حمله نیس؛ جوانان مسلمان فرانسوی از کلیسا محافظت میکنند
حمله با چاقو به کلسیای شهر نیس که طی آن سه شهروند فرانسوی جان خود را از دست دادند مسلمانان ساکن این کشور را بار دیگر در معرض سرخوردگی و تنگناهای تازه قرار داده است.
بسیاری از شهروندان مسلمان فرانسوی حمله یاد شده را نشانه انحراف از دین اسلام و شاخصه اسلامگرایی افراطی میدانند و با محکوم کردن حمله نیس و حملات مشابه آن معتقدند که نباید این اقدامات را آنطور که برخی جریانهای راست افراطی قصد دارند به حساب دین اسلام نوشت.
برخی از مسلمانان فرانسوی نیز تنها به محکوم کردن صرف اکتفا نکرده و اقداماتی نمادین را در دفاع از دین خود و برای همدردی با خانوادههای قربانیان در پیش گرفتهاند.
الیزید بن فرهت، یک جوان مسلمان متولد فرانسه یکی از آنها است که میگوید از شنیدن خبر حمله مرگبار اخیر به کلیسای شهر نیس بسیار متاثر و ناراحت شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی با این شهروند مسلمان فرانسوی که تصمیم گرفته پس از واقعه یاد شده اقدامی نمادین اما جدی انجام دهد، مصاحبه کرده است.
بنفرهت که یک فرد صلح طلب و عملگرا است به همراه یکی از دوستانش گروهی از جوانان مسلمان را تشکیل داد که حاضر شدند برای همبستگی با مسیحیان و مومنان کاتولیک که احساساتشان در حمله اخیر نیس جریحهدار شده روزهای پایان هفته تعطیلات پاک خود را به محافظت از کلیسای جامع شهرشان «لودو» اختصاص دهند.
مسئولان کلیسای قرن سیزدهمی شره «لودو» بسیار تحت تأثیر تصمیم این گروه از جوانان مسلمان فرانسوی قرار گرفتند. کشیش کلیسا این اقدام را در یک دوره زمانی بسیار پرتنش و آشفته بسیار امیدوارکننده توصیف کرد.
بنفرهت، که با لهجه بسیار متمایز جنوب فرانسه صحبت میکند در گفتگو با آسوشیتدپرس خود را «بیش از هر چیز یک فرانسوی» معرفی میکند. او که از مادری الجزایری متولد شده است میگوید: «اما من همچنین مسلمان هستم … و ما در این کشور (فرانسه) شاهد موارد زیادی اسلام هراسی و تروریسم بودهایم.»
این جوان مسلمان فرانسوی میگوید که طی این سالها متحمل فشارهای روحی زیاده شده زیرا هر بار که خشونتی صورت میگیرد و اسلامگرایان افراطی به فرانسه حمله میکنند به گفته او مسلمانان در این کشور بدون آنکه ارتباطی با این مسائل داشته باشند بیشتر انگشتنما میشوند و در معرض تحقیر و اتهام قرار میگیرند.
الیزید بن فرهت حمله به یک معلم تاریخ در حومه فرانسه و سربریدن وی را تنها به دلیل نمایش کاریکاتورهای پیامبر اسلام در کلاسی با موضوع آزاد را به عنوان اقدامی هولناک و بی رحمانه محکوم میکند.
او وقتی از کشته شدن سه نفر در کلسیای شهر نیس مطلع میشود به قدری تحت تاثیر قرار میگیرد که به گفته خودش تصمیم میگیرد کاری انجام دهد تا باعث بیداری و آگاهی عمومی شود.
بنفرهت که کارمند شرکت نفتی توتال فرانسه است و در عین حال یک تیم فوتبال محلی را نیز در شهر اقامتش مربیگری میکند با یکی از دوستانش که هنگام حمله در نیس حضور داشته تماس میگیرد و هر دو مصمم میشوند اقدامی فراتر از ابراز همدردی با خانوادهها و تجلیل از کشتهشدگان انجام دهند. ایده محافظت از کلیساها از همین جا شکل میگیرد.
آنها داوطلبانی را در میان دوستانشان و در بین اعضای باشگاه فوتبال جمع میکنند و همان شب و نیز برای مراسم روز یکشنبه از کلیسا محافظت میکنند.
الیزید بن فرهت در ادامه میگوید که پس از تصمیم دولت فرانسه برای افزایش تدابیر امنیتی در اماکن حساس مذهبی، گروه آنها برای همکاری در این زمینه با پلیس محلی هماهنگ شدند.
اقدام جوانان مسلمان در شهر کوچک «لودو» برای محافظت از کلیساها توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد اما در این میان بودند برخی جریانهای راست افراطی که در اینترنت به همین اقدام نوعدوستانه تاختند.
این درحالیست که الیزید بن فرهت میگوید پاسخی و واکنشهایی که در قبال این اقدام گرفتند دست کم «۹۰درصد» مثبت بوده است.