اخبار

خطر وابستگی داروهای روان‌درمانی

کارشناس اعتیاد سازمان بهزیستی کشور نسبت به مصرف خودسرانه داروهای روان درمانی و خطر وابستگی به این داروها هشدار داد و گفت: امروز اعتیاد شکل و روش‌های جدیدی دارد و مثل قبل نیست که افراد معتاد چهره خاصی داشته باشند و آنان را مانند مصرف کننده تریاک یا هروئین از روی ظاهر تشخیص داد

آزاده اولیایی در گفت و گو با خبرنگار  افزود: امروز #قرص هایی آمده است که خیلی راحت مصرف می شود و افراد خیلی خودسرانه به خاطراینکه اثر کوتاه مدت و سریع آن را می بینند به مصرف آن رو می‌آورند. اثر کوتاه مدت مانند سرخوشی‌های موقت مثلا حالت #خواب_آور بودن، #مسکن بودن و به هر حال لذت و تسکین دردی می دهد که فرد را تشویق می کند.

وی اضافه کرد: این #داروها به خاطر سرخوشی موقتی که می دهد، افراد به آن وابسته می شوند و مجبور می شوند که دُز مصرف را افزایش دهند به طورمثال کسی که #قرص_زولپیدم را برای اولین بار مصرف می‌کند و آن حالت خواب‌آور بودن و آن حالت سرخوشی را از آن قرص می‌بیند بعد از مدتی اگر آن را قطع نکند به آن وابسته می‌شود.

خطر وابستگی داروهای روان‌درمانی/ آیا افراد #معتاد چهره خاصی دارند؟

دوره مصرف قرص‌های #روان_درمانی محدود است

کارشناس اعتیاد سازمان بهزیستی کشور و درمانگر اعتیاد اظهارداشت: پروتکل‌ قرص‌های روان‌درمانی و روان‌پزشکی زمان محدودی دارند به طور مثال قرصی مانند زولپیدم حداکثر دوره مصرف آن سه تا چهار هفته است مگر اینکه در موارد خاصی پزشک تمدید کند در غیراینصورت فرد به آن اثر وابسته می‌شود و میزان دُز را افزایش می‌دهد و بعد از مدتی نه فقط آن قرص اثری بر آن مشکلی که در ابتدا داشته، را حل نمی کند بلکه مشکل وابستگی را نیز اضافه می‌کند.

اولیایی افزود: مشکل افرادی که به طور خودسرانه این دارو را مصرف می‌کنند این است که مهارت‌های لازم برای حل مشکل را ندارند. مهارت‌های زندگی مانند مهارت حل مساله، مهارت افزایش اعتماد به نفس به جای اینکه مساله حل شود، صورت‌مساله پاک می‌شود و با یک راهکار اشتباه، روی مشکل سرپوش گذاشته می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا