مدیران شرکت های جمع آوری و بی خطرسازی زباله های عفونی و بیمارستانی می گویند که اگر واقعا تعرفه خدمات شان بالاست، حاضر هستند 2 سایت موجودشان را که به گفته آنان در سطح کشور کم مانند هستند، در اختیار پزشکان، سازمان نظام پزشکی، سازمان پسماند شهرداری و یا هر نهاد دیگری برای استفاده و مدیریت قرار دهند.
از سوی دیگر مدیران شرکت های جمع آوری و بی خطرسازی زباله های عفونی و بیمارستانی با اشاره به تلاش برخی افراد برای سوق دادن این خدمت به سازمان پسماند شهرداری تبریز به این مثال استناد می کنند که آیا وقتی قرار است در شهری یک فروشگاه بزرگ احداث شود، مغازه های خرد کوچک موجود در آن شهر جمع آوری و حذف می شوند؟
اما سوال اینجاست که اگر شرکت های موجود فعال در حوزه جمع آوری و بی خطرسازی زباله های عفونی و بیمارستانی منحل شود، چه کسی یا نهادی پاسخگوی خطرات ناشی از انباشته شدن زباله های عفونی و یا مخلوط شدن آن با زباله های شهری برای سلامت شهروندان تبریزی و لو حتی برای یک روز خواهد بود؟
مرکز آذربایجان شرقی با آگاهی از وجود معضل زباله های عفونی در این شهر در راستای رفع این معضل و تنویر افکار عمومی میزگردی با حضور تعدادی از عوامل و دست اندرکاران این حوزه برگزار کرد که مشروح آن در زیر ارایه میشود