی متعادل را سامان داد.
وی ادامه داد: دولت دوازدهم با مفهوم تعامل سازنده با جهان که انعکاسی از تفسیر اعتدالی از استقلال است با جهان ارتباط برقرار کرد و به این ترتیب همه کوششهای آمریکایی صهیونیستی برای مشروعیت بخشی بینالمللی به تحریم ظالمانه و ضد ایرانی را خنثی و بر ضد خود بدل کرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت تا پایان کار خود سه امر تعامل سازنده با جهان در مقابل دو افراط و تفریط انزوا و وابستگی و تسلیم شدن، و در عرصه داخلی سیاست مشارکت حداکثری در مقابل دو افراط و تفریط هرج و مرج طلب و عدم مشارکت را دنبال خواهد کرد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: در زمینه اقتصاد دولت با یک آغاز خوب و برنامه توسعهای و رشد اقتصادی مناسب شروع به کار کرد و تا سال 1397 روند رشد و ثبات اقتصادی قابل قبول و تورم نزدیک به تک رقمی و توسعه زیرساختهای اثرگذار بر آینده به کار خود ادامه داد.
ربیعی با اشاره به اینکه دولت در اثر رویداد بد تحولات جهانی با یاغیترین دولتی طرف شد که عرصه را بر اقتصاد ایران به حدی تنگ کرد تا ایران را بر مبنای یک خیال واهی وادار به تسلیم و عدم استقلال و آزادی بکشاند، اظهار کرد: اما در این میان دولت با کاستن فشار تحریم بر زندگی مردم و افزایش زیرساختهای توسعه برای نسل آینده در مقابل بیعملی و عقب گرد اقتصادی و همراه با حفظ استقلال کشور کار خود را دنبال کرد.
وی افزود: در این میان دولت با یک صبر و سکوت از سر دلسوزی برای آرام نگهداشتن فضای جامعه و نگران نکردن مردم و پرهیز از تلخی ذائقه مردم به دور به از حاشیهسازیها به کار خود ادامه میدهد. به تجربه مطمئنم ما در پایان دولت پس از عبور از سختیها وضع بهتری از جنبه اقتصادی در پیش رو خواهیم داشت.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش به اشاره به مصوبات دولت گفت: یکی از موضوعاتی که در جلسات متعدد دولت مورد بحث قرار میگرفت مسائل استانهای مرزی و برخی استانها که مسائلی از قبل حل نشده متعددی دارند، بوده است. استان خوزستان با توجه به مقاومت ۸ ساله مردم و نقش آنها در امنیت و سرافرازی ایران همواره برای دولت پراهمیت بوده است.
وی ادامه داد: به منظور حل مسئله فاضلاب در شهرهای استان خوزستان و کمک به طرحهای آبرسانی روستایی تفاهم نامهای بین وزارت نیرو و ۸ بانک برای ۸ شهر در استان خوزستان روز شنبه ۲۵ بهمن ماه امضا شد که براساس این تفاهمنامه ۱۹۴۰ میلیارد تومان برای فاضلاب و ۲۵۰ میلیارد تومان برای آبرسانی روستایی در مجموع ۲۱۹۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در نظر گرفته شد.
ربیعی تصریح کرد: در ستاد اقتصادی دولت روز یکشنبه رییس سازمان برنامه و بودجه گزارشی از جلسهای که با جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شده بود، ارائه کرد و به همین منظور هیات دولت جهت تامین نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، بررسی و اصلاح آن را در دستور کار خود قرار داد.
تلاش شد موارد مهم اختلافی بودجه در یک تفاهم دوجانبه اصلاح شود
سخنگوی دولت با بیان اینکه بودجه در سقف کل ۸۵۴.۶ هزار میلیارد تومان قرار گرفت، گفت: در لایحه اصلاحی از ۲۶۲.۶ واگذاری داراییهای مالی و ۲۲۵.۱ واگذاری داراییهای سرمایهای و ۳۶۶.۹ سایر درآمدها و به اندازه ۴۰ هزار میلیارد تومان صرفه جویی لحاظ شد. تلاش شده است تا موارد مهم اختلافی به نحوی مورد توجه قرار گیرد و در یک تفاهم دو جانبه اصلاح شود.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با اشاره به تصویب کلیات لایحه اصلاحی بودجه ۱۴۰۰ در مجلس گفت: به نمایندگی از دولت تشکر خودم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را اعلام میکنم.
آیین نامه سامانه تدارکات الکترونیکی تصویب شد
سخنگوی دولت با اشاره به تصویب آییننامه سامانه تدارکات الکترونیکی، گفت: براساس این مصوبه در راستای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، ایجاد شفافیت مالی، مبارزه با فساد، برقراری محیط رقایتپذیر سالم و عدالت اقتصادی است که برگزاری مناقصات و دیگر معامله کنندگان بخش عمومی و کلیه موسسات دولتی یا نهادهای عمومی غیردولتی باید در چارچوب سامانه تدارکات الکترونیکی دولت باشد.
وی اضافه کرد: در بخشی از این مصوبه الزام و اجازه دادن آگهیهای دولتی به مطبوعات نادیده گرفته شده بود. با توجه به اهمیت تقویت مطبوعات اندکی پس از جلسه این غفلت مورد توجه قرار گرفت و معاون اول محترم اصلاح مصوبه را در دستور کار روز چهارشنبه جلسه هیات دولت قرار دادند و قطعا مصوبه اصلاح خواهد شد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری مصوبه دیگر دولت را شفافسازی و سرعت بخشیدن در ایجاد برنامههای حوزه تولید مسکن و شرایط واگذاری به گروههای هدف عنوان و تصریح کرد: هیأت وزیران به منظور ایجاد بسترهای مورد نیاز تسریع در اجرای طرحها و برنامههای حوزه تولید مسکن (از جمله طرح اقدام ملی مسکن) و تسهیل شرایط برای گروههای هدف، آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن را اصلاح کرد.
وی افزود: به موجب این اصلاحیه، فاقدان مسکن به افراد سرپرست خانواری اطلاق میشود که خود و افراد تحت تکفل آنان زمین مسکونی یا واحد مسکونی نداشته باشند و از تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ از هیچ یک از امکانات دولتی یا امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تامین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشند.
سخنگوی دولت ادامه داد: همچنین مطابق اصلاح آییننامه فوق، سابقه سکونت برای مهاجران از کلانشهرها به سایر شهرهای کشور به یکسال کاهش مییابد.
تولیدات واکسن ما در جهان موجب سرافرازی ما خواهد شد/ به خانواده مهشید گودرزی تسلیت میگویم
ربیعی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شیوع کرونا در کشور گفت: ساعت ۱۲.۳۰ دقیقه ۳۰ بهمن سال ۹۸ بود که اولین مورد کرونا در شهرستان قم به طور قطع مورد شناسایی قرار گرفت. تاکنون بیش از ۵۹ هزار نفر از هم وطنان را در این مدت از دست دادهایم و ۲۶۰ نفر از کادر سلامت ما به خیل شهدای خدمت به خلق پیوستند.
وی با بیان اینکه مرگ های کرونایی به توجه به ویژگیهایشان تلختر از مرگهای دیگر است، گفت: نوعی تلخی گزنده، تنهایی، غربت زدگی، بهت و ناباوری با مرگهای کرونایی درهم آمیخته شده است. به خانوادههای این عزیزان تسلیت میگویم و یاد شهدای جبهه سلامت و آخرین شهید پرستار باردار فداکاری که فرصت مادری کردن نیافت را گرامی میداریم. به خانواده داغدار خانم مهشید گودرزی تسلیت میگویم.
ربیعی گفت: در این یکسال در دوران سختی که با تحریم و جنگ اقتصادی همراه بود با کرونا مبارزه کردیم. در دوران کرونا علاوه بر جان انسانها، معیشت مردم با سختی زیادی روبرو شد که خوشبختانه توانستیم در حد قابل قبولی به نحوی بر این مسائل غلبه کنیم و در این یکسال یک جهش در خصوص تولیدات داخلی در حوزه سلامت رخ داد و در برخی موارد که به صادرکننده جهان تبدیل شدیم. مطمئنم که تولیدات واکسن ما در جهان موجب سرافرازی ما خواهد شد.
دستیار ارتباط اجتماعی رییس جمهوری با اشاره به اینکه تزریق واکسن آغاز شده و محمولههای بعدی از کواکس، روسیه، چین و هند در حال بررسی و اقدام هستند، گفت: با اقدام به تولید داخلی ما قطعا در مورد واکسن با هیچ کاستی در آیندهای نزدیک روبرو نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه کرونا از آغاز پیدایش، به عنوان یک موضوع اصلی به طور گسترده و مداوم در دستور کار دولت بوده است، ادامه داد: ستاد ملی کرونا علاوه بر جلسات کمیتههای رسانه و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و انتظامی ۵۷ جلسه با حضور رییس جمهور تشکیل داده است.
ربیعی در عین حال گفت: همکاران ما در ستاد ملی کرونا نگران مناسبتها و مراسمهای آتی هستند که میتواند موجب تجمع شود. لذا توصیه اکید میکنیم مردم در این ایام پروتکلهای بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از تلاشهای دولت در طول هفت سال گذشته، رفع موانع کارآفرینی و به طور ویژه ایجاد زمینه برای کارآفرینان کوچک و خرد بود است، گفت: موضوع بهبود محیط کسب و کار از اولویتهای اصلی دولت تدبیر و امید بوده است و به همین جهت در ابتدای دولت یازدهم، دفتر تخصصی این امر در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شد که دو وظیفه ارتقای شاخص سهولت انجام کسب و کار بانک جهانی و دبیرخانه هیات مقررات زدایی را بر عهده دارد.
