با وجود اینکه کارهای انتقال بیمارستان قدیمی کودکان به محل کنونی واقع در یکی از شهرک های اقماری تبریز پس از مدت ها، از اسفند ماه پارسال عملیاتی و پذیرش بیماران از اوایل امسال آغاز شد، اما دوری از مرکز شهر، نبود امکانات ایاب و ذهاب، کمبود امکانات نرم افزاری، نبود راه دسترسی مناسب، کمبود نیروی انسانی و مهمتر از همه چالش های مدیریتی و بروز اختلاف بین مدیریت دانشگاه علوم پزشکی با خیر سرمایه گذار از جمله این مشکلات می باشد.
با وجود اینکه خیر مشهور تبریزی برای ساخت و تجهیز این بیمارستان بزرگ و ۵۴۰ تختخوابی متحمل هزینه های هنگفت شده و با بهترین مصالح و امکانات این مرکز درمانی و آموزشی را برای برای بهره مندی مردم آذربایجان شرقی و حتی استان های همجوار فراهم کرده است، اما روحیات خاص خیر و نگرش های متفاوت آن در حوزه مدیریتی، مشکلاتی را برای اداره این مجموعه مهم به وجود آورده است که تداوم این شرایط می تواند منجر به عمیق تر شدن اختلافات و در نهایت تعطیلی آن شود.
رییس بیمارستان کودکان زهرا مردانی آذر با تایید وجود مشکلات فوق، مهمترین، بزرگترین و محوری ترین مشکل این بیمارستان را مربوط به مسایل مدیریتی خواند و گفت: هم اکنون شاهد حاکمیت مدیریت دوگانه در بیمارستان هستیم که موجب به وجود آمدن هزاران مشکل ریز و درشت شده است.
عباسعلی درستی با ابراز تاسف از شرایط به وجود آمده در این مرکز درمانی و آموزشی، نبود راه دسترسی مناسب، نبود ناوگان حمل و نقل عمومی، آنتن دهی نامناسب تلفن های همراه و اینترنت، نبود روشنایی کافی در معابر و مشکلات کادر درمان را از جمله ده ها عنوان معضل این مجموعه بیان کرد.
وی چالش های مدیریتی بیمارستان کودکان تبریز را به قدری بزرگ و لاینحل برشمرد که ادامه مسیر کنونی را غیرممکن خواند.
درستی اظهار داشت: بدون تعارف اذعان می کنم که امکان اداره این بیمارستان با روند کنونی غیرممکن است و بنده با چندین سال سابقه مدیریت در حوزه بهداشت و درمان آذربایجان شرقی، تنها به دلیل شوق قلبی تاکنون در این مجموعه دوام آورده ام.
وی با انتقاد از نحوه نگرش های مدیریتی خیر به بیمارستان، یادآور شد: هر چند ایشان هزینه های بسیار بالایی را برای ساخت مجموعه بر عهده گرفته است، اما باید در نظر داشت که اداره بیمارستان با مدیریت سایر مکان ها از جمله مساجد و مدارس تفاوت های بسیار بزرگی دارد، چون اداره بیمارستان یکی از پیچیده ترین و سخت ترین مدیریت ها در جهان به شمار می رود و تخصص های خاص خودش را می طلبد.
درستی ادامه داد: هم اکنون به اندازه ای مدیریت بیمارستان سخت و ناممکن شده است که حتی برای تعویض اتاق ها و مسایل جزئی مهندسی و فنی باید اجازه خیر حاصل شود که این روند برخلاف مدیریت بیمارستانی است، زیرا اگر مدیریت اختیارات خاص خود را نداشته باشد، معنی و مفهوم اداره بیمارستان محلی از اعراب نخواهد داشت.
وی با اشاره به رایزنی ها و مذاکرات مختلف خود با خیر سرمایه گذار برای حل و فصل مشکلات مدیریتی، از بی نتیجه بودن این مذاکرات خبر داد و گفت: تنها راهکار برون رفت از مشکلات مدیریتی بیمارستان کودکان تبریز، توجیه کارشناسی خیر توسط مدیران بالادستی است.
درستی یکی دیگر از مهمترین مشکلات بیمارستان کودکان تبریز را نبود سرویس دهی شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز و حومه به این مجموعه عنوان و اضافه کرد: با وجود اینکه بارها برای حل این مشکل با شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز مذاکره شده، اما این مذاکرات تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است.
به گفته وی نبود امکانات ایاب و ذهاب باعث دلسردی و کم توجهی مردم برای مراجعه به بیمارستان شده است و ادامه این روند به طور قطع موجب کاهش مشتریان و در نهایت تعطیلی مجموعه را در پی خواهد داشت که تا دیر نشده باید مدیران استانی و شهرستانی چاره ای در این زمینه اندیشه کنند.//ایرنا