اخبار

جمهوری اسلامی خطاب به مجلس: راه احیای برجام را مسدود نکنید این خواست عمومی است

اینکه چرا چنین تفاوتی وجود دارد و چه کسی در این زمینه مقصر است، مهم نیست، آنچه در این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد اینست که به سخنان آقای مدیرکل وقتی می‌توان استناد کرد که در خارج از ایران و بعد از بازگشت از ایران به زبان آورده باشد.

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی به تحلیل سفر گروسی به تهران پرداخت و نوشت: رافائل گروسی در مصاحبه مطبوعاتی روز شنبه در تهران در برابر سؤال‌های خبرنگاران درخصوص دخالت صهیونیست‌ها و منافقین در آژانس گفت: «این ادعاها مرا عصبانی می‌کند. دخالتی در کار نیست، اگر نگران نفوذ و شایعات هستید، همکاری کنید

اظهار نظر مدیرکل #آژانس_بین_المللی_انرژی_اتمی ، همیشه وقتی از ایران برمی‌گردد و در #اروپا مصاحبه می‌کند، قابل استناد است. در ایران که هست، مطالبی می‌گوید یا از قول او گفته می‌شود که با آنچه بعد از خارج شدن از ایران به زبان می‌آورد متفاوت است.اینکه چرا چنین تفاوتی وجود دارد و چه کسی در این زمینه مقصر است، مهم نیست، آنچه در این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد اینست که به سخنان آقای مدیرکل وقتی می‌توان استناد کرد که در خارج از ایران و بعد از بازگشت از ایران به زبان آورده باشد.

عصر روز شنبه، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از ترک #تهران گفت: «با ایران #توافق کردیم اجازه دسترسی به اطلاعات و مکان‌ها به آژانس داده شود، بازرسی‌ها از سایت #فردو ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت و تجهیزات نظارتی در تعدادی از مکان‌ها دوباره نصب خواهند شد».به نظر می‌رسد همین توافق برای پایان یافتن جدال میان #سازمان_انرژی_اتمی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مرحله کنونی کافی باشد. بنابراین، طبق وعده‌ای که داده شده، قاعدتاً حل و فصل اختلافات میان سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید به هموار شدن راه ازسرگیری مذاکرات برای احیاء برجام منجر شود.

آنچه طبق سخنان رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محتوای توافق میان ایران و آژانس را تشکیل می‌دهد، هیچ منافاتی با تعهدات مرتبط با فعالیت‌های اتمی ایران در چارچوب مقررات آژانس ندارد. به همین دلیل این احتمال وجود دارد که این توافق، مورد تعرض مجلس شورای اسلامی قرار نگیرد و راه هموار شده برای ازسرگیری مذاکرات برجامی بار دیگر مسدود نشود و احیاء برجام که اکنون به خواست عمومی تبدیل شده است تحقق یابد.

در اردیبهشت ۱۴۰۰ هم که دولت قبلی توانسته بود بازگشت به برجام را به مرحله قطعی برساند، توافقات مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان در همین چارچوب که اکنون مدیرکل آژانس می‌گوید قرار داشت و چیزی فراتر از این نبود. با اینحال در آن زمان مجلس شورای اسلامی با مصوبه‌ای مانع امضاء توافق برجامی شد. اینکه اکنون میان توافق ایران و آژانس با آن مصوبه ادعای وجود تضادی صورت نمی‌گیرد، این احتمال را تقویت می‌کند که اینبار مانعی بر سر راه احیاء برجام به وجود نیاید. /عصرایران

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا