اخبار

حسابی که رژیم اسرائیل روی جمهوری آذربایجان علیه ایران کرده است

مسکو به حفظ صلح در منطقه و ترویج همکاری‌های سه جانبه با مشارکت روسیه، آذربایجان و ایران در چارچوب پروژه کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال-جنوب اهمیت می‌دهد. به همین دلیل، روسیه آمادگی خود را برای کمک فعال به حل مشکلات انباشته شده بین شرکای جنوبی خود (آذربایجان و ایران) اعلام کرده است.

اسرائیل به طور سنتی، با دیپلماسی فعال (به ویژه در خاورمیانه و مناطق اطراف آن) متمایز است. تل آویو، به دلایل آشکار برای بومی سازی تهدیدهای خارجی ناشی از تحکیم جهان اسلام در تلاش است تا شرکایی میان کردها در عراق، ترکیه و کشورهای تازه تاسیس مسلمان فضای پس از شوروی پیدا کند. در این میان، این #دیپلماسی #اسرائیل نه فقط از لحاظ ژئوپلیتیکی، بلکه تا حدودی از #منافع_اقتصادی عملگرایانه ناشی می شود.

با توجه به ماهیت پر تنش روابط میان اسرائیل و #ایران و همچنین عدم نزدیکی جغرافیایی میان آنها، #تل_آویو از یک سو در تلاش است تا #حملات_نظامی را مشخص کند. از عملیات خرابکارانه ویژه، برای بومی سازی جزایر نیروهای نیابتی طرفدار ایران در نزدیکی مرزهای خود و دستیابی به سر پل ها در نزدیکی مرزهای این کشور سخن در میان است.

در اسرائیل، بسیاری از سیاستمداران و کارشناسان بر این باورند که هدف حکومت ایران، نابودی کشور یهود در خاورمیانه با اتهامات علیه صهیونیسم است. در این راستا، تل آویو وظیفه راهبردی خود را خنثی کردن احتمال ایجاد سلاح های کشتار جمعی توسط تهران می داند.

به همین دلیل است که ایالات متحده امریکا عملیات نظامی علیه ایران انجام نخواهد داد و جنگی گسترده را در خاورمیانه راه اندازی نخواهد کرد، چیزی که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به طور دوره ای به دنبال آن است. دلیل این موضع واشنگتن در این است که امریکایی ها احتمال استفاده تهران از سلاح هسته ای (در صورت دستیابی به آن) علیه نیروهای ائتلاف و اسرائیل را رد نمی کنند.

در شرایط جنگ طولانی مدت با استفاده از تسلیحات متعارف، ایران می ‌تواند، ضربه جبران ‌ناپذیری را هم به خود اسرائیل و هم به شرکای آن وارد کند. به دلایل عینی جغرافیایی و لجستیکی، انتقال پرسنل و تجهیزات نظامی به خاک ایران برای اسرائیل دشوار و چه بسا غیرممکن خواهد بود.

موفقیت دیپلماتیک چین در آغاز روند احیای روابط ایران و عربستان سعودی نیز گواه پیچیدگی احتمال انجام یک عملیات نظامی سریع برق آسا علیه ایران است. در این میان، دولت نتانیاهو به جای جست وجوی فرصت ‌هایی برای سازش ‌های سودمند دوجانبه با مشارکت بازیگران خارجی کلیدی، به سیاست تشدید روابط با تهران ادامه می ‌دهد. در این راستا، تل آویو به نزدیکی جغرافیایی آذربایجان با ایران امیدوار است. /رویداد24

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا