حجاب را سیاسی-امنیتی نکنید. اگر قانونی به صورتی وضع شود که طیف گستردهای از مردم مخالف آن باشند، چه حرمتی برای نظام باقی میماند؟
نباید به خاطر ناتوانی مسئولان در حل مسایل مهم دیگر، برای جلب توجه، موضوع مقابله با بدحجابی به عنوان یک موضوع سیاسی-امنیتی مطرح شود و با اقدامات قهری و توسط نیروی انتظامی جبران شود. در واقع، اگر قوانینی برای مقابله با بدحجابی وجود دارد، باید به گونهای باشد که طیف گستردهای از افراد از جمله مخالفان آن را قبول کنند.
جمیله کدیور در کانال تلگرام خود نوشت: فرمانده کل نیروی انتظامی اعلام کرده که در سه حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن اقداماتی برای مقابله با کشف حجاب از روز شنبه (۲۶ فروردین) صورت خواهد گرفت و افراد با استفاده از تجهیزات هوشمند شناسایی و به #مراکز_قضایی معرفی میشوند.
البته قبل از #سردار_رادان ، سردار اشتری فرمانده پیشین #فراجا نیز در شهریورماه سال گذشته، حدود دو هفته قبل از حادثهای که برای مهسا امینی رخ داد، گفته بود: افرادی که در خودرو #کشف_حجاب کنند در صورت تکرار برایشان پرونده تشکیل و به #دستگاه_قضائی معرفی میشوند. در صورتی که برای بار سوم تکرار کنند خودرو توقیف، به پارکینگ منتقل و در مرتبه چهارم برایشان پرونده تشکیل و به دستگاه قضائی معرفی میشوند. آیا آن اظهارات و اقدامات گذشته مبتنی بر آن نتیجه داشت و از حجم بی حجابیها کاسته شد؟ اگر آن اظهارات و اقدامات بعدی اثر ملموسی در کاهش کشف حجابها داشت و از حجم #بی_حجاب کاست، اقدامات جدید نیروی انتظامی نیز موثر خواهد بود. معاون دادستان مشهد در تیر ماه سال گذشته در نامهای به فرماندار نوشته بود که مراتب جلوگیری از ورود بانوان فاقد حجاب شرعی به مترو اجرا شود. یکی از استانداران نیز اخیرا ارائه خدمات به خانمهای بی حجاب را ممنوع اعلام کرده است.
اگر قانون به گونهای وضع شود که طیف زیادی از مردم نسبت به آن موضع داشته باشند و با عدم اجرا، در میان ناقضین قانون قرار بگیرند و در مراکز قضایی دارای پرونده و محکوم شوند، یا مراکزی به خاطر عدم رعایت دیگران، از کسب معیشت بمانند، چه حرمتی برای نظام و حاکمیت و چه علقهای بین مردم و حاکمیت باقی خواهد ماند؟ به دلیل برخی اقدامات عملی ناپسند ناهیان، در حالی که در بسیاری موارد لحن آمرین به معروف لین و نرم بوده، به دلیل فضای دوقطبی موجود، توصیههای لسانی این افراد در فرد هدف بی نتیجه بوده و بر سطح تنش در جامعه افزوده است. در حالی که انتخاب پوشش متناسب با عرف جوامع در کشورهای مختلف، امری فرهنگی-اجتماعی و متناسب با ذائقه مردم و از حقوق بدیهی آنها شناخته میشود، سیاستهای تنگ نظرانه اعمالی در کشور، موضوع حجاب را تبدیل به امری امنیتی-سیاسی کرده و اظهارات و اقدامات انجام شده آرامش و امنیت روانی مردم در بین هر دو طیف طرفدار حجاب و یا بی حجابان را سلب کرده است. /رویداد24