حمایت شهرداری تبریز از تغییر کاربری فرهنگی خانههای تاریخی
شهردار منطقه هشت تبریز با حضور در وبینار تخصصی توسعه گردشگری، طی سخنانی از تخصیص اعتبارات کلان شهرداری برای تملک خانههای قدیمی و احیای بافتهای تاریخی در سالهای آینده خبر داد
به گزارش شهریار، علی مدبر افزود: صاحبان خانههای قدیمی میتوانند از تسهیلاتی که در این راستا اختصاص مییابد، استفاده نموده و نسبت به مرمت و احیای بافت تاریخی خود اقدام کنند و یا به تغییر کاربری فرهنگی و گردشگری مثل احداث بازارچه صنایع دستی، فرهنگسراهای خصوصی، بومگردی و… اختصاص دهند.
علی مدبر، اظهار کرد: منطقه تاریخی فرهنگی شهرداری تبریز به متراژ حدود ۲۴۰۰ هکتار، شامل بافتهای تاریخی و باروی قدیمی تبریز به نام “نجف قلی خان” میشود؛ شاید حدود ۶۰ درصد مساحت تحت مدیریت شهرداری منطقه هشت در داخل باروی قدیمی به قدمت ۳۰۰ سال واقع شده است.
وی در خصوص بازار سرپوشیده تبریز گفت: این بازار متعلق به اقوام و ملل مختلف است که به ثبت جهانی رسیده و توسط یونسکو و دستگاههای داخلی نگه داری و نظارت میشود.
وی ادامه داد: شهرداری تبریز سعی کرده تا همسو با اداره کل میراث فرهنگی استان در رابطه با مرمت این بازار، بر اساس طرحهای از پیش تعریف شده اقدام به اجرای پروژههای عمرانی از جمله سنگ فرش و اصلاح کف بازار تبریز و پروژههای دیگری برای راستهها، تیمچهها و … کند.
مدبر با بیان اینکه سردربهای بازار تبریز به عنوان نشان بازار تبریز هستند، اظهار کرد: در بحث برندسازی بازار تبریز، میتوان گفت که عملیاتی شدن این امر نیاز به ارتباط بین بخشی با انجمنها و اتحادیههای بازاری است، که در این راستا نیز سعی داریم تا با هماهنگی با این اتحادیهها در بحث اجرایی برندسازی این بازار در سالهای آینده اقدام کنیم.
وی با تاکید بر نگرش ویژه به بافتهای مسکونی داخل منطقه باروی تبریز، اظهار کرد: در این زمینه، کمیته ویژهای توسط شهرداری تبریز تشکیل یافته تا در خصوص طرحهای ویژهای با توجه به پهنهها و بلوک بندی بافتهای مسکونی و با عنایت به طرح تفصیلی شهر تبریز، اقدامات ویژهای برای باززنده سازی و احیای بافت تاریخی انجام بگیرد.
وی ادامه داد: در منطقه خارج از بارو نیز میتوان به بافت تاریخی اشاره کرد که بر اساس اظهار نظرها، بالای ۷۰۰ هکتار تعریف شده است.
شهردار منطقه هشت تبریز گفت: اگر بخواهیم به موفقیت در عرصه بناها و بافتهای تاریخی دست پیدا کرده و مانند سایر شهرهای تاریخی دنیا اقدام کنیم، باید محدودیتها و پروژههایی برای احیای این بافتها شکل بگیرد، که در این راستا نیز شهرداری طی چند سال گذشته، محوریت خود را بحث پیاده محوری یا تعرض پیاده روها قرار داده که خیابانهای شفاعیه، روشنایی و خیابان جنب بنای ارک از جمله این اقدام است.
وی با اشاره به تراکم ترافیک در بخش منطقه تاریخی فرهنگی تبریز، اظهار کرد: مصوباتی در زمینه کاهش ترافیک و بحث ترافیک تبخیری صادر شده است؛ همچنین از چند سال گذشته نیز طرح زوج و فرد در تبریز پیاده کرده و در کنار طرح سه شنبه بدون خودرو و ایجاد پیاده روها در راستای کاهش این بار ترافیکی عمل میکنیم.
وی با بیان اینکه برای باززنده سازی بافتهای تاریخی تبریز نیاز به محورهای مشخص داریم، اظهار کرد: در خصوص محورهای گردشگری تبریز مطالعاتی در منطقه تاریخی این شهر که شامل خیابانهای قدیمی، خانههای تاریخی و قدیمی و … میشود، در حال انجام بوده و مراحل انتهایی را طی میکند.
مدبر افزود: تملکهایی در سطح شهرداری منطقه هشت تبریز طی سالهای گذشته انجام گرفته است که شامل خانه نیکدل، علی مسیو، خطایی و کلکته چی میشود؛ شهرداری قصد دارد تا با اختیار گرفتن این خانهها، آنها را در قالب اماکن گردشگری و اوقات فراغت مثل کافه کتاب، بازار صنایع دستی و … به افراد علاقه مند تحویل دهند.
/ شهریارنیوز