سامان احمدزاده در جلسه پیگیری روند اجرای ضلع شمالی مقبره الشعرا افزود: با توجه به تاکید شهردار تبریز برای اتمام این پروژه و تحقق مطالبات شهروندان در زمینه گردشگری، عملیات اجرایی آن باید با سرعت بیشتری انجام شود.
وی با اشاره به مشکلات پروژه مقبره الشعرا در ماههای گذشته، اظهار داشت: تسریع در روند اجرای ضلع شمالی پروژه مقبره الشعرا از سوی عوامل اجرایی برای اتمام پروژه بر اساس روزشمار معین شده ضروری است.
احمدزاده، با تاکید بر اینکه تمام تلاشهای حمایتی توسط کارفرمای پروژه انجام می شود اما آنچه که مهم است مجریان طرح باید متعهد باشند تا پروژه طبق زمان بندی پیش رفته و مورد بهره برداری گیرد.
به گزارش ایرنا، در این جلسه موارد فنی، زیباسازی و مالی پروژه مورد بحث قرار گرفت و کلیات طرح زیباسازی توسط سازمان سیما و منظر ارائه و تصمیمات لازم در خصوص تایید و اجرای طرح فوق اتخاذ شد.
مجموعه تاریخی – فرهنگی «مقبره الشعرا» در ضلع شرقی خیابان ثقه الاسلام و شمال محله قدیمی «ششگلان» تبریز، آرامگاه بیش از ۴۱۰ شاعر، عارف و رجال نامی ایران و کشورهای منطقه از ۸۰۰ سال پیش تاکنون می باشد که در سال های اخیر در وضعیت نابسامانی به سر میبرد و حال نزار آن موجب نارضایتی فرهنگ دوستان و گردشگران شده است.
مقبره الشعرا، آرامگاه شاعرانی مانند استاد سیدمحمدحسین بهجت تبریزی معروف به شهریار، اسدی طوسی، قطران تبریزی، مجیرالدین بیلقانی، خاقانی شیروانی، ظهیرالدین فارابی، شاپور نیشابوری، شمس الدین سجاسی، ذوالفقار شروانی، همام تبریزی، مغربی تبریزی، مانی شیرازی، لسانی شیرازی و شکیبی تبریزی است و یکی از گورستانهای تاریخی این شهر بهشمار میرود.
طبق اسناد تاریخی این قبرستان قبل از قرن هشتم هجری قمری وجود نداشته و در گذشته نامهای مختلفی به خود گرفته است که از آن جمله میتوان به «حظیرهالشعرا»، «حظیرهالقضاه» و «قبرستان سرخاب» اشاره کرد.
در سال های اخیر کار ساماندهی و گسترش محوطه این مکان گردشگری از سوی شهرداری منطقه ۱۰ تبریز آغاز شد، ولی به دلیل کمبود بودجه، روند اجرای آن از پیشرفت خوبی برخوردار نشده است.//ایرنا