وی با اشاره به راه اندازی پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز تصریح کرد: این اقدام زمان ثبت یک شرکت و دریافت کد اقتصادی را از ۷۲ و نیم روز به کمتر از ۳ روز رسانده است.
سخنگوی دولت، تغییر رویه فرایند مالیات نقل و انتقال املاک، تصویب لایحه حمایت از سهامداران خرد، تلاش برای تاسیس دادگاههای ویژه دعاوی تجاری را یادآور شد و گفت: با راه اندازی درگاه ملی مجوزهای کشور به عنوان نقطه ساماندهی نظام صدور مجوزها، بسیاری از مقررات دست و پا گیر در حوزه های مالیاتی، گمرکی، تامین اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، صنایع کشاورزی و دامپروری و موضوعات دیگر حذف و اصلاح شدند.
ربیعی تصریح کرد: علیرغم تلاشهای فراوانی که شده است، با توجه به تعدد قوانین که باعث پیچیدگی محیط کسب و کار شده است، دولت در حد مصوبات هیات وزیران و ابلاغ مقررات تسهیل کننده مانند مصوبات ارجاعی از کارگروه ویژه رفع موانع جهش تولید سعی در برطرف کردن این دست اندازها داشته است.
افزایش سهم اشتغال روستایی به ۲۹ درصد
وی با بیان اینکه اولویت دولت تدبیر و امید ایجاد اشتغال پایدار و حمایت از برخورداری افراد شاغل از بیمه های اجتماعی بوده است، گفت: یکی از عرصه های کارآفرینی که ناشی از سیاستگذاری صحیح علمی و مبتنی بر حفظ مزیت زندگی در روستا و بهبود وضع روستاییان بوده است، در عرصه کارآفرینی روستایی است.
سخنگوی دولت یادآور شد: در این دوره زمانی، کارآفرینی روستایی با سیاستگذاری اشتغال مبتنی بر روستا باعث مهاجرت معکوس و افزایش سهم اشتغال روستایی از سبد اشتغال کشور از سه درصد به ۲۹ درصد شده است.
ربیعی با بیان اینکه در دولت دوازدهم بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برای کارآفرینی روستایی هزینه شد، گفت: پرداخت یارانه دستمزد، معافیت بیمه کارفرمایان و مهارت آموزی در محیط کار و کارورزی از سیاستهای فعال دولت برای حمایت از کارآفرینان و پایداری اشتغال است.
وی، هدف دولت از توسعه مشاغل خانگی را حمایت از کارآفرینان زن عنوان کرد و گفت: در خصوص اقتصاد مقاومتی، رویکرد دولت مقاوم کردن اقتصاد ملی در مقابل فشارهای تحریمی است.
واردات بیش از دو هزار قلم کالا ممنوع شد
سخنگوی دولت با بیان اینکه ضمن توجه ویژه به مسائل زیرساختی، واردات بیش از ۲ هزار و دویست قلم از کالاها ممنوع و تولید داخلی افزایش پیدا کرد، ادامه داد: در حالی است که زندگی مردم تحت شدیدترین و ظالمانه ترین فشارهای ناشی از جنگ اقتصادی دشمن بود، به رغم همه سختی ها با کمک و مقاومت مردم، مسائل مدیریت شد و دشمن به هدف خود برای نابود کردن معیشت مردم نرسید.
ربیعی تصریح کرد: دولت با کمترین درآمد نفتی در طول چند دهه اخیر، استقلال اقتصادی را حفظ کرده و امروز تحولات اقتصادی فصل دوم سال ۱۳۹۹ به همت همه فعالان اقتصادی و تدابیر اندیشیده شده حاکی از روند رو به بهبود اقتصاد کشور است.
وی با بیان اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با برگزاری ۷۵ جلسه و ابلاغ بیش از ۳۰۰ مصوبه از زمان تشکیل تاکنون، اجرای سیاستهای مزبور را از طرق مختلف پیگیری کرده است، خاطرنشان کرد: پروژههای اقتصاد مقاومتی متعددی سالانه در دو سطح ملی و استانی مصوب و ابلاغ شده است که در سطح ملی از سال ۹۵ تا ۹۹ تعداد ۷۴۳ پروژه و در سطح استانی از سال ۹۸ تا ۹۹ تعداد هزار و ۴۶۱ پروژه مصوب شده است.
سخنگوی دولت، اجرای برنامههای رونق تولید و اشتغال را یادآور شد و گفت: فعالسازی کارگروههای رفع موانع و چالشهای اقتصاد کشور و بررسی و سیاستگذاری پیرامون موضوعات مهم و موثر بر مقاومسازی اقتصاد کشور در جلسات ستاد از مهمترین محورهای اصلی برنامهها و اقدامات مستمر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی طی سالهای ۱۳۹۵ تاکنون بوده است.
///ایرنا