خبر/ گزارش

توسعه گردشگری تبریز در گرو احیای اماکن تاریخی

گردشگری و بهبود فضای کسب‌وکار شورای اسلامی شهر تبریز، وضعیت اماکن تاریخی و فرهنگی این شهر مورد بحث و بررسی قرار گرفت

#تبریز، سیدکاظم زعفرانچی‌لر، رییس این کمیسیون، به مسائل جدی مرتبط با اماکن فرهنگی و تاریخی تبریز اشاره کرد و گفت: دستور جلسه امروز بسیار مهم است، چراکه اماکن فرهنگی تاریخی بسیاری داریم که نمی‌توانیم به خوبی از آن‌ها بهره‌برداری کنیم و به دلیل ضعف یا عدم وجود اراده، علاوه بر فقدان کارکرد مناسب، با کج‌کارکردی‌ها مواجه‌ایم.
زعفرانچی‌لر به مصوبات جلسه‌ای که یک سال پیش برگزار شده بود، اشاره کرد و توضیح داد: این مصوبات ۶ ماه قبل به تصویب #شهرداری رسید، اما ۹۹ درصد آن‌ها هنوز به مرحله اجرا در نیامده است.
وی تأکید کرد: نباید کار امروز را به فردا بیاندازیم. چهار سال به پایان رسیده و باید وضعیت مرمت یخچال یوشاری را مورد بررسی قرار دهیم. این یخچال تاریخی باید دو هفته یا ۲۰ روز بعد از جلسه سال گذشته افتتاح می‌شد، اما هنوز در چه مرحله‌ای است؟
وی همچنین در خصوص خانه کلکته‌چی گفت: موضوع کاربری این خانه نیز نیاز به بررسی دارد و معاونت فرهنگی #شهرداری_تبریز باید در این خصوص نظر دهد.
زعفرانچی‌لر ادامه داد: صورت جلسه امروز برای اظهار نظر به معاونت فرهنگی شهرداری تبریز فرستاده می‌شود، چراکه بیشتر این خانه‌ها و اماکن تاریخی بدون استفاده خاصی در اختیار مجموعه‌ای قرار گرفته‌اند.
وی با ابراز نگرانی از وجود ۲۵ مکان تاریخی بلاتکلیف، بلااستفاده و مبهم در تبریز، اظهار کرد: مدیران فرهنگی ما به دلیل عدم داشتن نگاه تاریخی، نگاه صرفاً عمرانی نمی‌توانند به درستی از این اماکن بهره‌برداری کنند.

سیدکاظم زعفرانچی‌لر بر لزوم تعیین تکلیف سریع‌تر اماکن تاریخی تأکید کرد و گفت: متأسفانه در چهار سال گذشته، نتوانسته‌ایم وضعیت اماکن تاریخی مانند حمام نوبر و یخچال یوشالی را تعیین کنیم.
وی همچنین خواستار پیگیری مسائل توسط مناطق و عدم انجام هیچ اقدامی بدون مجوز کتبی شد.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز اعلام کرد که مقرر شده بود دو هفته پس از جلسه سال گذشته، اعضای کمیسیون و شهردار از عمارت تاریخی شهرداری بازدید کنند تا برنامه‌های بهسازی و مرمت این عمارت و موزه شهر توسط مناطق و سازمان‌های فرهنگی ارائه شود.
وی گفت: خوشبختانه در این زمینه اقداماتی نسبتاً خوبی انجام شده است.

زعفرانچی‌لر با اشاره به وضعیت سرمایه‌گذاری در خانه علی موسیو، یادآور شد: این موضوع به تصویب هیئت سرمایه‌گذاری و صحن علنی رسیده بود و حالا باید مشخص شود که اگر سرمایه‌گذار انصراف داده، دلیل آن چه بوده است.
وی به وضعیت خانه ختایی اشاره کرده و گفت: این خانه ۱۱ سال است که تعطیل و بلااستفاده مانده و قرار بود بخشی از آن به عنوان اتاق دوستی ایران و تاجیکستان مورد استفاده قرار گیرد.
وی در مورد واگذاری‌های موقت ساختمان‌های #اماکن_تاریخی هشدار داد و تصریح کرد: این واگذاری‌ها می‌تواند موجب از بین رفتن این اماکن شود و اگر پروتکل‌های سفت و سختی برای آن‌ها ارائه نشود، وضعیت این اماکن نا معلوم باقی می‌ماند.
زعفرانچی‌لر به اهمیت نظام‌مندی در تصمیم‌گیری‌ها اشاره کرد و گفت: وقتی تصمیمی گرفته می‌شود، باید چارچوب‌هایی برای آن تعیین شود و اقدامات طبق این نظام اجرا شود‌
وی در پایان به ضرورت ایجاد یک شرکت واحد در شهرداری تبریز برای مدیریت و نگهداری از اماکن تاریخی اشاره کرد و گفت: ما باید اقداماتی انجام دهیم تا به نسل‌های آینده مجموعه‌ای منظم و سالم تحویل دهیم. همچنین پاورپوینت نمی‌تواند جایگزین گزارش‌های مکتوب با مهر و امضای مدیر مربوطه با آمار و داده باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا