حذف میکروپلاستیکها از آب به کمک تخممرغ
محققان با استفاده از تخممرغ، روشی جدید برای حذف نمک و میکروپلاستیکها از آب ابداع کردهاند که بازدهی بسیار بالایی دارد.
محققان با استفاده از تخممرغ، روشی جدید برای حذف نمک و میکروپلاستیکها از آب ابداع کردهاند که بازدهی بسیار بالایی دارد.
به گزارش باش خبر وبه نقل از وبگاه سایتِکدِیلی (SciTechDaily)، محققان روشی مقرونبهصرفه طراحی کردند که با استفاده از آن میتوان از #تخممرغ مادهای تولید کرد که #نمک و #میکروپلاستیکها را از آب دریا جدا میکند.
#میکروپلاستیکها ذرات ریز #پلاستیکی هستند که اندازه آنها کمتر از ۵ میلیمتر است و در محیط از جمله در منابع آب یافت میشوند.
محققان از #سفیده_تخممرغ برای تولید #هَواژِل استفاده کردند. هواژل یک ماده تولیدی سبک و متخلخل است که کمترین چگالی را در میان مواد جامد دارد. این ماده از یک ژل بهدست میآید که در آن، قسمت مایع ژل با گاز جایگزین میشود. نتیجه این فرایند، مادهای جامد با چگالی بسیار کم است که عایق گرمایی است.
هواژل کاربردهای فراوانی از جمله در زمینه تصفیه آب، ذخیره انرژی، تولید عایق صدا و حرارت دارد.
محققان دانشگاه پرینستون در آمریکا، بر تولید مواد جدید از جمله هواژلها برای استفاده در زمینههای فنی تمرکز کرده بودند. یک روز، کرِیگ آرنولد (Craig Arnold)، از محققان این پژوهش، با نگاهکردن به نان ساندویچ خود به این فکر افتاد که این دقیقاً همان ساختاری است که به آن نیاز دارند. او از همکارانش خواست تا دستورالعملهای مختلف پخت نان را با کربن مخلوط کنند تا ببینند آیا میتوانند ساختار هواژل مدنظر او را بازسازی کنند یا خیر. آنها به نتیجه موفقیتآمیزی دست نیافتند؛ بنابراین در حین آزمایش بهمرور مواد تشکیلدهنده را حذف کردند تا در نهایت فقط سفیده تخممرغ باقی ماند.
محققان دریافتند که پروتئینهای موجود در سفیده تخممرغ به ساختارهایی منجر میشود که آنها نیاز داشتند.
سفیده تخممرغ یک ساختار پیچیده از پروتئین تقریباً خالص است که وقتی به صورت انجمادی خشک می شود تا در دمای ۹۰۰ درجه سانتیگراد در محیطی بدون اکسیژن گرما ببیند، ساختاری از رشتههای بههمپیوسته الیاف کربن و صفحات گرافن را ایجاد میکند. خشککردن انجمادی فرایندی است که طی آن مادهای را منجمد میکنند و سپس با کاهش فشار سامانه، آب منجمد درون آن ماده را بهطور مستقیم به بخار تبدیل میکنند.