حاشیه نشینی در تبریز؛ خطری که جدی گرفته نمی شد!
رییس کميسيون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز گفت: هدف و اولویت اصلی شورای ششم رفع خطر از اراضی ۴۸ هکتاری منطقه حاشیهنشین تبریز بوده است.

#تبریز، روحالله رشیدی، رییس کميسيون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز، در تحلیل و بررسی مشکلات و چالشهای پروژه #شهرک_جوانان اظهار کرد: این پروژه با هدف جابهجایی جمعیت از دورههای گذشته آغاز شده، اما با چالشهای متعددی نظیر گسل شمالی تبریز و حریم رودخانه کومورچایی مواجه بود.
وی، یادآور شد: پروژه شهرک جوانان در شورای عالی شهرسازی مطرح شده و مجوز ایجاد منطقه مسکونی در این منطقه صادر شده است.
رییس کميسيون عمران، حملونقل و #ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: اراضی ۱۰ هکتاری در دوره شورای ششم تحویل گرفته شد و شهرداری با پیگیریهای شورا، اقدام به فعال کردن این طرح کرده و در نظر دارد یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در این منطقه احداث کند.
رشیدی با تأکيد بر مسئولیت مشترک نهادهای مسئول درخصوص رفع مشکلات حاشیهنشینی تبریز، گفت: بنیاد مسکن و دولت مسئول اجرای بخشهای دیگر پروژه شهرک جوانان هستند.
وی تصریح کرد: هدف اصلی شورای ششم رفع خطر از اراضی ۴۸ هکتاری منطقه حاشیهنشین تبریز بوده است.
رییس کميسيون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: اصلاح بافت ناکارآمد شهری، مهمترین رویکرد در حوزهٔ حاشیهنشینی اراضی پرخطر شهر تبریز است.
رشیدی گفت: پروژه شهرک جوانان یکی از بزرگترین طرحهای کشور در حوزه رفع خطر از حاشیهنشینی و اراضی پرخطر به شمار میرود و ضرورت دارد مداخله مؤثر و کارآمدی در آن صورت گیرد.
وی، تأکيد کرد: جابهجایی ساکنان منطقه یکی از مهمترین مسائل پس از احداث واحدهای مسکونی شهرک جوانان است که #شهرداری باید تدابیر لازم را در این راستا اتخاذ کند.
رییس کميسيون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به ایجاد مجتمع قطران در حوزه منطقه ۱۰، گفت: یک سری آسیبهایی در این خصوص مطرح بود و باید تلاش شود جابهجایی از اراضی پرخطر حاشیهنشین به شهرک جوانان با بیشترین مطلوبیت صورت بگیرد.
رشیدی خاطرنشان کرد: بحث احداث و بحث اجتماعی دو کار ویژه مهم شهرداری تبریز در مواجهه با حاشیهنشینی و رفع خطر از اراضی ۴۸ هکتاری است و مهمترین عمل این است که افراد جابهجا شوند و در همین راستا ضرورت دارد تدبیر لازم باید از سوی شهرداری و راه و شهرسازی صورت بگیرد.
وی، تأکيد کرد: شهرداری موظف است در قالب دستورعمل رویکردهای خود را درخصوص جابهجایی شهروندان ساکن در اراضی پرخطر ارائه کند تا همان افراد جامعهٔ هدف در شهرک جوانان ساکن شوند که لازمه آن ممیزی دقیق املاک منطقه است.
رییس کميسيون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر لزوم تأمین زیرساخت و پایان تماشاگر بودن نهادها در پروژه شهرک جوانان، گفت: شهرداری در حوزهٔ پروژه شهرک جوانان عملکرد شاخصی داشته اما متأسفانه برخی نهادها همچنان در نقش تماشاگر باقی ماندهاند.
رشیدی اظهار کرد: پروژه شهرک جوانان و اراضی حاشیهنشین تبریز تنها در حد بازدید و گرفتن عکس برای برخی مسئولان اهمیت دارد درحالیکه باید در قبال پروژهها مسئولیتپذیر باشند و از آنان وعده مشخص گرفته شود.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه زیرساختها در روند جابهجایی ساکنان مناطق پرخطر، گفت: پارکینگ بلوکهای مسکونی در محوطه پروژه دیده شده و این میتواند به استفاده مفید از فضا و تسهیل در مسکونی شدن آن کمک کند.
رییس کميسيون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: مسکن ارزانقیمت نباید به معنای بیکیفیت بودن باشد و مباحث معماری در فازهای توسعه باید جدی گرفته شود.
رشیدی بر اهمیت نمای ساختمانها و #فضای_سبز محوطه تأکید کرد و گفت: دسترسیها و شبکه معابر باید اصلاح شود تا جابهجایی بهموقع و با دقتنظر بیشتری انجام شود.
وی ادامه داد: شورای ششم رویکرد و توجه جدی برای جابهجایی جمعیت از مناطق پرخطر داشته و تمدید یکساله شورا میتواند فرصتی برای به پایان رساندن برخی طرحها باشد.
رییس کميسيون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه دولت هم مخالفتی با اصل موضوع ندارد، گفت: به محض فراهم شدن زیرساختها باید عملیات اجتماعی نیز آغاز شود.
رشیدی با اشاره به اینکه شورا نیز در تلاش برای تأمین مالی پروژه شهرک جوانان است، گفت: تأمین مالی پروژهها نیز زمانی ممکن است که پروژه فعال باشد.
وی به خطرات منطقه ۴۸ هکتاری اشاره کرد و گفت: این منطقه به دلیل شرایط پرخطر، امکان درجاسازی ندارد. هدف اصلی، جابهجایی حاشیهنشینان است و به همین دلیل تأکید داریم مطالعات اجتماعی بهطور کامل انجام شود تا عوارض اجتماعی به حداقل برسد.