اخبار

جوانگرایی در کمیته امداد امام (ره) امیدآفرین است

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی‌اکبری در چهاردهمین گردهمایی مجازی ائمه جمعه که با حضور رییس کمیته امداد برگزار شد، ویژگی کمیته امداد امام خمینی(ره) را مردم پایه بودن و مبتنی بر کمک‌های مردمی بودن ذکر کرد و گفت: هنر کمیته امداد (ره) از اول مدیریت کمک به مردم از مردم بوده است. این ویژگی مهمی است که امام خمینی رحمه الله علیه در ابتدای انقلاب برای آن را برنامه‌ریزی کردند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: مشاهده می‌شود که در مقاطعی برخی از مسئولین کمیته امداد در دفاتر ائمه جمعه مستقر شده و به امور مردم رسیدگی می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد در راه خدمت به مستضعفین، کمیته امداد، دفتر ائمه جمعه را یکی از دفاتر خود می‌داند.

جوانگرایی در کمیته امداد امام (ره) امیدآفرین است

حاج علی‌اکبری افزود: ائمه جمعه در مصلی‌های نماز جمعه به ترویج احسان و نیکوکاری و رسیدگی به محرومان که در حقیقت فرهنگ‌سازی محسوب می‌شود، کمک می‌کنند و نماز جمعه یکی از مراکز جمع‌آوری کمک‌های مردمی است.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اضمن قدردانی از مسئولین کمیته امداد که ارتباط نزدیک را میان ائمه جمعه و خادمان به مردم در کمیته امداد برقرار کرده‌اند،  از جوانگرایی در کمیته امداد ابراز خرسندی کرد و گفت: چشم‌انداز این است که کمیته امداد بتواند به ضعفا کمک‌های بیشتری کرده و امید را به محرومین و مستضعفین تزریق کند.

ائمه جمعه ملجأ مردم و سکانداران انقلاب هستند

در ادامه گردهمایی، رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه کمیته امداد رسالت سنگینی برای کمک به مردم دارد، گفت: ائمه جمعه ملجأ مردم و سکانداران انقلاب هستند و ما تمام تلاشمان را می‌کنیم که سکانداران انقلاب، تقویت و حمایت شده و بتوانیم با کمک یکدیگر به مردم مستضعف خدمت کنیم.

مرتضی بختیاری ضمن اشاره به اولین روزهای پیروزی انقلاب و نقش مردم گفت: هر جا مردم پای کار آمدند جمهوری اسلامی موفق شد. ما در کمیته امداد، شأنمان نوکری عائله خدا است و باید امدادرسانی را مردمی بکنیم.

بختیاری در ادامه در مورد مسجد محوری در برنامه‌های کمیته امداد گفت: در برنامه‌های مسجد محور، نه تنها به مددجویان کمیته امداد کمک می‌شود، بلکه به بسیاری از محرومین که ممکن است تحت پوشش مراکز دیگر باشند، نیز کمک می‌شود.

وی با بیان اینکه جامعه‌ای که به خیر و نیکوکاری مسلح شود، غیرقابل شکست خواهد شد، اظهار کرد: تجربه برخی از مراکز نیکوکاری و بازتاب آن در جامعه، باعث شد بسیاری از دانشگاه‌ها و نهادهای دیگر برای تأسیس مراکز خیریه و خیریه‌های تخصصی مانند کارآفرینی داوطلب شوند. خیلی از خیرین برای تأسیس مراکز خیریه، مثل مراکز کارآفرین که به ایجاد شغل منتهی می‌شود اعلام آمادگی کردند.

رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به موضوع مواسات و حرکت چشمگیر مردم در این زمینه گفت: فراخوان رهبر انقلاب اسلامی در دو مرحله باعث شد مردم در صحنه بیایند و کمک‌های زیادی را در قالب طرح مواسات به محرومین انجام دهند.

بختیاری یادآور شد: با این‌که در جریان کرونا، با تحریم‌های زیادی مواجه بودیم و حتی در برخی از موارد با آن‌که ماسک و تجهیزات خریدیم ولی نگذاشتند وارد کشور بشود، با این حال، کمیته امداد با استفاده از توان و ظرفیت مددجویان، شروع به تولید ماسک کرد.

وی اضافه کرد: در همین ایام کرونا، کمیته امداد در ماه مبارک رمضان، برنامه‌ریزی کرده بود که ۳۱۳ آشپزخانه راه بیاندازد ولی به لطف خدا با استقبال مردم، حدود ۱۲۰۰ آشپزخانه با رعایت نکات بهداشتی و با کمک ۱۰۰ هزار نفر از مردم و خیرین راه‌اندازی شد و توانستیم غذای گرم و بسته‌های غذایی به مردم برسانیم. در همین مقطع، حدود ۵۴۰۰ میلیارد تومان در قالب‌های مختلف با کمک مردم و مراکز نیکوکاری به دست نیازمندان رساندیم.

رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به سه برنامه مهم کمیته امداد در طول سال گفت: هر ساله در شهریور با رعایت اصل تکریم، جشن عاطفه‌ها را برگزار می‌کنیم. تعبیر عید برای همه و عیدی برای همه را نیز در جشن نیکوکاری و در اسفندماه، قبل از شروع سال جدید انجام می‌دهیم. جشن سوم نیز جشن رمضان است که در این ماه به مستضعفین کمک می‌شود.

بختیاری همچنین با اشاره به قانون زکات گفت: شوراهایی برای امر زکات در سطح کشور تا روستاها، ذیل شورای عالی زکات ایجاد شده و امروز با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، ۳۰ هزار طلبه در سراسر کشور برای جمع‌آوری زکات کمک می‌کنند و دریافت زکات در دی ماه ۱۱۷۰ میلیارد تومان اعلام شده که پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال این عدد احتمالا به ۱۵۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.  

در این گردهمایی، طرفین برای تدابیر اجرایی و چگونگی مهیا کردن زمینه همکاری، حمایت و پشتیبانی نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه کشور از تقویت جریان جمع‌آوری ذکات و برنامه جشن نیکوکاری تحت عنوان “عید برای همه”، به توافق رسیدند.

///ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا