دولت سیزدهم با دیپلماسی سهم ایران در بازار نفت را برگرداند
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: کشورها در نتیجه تحریمهای ظالمانه، سهم کشورمان در بازار جهانی نفت را اشغال کردهاند و دولت سیزدهم باید با دیپلماسی قوی برای احیای سهم ایران در بازار جهانی نفت تلاش کند.
مصطفی نخعی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی، با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه انرژی چالشها و مشکلات جدی داریم، گفت: بخش زیادی از این مشکلات به بیبرنامگی و نداشتن استراتژی مشخص و درست در حوزه انرژی برمیگردد زیرا اگر ما در گذشته طبق یک برنامه جامع و استراتژیک عمل میکردیم قاعدتاً نباید با وضعیت بحرانی مواجه میشدیم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه تولید گاز، با چالش افت فشار مخازن گاز مواجه هستیم. یکی از اولویتهای دولت آینده باید حل مشکل افت فشار گاز در میادین مختلف به ویژه پارس باشد تا همچون زمستان گذشته با چالش افت فشار گاز مواجه نشویم.
نخعی با اشاره به عقب افتادن تولید برق از برنامههای توسعه کشور، ادامه داد: دولت جدید در حوزه تولید برق باید طبق اسناد بالادستی از جمله برنامه توسعه کشور به تکالیف قانونی عمل کند و علاوه بر آن کمکاریهای گذشته را نیز جبران کند که این موضوع مستلزم توجه و تمرکز دولت بر این حوزه است زیرا جبران گذشته و انجام تکالیف حال حاضر نیازمند سرعت عمل و سرمایه گذاری جدی دولت در این حوزه است.
وی، درباره نیروی انسانی متخصص شاغل در بخشهای مختلف وزارت نفت، گفت: نیروی انسانی وزارت نفت یک نیروی تخصصی و راهبردی برای کشور است که سالها برای آنها هزینه شده است تا به این درجه از تخصص رسیده اند و آنها نیازمند حمایت و توجه بیشتری از سوی دولت سیزدهم هستند.
این نماینده مجلس، افزایش تولید نفت و صادرات آن به بازارهای بین المللی را از دیگر چالشهای دولت جدید در حوزه انرژی عنوان و خاطرنشان کرد: دولت جدید باید برای بازسازی تاسیسات و افزایش تولید نفت تلاش کند. کشورهای دیگر در نتیجه تحریمهای ظالمانه، سهم کشورمان در بازار جهانی نفت را اشغال کردهاند و دولت سیزدهم باید با دیپلماسی قوی برای احیای سهم ایران در بازار جهانی نفت تلاش کند.
نیروگاههای حرارتی و انرژیهای تجدیدپذیر توسعه یابند
نخعی، گسترش ارتباطات و دیپلماسی با کشورهای همسایه در حوزه گاز و فرآوردههای نفتی را یکی دیگر از اولویتهایی ارزیابی کرد که باید مورد توجه دولت جدید قرار گیرد و افزود: نیازمند افزایش تعاملات با کشورهای عضو اوپک و خریداران سابق نفت کشورمان هستیم. علاوه بر تلاش برای احیای روابط با خریداران سابق نفت کشورمان باید برای پیدا کردن بازارها و مشتریان جدید نیز تلاش کنیم. بازپس گیری سهم ایران در بازار جهانی نفت نیازمند یک برنامه راهبردی و دیپلماسی هوشمندانه است.
وی، خشکسالی اخیر و کمبود آب و برق در برخی نقاط کشور را یادآور شد و گفت: خشکسالی ممکن است تا سالهای آینده ادامه یابد و موجب کاهش ظرفیت تولید برق نیروگاههای برقآبی کشور شود. بنابراین وزیر نیروی دولت سیزدهم باید برای جبران کمبودها در این حوزه تلاش کند. لازم است دولت جدید روی افزایش ظرفیت تولید برق کشور در حوزه نیروگاههای حرارتی و انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری کند.
حکمرانی حوزه انرژی کشور نیازمند اصلاح است
نخعی با بیان اینکه ما در حوزه تولید انرژیهای تجدیدپذیر از برنامه کلان توسعه کشور عقب هستیم، گفت: در سالهای گذشته، ما براساس برنامه عمل نکردیم و عقبماندگیهای زیادی در حوزه تولید انرژیهای تجدیدپذیر داریم که باید در اولویت برنامههای دولت جدید قرار گیرد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، تامین و مدیریت منابع آب را از اولویتهای وزیر نیروی کابینه سیزدهم دانست و افزود: ساختارهای موجود در وزارت نفت و نیرو نیازمند اصلاح و چابکسازی است تا بتواند نیازمندیهای کشور را مقابل ابرچالشهای حوزه انرژی کشور در سالهای خشکسالی برآورده کنند.
وی از دولت جدید خواست موضوع تامین آب و برق کشور در سالهای آینده را جدی بگیرد و خاطرنشان کرد: اجازه ندهیم این چالشها عمیق، به مشکلی مزمن برای کشور تبدیل شود و در این راستا توجه به ساختارها و اصلاح حکمرانی کلان حوزه انرژی کشور ضروری است.
تحقیق و تفحص از وزارت نفت هنوز قطعی نیست
نخعی با اشاره به تصویب تقاضای طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت در کمیسیون انرژی گفت: اعضای کمیسیون کلیات تحقیق و تفحص را تصویب کردند اما این موضوع به معنای شروع تحقیق و تفحص و قطعی بودن آن نیست. طبق آیین نامه، گزارش کمیسیون انرژی باید به صحن مجلس شورای اسلامی ارائه شود و رای بیاورد و در صورت رای آوردن، مجددا به کمیسیون انرژی ارجاع داده خواهد شد تا کمیسیون اعضای کمیته تحقیق و تفحص را مشخص کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تاخیر در بهره برداری از فازهای مشترک نفت و گاز کشور با کشورهای همسایه را از جمله مواردی عنوان کرد که نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره آن ابهاماتی را مطرح کردند و افزود: قاچاق فرآوردههای نفتی و کمرنگ کردن استفاده از کارت سوخت در کشور از دیگر مواردی است که نمایندگان نسبت به آن اعتراض و ابهام داشتند.//ایرنا