توسعه حمل و نقل بار هوایی از ضررهای شیوع کرونا بر فرودگاهها میکاهد

رامین آذری، روز چهارشنبه در جلسه بررسی راهکارهای ایجاد زون منطقه آزاد ارس در فرودگاه تبریز افزود: طبق پیش بینی انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی ( IATA) این صنعت تا سال ۲۰۲۴ به دوران پیش از کرونا باز نمی گردد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۳ هزار و ۱۴۸ تن بار به صورت همراه و غیرهمراه در فرودگاه تبریز جابجا شده است، اظهار داشت: این آمار نشان از ظرفیت بالای این فرودگاه در موضوع حمل و نقل بار دارد.
آذری، با اعلام آمادگی کامل این فرودگاه برای هرگونه همکاری در این زمینه، ادامه داد: هرگونه همکاری فرودگاه تبریز در ایجاد زون منطقه آزاد ارس به نفع این فرودگاه، صنعت استان و در نهایت رشد و توسعه منطقه خواهد شد.
رییس کمسیون کارآفرینی، اقتصاد دانش بنیان و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه گفت: از راهکارهای خروج از شرایط رکورد در اقتصاد، استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های مناطق آزاد و پیوند دادن آنها با فرودگاه های کشور است.
سونیا اندیش، افزود: وضعیت بسیار مناسب فرودگاه تبریز به علت واقع شدن در مجاورت منطقه آزاد ارس و دسترسی به جاده های ترانزیتی، این فرودگاه را مستعد نقش آفرینی پررنگ در حمل و نقل ترکیبی می کند.
وی یادآوری کرد: مطالعات انجام شده، امکان استفاده از این فرودگاه به عنوان زون منطقه آزاد ارس را تایید می کند.
فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز در شمالغرب شهرستان تبریز و در سال ۱۳۲۹ با ماموریت ارائه خدمات فرودگاهی ، ناوبری و هوانوردی جهت پذیرش پروازهای داخلی و بین المللی به منظور حمل و نقل مسافر و بار طراحی و احداث شده است و بصورت open sky و ۲۴ ساعته عملیاتی بوده و به دلیل واقع شدن در مرز و کریدورهای هوایی بین المللی در ارائه خدمات ناوبری ، رادار و هوانوردی به پروازهای داخلی و بین المللی به خصوص پروازهای عبوری بین المللی (over fly) بیشتر از مبداء و کشورهای عضو اتحادیه اروپا به مقصد کشورهای آسیایی جنوب شرقی و آسیای میانه و بالعکس انجام می شود.
پیش از شیوع ویروس کرونا، روزانه به صورت میانگین ۴۵ پرواز داخلی و ۶ پرواز خارجی در این فرودگاه انجام می شد.