خبر/ گزارش

تقویت مساجد با برنامه‌ریزی و حمایت شهرداری

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز بر ضرورت حمایت منسجم و هدفمند شهرداری از مساجد تأکید کرد و گفت: با برنامه‌ریزی دقیق و اولویت‌بندی نیازهای زیرساختی، می‌توان نقش مساجد را در توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر تقویت کرد.

#تبریز، روح‌الله رشیدی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در صد و چهل و چهارمین جلسه این کمیسیون بر اهمیت حمایت شهرداری از فعالیت‌های مساجد تأکید کرد و گفت: در دوره فعلی شورا، حمایت‌های #شهرداری از مساجد از طریق‌های مختلف پیگیری شده است تا در چارچوب تعهدات بودجه‌ای، ساماندهی و مشخص شود چه میزان کمک به مساجد صورت گرفته است.
رشیدی افزود: هدف این است که حمایت‌ها در قالب برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مشخص باشد و بتوان میزان کمک‌های انجام شده را ارزیابی کرد. در این راستا، تدابیر و ارقامی در قالب ردیف‌های بودجه‌ای اختصاص یافته است که نشان‌دهنده میزان حمایت و کمک شهرداری است.
وی همچنین به جلسات قبلی کمیسیون در این زمینه اشاره کرد و افزود: در جلسات گذشته، راهکارهای حمایت نظام‌مند شهرداری تبریز از #مساجد بررسی شده است. نهادها و مجموعه‌هایی که مسئولیت حمایت از مساجد را بر عهده دارند، در کنار شهرداری، نقش مهمی در این فرآیند ایفا می‌کنند.
رشیدی تصریح کرد: مرکزی با مسئولیت رسیدگی به امور مساجد وجود دارد که مساجد می‌توانند برای حل مسائل و نیازهای خود به آن مراجعه کنند. در این راستا، پایش وضعیت مساجد و تهیه چک‌لیستی از نیازهای آن‌ها انجام شود تا بر اساس آن، شهرداری بتواند کمک‌های لازم را متناسب با بودجه خود ارائه دهد.
وی خاطرنشان کرد: نقش مرکز رسیدگی به امور مساجد در کنار شهرداری روز به روز پررنگ‌تر می‌شود و ارتباط مؤثر این مرکز با مجموعه شهرداری، می‌تواند در حمایت بهتر و هدفمندتر از مساجد مؤثر باشد.

حکیمه غفوری، دبیر این کمیسیون، با اشاره به اهمیت #برنامه‌ریزی منسجم و عملیاتی در حوزه مساجد، بر ضرورت تبدیل برنامه‌های پیشنهادی به عمل تأکید کرد و گفت: اگر این برنامه‌ها به مرحله اجرا درآیند، می‌توانیم نقش موثری در حمایت و توسعه مساجد ایفا کنیم.
وی در ادامه به کاهش نقش نهادهای متولی مانند اوقاف و سازمان تبلیغات در حمایت از مساجد اشاره کرد و افزود: متأسفانه، نقش این نهادها روز به روز کم‌رنگ‌تر می‌شود و در حال حاضر، تنها منتظر هستند تا مغازه‌های مساجد به مزایده گذاشته شوند و فروخته شوند. این در حالی است که قبلاً، مردم مدیریت و نگهداری مساجد را بر عهده داشتند و این امر باعث پایداری مساجد بود.
غفوری همچنین به نقش پررنگ امام جماعت‌ها در جذب جوانان اشاره کرد و افزود: امروزه، دیدگاه #جوانان نسبت به روحانیت منفی است و این موضوع، بر حضور آنان در مساجد تأثیر گذاشته است. باید تلاش کنیم تا جوانان به امام جماعت‌ها اعتماد کنند و در مساجد حضور فعال داشته باشند.
وی بر ضرورت اولویت‌بندی نیازهای مساجد و برگزاری برنامه‌های فرهنگی متنوع، از جمله هیئت‌ها و سخنرانی‌ها، تأکید کرد و گفت: باید رویکرد برنامه‌ریزی شده و تلفیقی در برگزاری مراسم‌ها داشته باشیم تا مساجد نقش اصلی خود را ایفا کنند و جوانان بتوانند بهتر در مساجد حضور پیدا کنند.

در ادامه روح‌الله دهقان‌نژاد، عضو این کمیسیون، با اشاره احتمال حجم بالای مراجعه مساجد به مرکز حمایت، بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و هماهنگی‌های لازم تأکید کرد.
وی گفت: حداقل ۵۰ درصد از مساجد پس از مدتی به این مرکز مراجعه خواهند کرد و باید آمادگی لازم برای پاسخگویی به نیازهای آن‌ها وجود داشته باشد.
دهقان‌نژاد افزود: در هر هفته، تعداد قابل توجهی از مساجد و پایگاه‌ها به من مراجعه می‌کنند و نیاز است که اولویت‌بندی مناسبی برای رسیدگی به مسائل آن‌ها صورت گیرد. هر منطقه حداقل ۲ میلیارد تومان بودجه برای حمایت دارد، اما باید مشخص شود که چگونه این منابع به بهترین شکل مصرف می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا