اخبار

تصویربرداری فصل دوم مجموعه تلویزیونی “جلال” در تبریز آغاز شد

محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی روز یکشنبه در مراسم آغاز تصویربرداری فصل دوم مجموعه تلویزیونی “جلال” در تبریز، با قدردانی از دست‌اندرکاران تهیه و تولید فصل اول این مجموعه، گفت: روایت تلاش‌ها و ایثارها برای دفاع از اسلام و ایران و به خصوص نقش آذربایجان در این سریال، بسیار آموزنده بود و امیدواریم فصل دوم نیز با موفقیت ساخته شود.
وی با اشاره به این‌که ملت ایران با بهره‌مندی از تاریخ و تمدن باشکوه خود، بزرگترین انقلاب فرهنگی دوران معاصر را رقم زد، افزود: انقلاب اسلامی ایران، خوشایند استکبار جهانی و بدخواهان پیشرفت و تمدن ایران نبوده و نیست و همواره خواسته‌اند تا از گسترش دامنه‌های آن جلوگیری کنند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان این‌که آذربایجان، منشاء و نقطه عطف تحولات تاریخی ایران‌زمین است، گفت: امروز رسالت هنرمندان و صاحبان فکر و اندیشه در بازگو کردن تلاش‌هایی که در طول تاریخ برای سربلندی ایران اسلامی انجام شده سنگین‌تر از گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان با شگردهای مختلف از جنگ و تهاجم فرهنگی گرفته تا تحریم‌های اقتصادی، سعی کرده‌اند تا انقلاب ما را محدود کنند اما تا کنون موفق به این کار نشده‌اند.
پورمحمدی با بیان این‌که تولید کارهایی مثل مجموعه جلال که تاریخ و ارزش‌های انقلاب را بازگو می‌کند از جهات مختلف باارزش است، گفت: چنین کارهایی ادای دین در مقابل کسانی است که این تحول بنیادین را به وجود آوردند تا ما امروز با افتخار در دنیا اعلام کنیم که با استقلال و آزادی زندگی می‌کنیم.
وی ادامه داد: نسل سوم و چهارم انقلاب، روزهای انقلاب و جنگ را تجربه نکرده است، بنابراین بازگو کردن آن دوران در قالب کارهای هنرمندانه‌ای مثل مجموعه جلال، اهمیت این نعمت بزرگ را که اکنون در اختیار داریم، بیشتر آشکار می‌کند.
وی با بیان این‌که حمله به الگوهای تمدنی مهم‌ترین ابزار دشمنان برای تخریب خاکریزهای دفاع از ارزش‌هاست، افزود: امروز رسالت هنرمندان و صاحبان اندیشه در ترسیم این الگوها و بازگو کردن تلاش‌هایی که در طول تاریخ برای سربلندی ایران اسلامی انجام شده سنگین‌تر از گذشته است.
استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: این رسالت بزرگ بر دوش هنرمندان است که نشان دهند همه فداکاری‌ها در دوران انقلاب و جنگ، برای سربلندی ایران و افراشته نگه داشتن پرچم جمهوری اسلامی است و آذربایجان، پیشتاز این فداکاری‌ها و ایثارگری‌ها بوده است.
طراحی پنج فصل برای سریال جلال
رئیس مرکز سیمای استان‌های صداوسیما هم از طراحی پنج فصل برای سریال جلال خبر داد و گفت: بعد از تولید موفق فصل اول به زودی تولید فصل دوم این سریال آغاز می‌شود.
سید عباس فاطمی ظهر در آئین آغاز رسمی فصل دوم سریال تاریخی جلال در تبریز گفت: در سریال جلال عشق واقعی نسبت به انقلاب و دفاع مقدس خلق شد و جلال کفتر باز، تبدیل به یک انقلابی و معتمد تبدیل می‌شود.
وی ادامه داد: امام (ره) مسیر انقلاب را طوری قرار دادند که جوانانی مانند باکری‌ها و تجلایی ها به وجود آمدند و این سریال داستان زندگی زنانی است که همسرانشان در جنگ شهید شده‌اند و آنها عاشقانه زندگی می‌کنند.
رئیس مرکز سیمای استان‌های صداوسیما افزود: این سریال اوج نمایش یک خانواده طراز اسلامی و ایرانی است که در حوزه تاریخی و مستندات دفاع مقدس وجود دارد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری از ما خواستند که تاریخ انقلاب و دفاع مقدس را نشان دهیم، الان سریال شهید شهریاری و شهید باهنر را کلید زده‌ایم و سریال‌های دیگری نیز از این قبیل را کلید خواهیم زد.
فاطمی ادامه داد: باید در یک برنامه مدون این قهرمان‌ها را نشان دهیم که مردم بدانند باکری‌ها چگونه باکری شدند و چگونه شفیع زاده‌ها، شفیع زاده شدند و بنیان موشکی ما را قوی کردند.
وی گفت: در فصل دوم سریال از ۲۹ بهمن ۵۷ تا آزادی سوسنگرد را نشان خواهیم داد و در فصل‌های بعد نیز ادامه تاریخ مانند شهدای مدافعان حرم را به نمایش می‌گذاریم.
هنرمندان بومی در سریال جلال نقش بارزی دارند
مدیرکل صدا و سیمای آذربایجان شرقی با بیان این‌که در سریال جلال از هنرمندان بومی استفاده شده است، یادآوری کرد: در فصل اول جلال، از میان ۲۰۴ بازیگر دیالوگ گو، ۲۰۰ نفر اهل تبریز بودند.
مرتضی صفری با بیان این‌که ۲۰ درصد از پروژه ساخت سریال جلال دو بر عهده شهرداری و شورای شهر تبریز، افزود: شورای اسلامی شهر و شهرداری تبریز در ساخت سریال جلال مشارکت خوبی دارند که این نشان می دهد که این مدیران نگاه فرهنگی دارند و موضوع فرهنگ در اولویت کار آن‌هاست.
وی با بیان این‌که صدا و سیما تلاش می کند تا تاریخ آذربایجان‌شرقی در هزار توی تاریخ گم نشود، عنوان کرد: در میان جنگ ترکیبی و شناختی تمام عیار قرار داریم که اعتقادات و باورهای معنوی و گذشته پر افتخار ما را هدف قرار داده است.
وی تاکید کرد: ملت جدا افتاده از هویت خود با هر بادی تکان میخورد اما تبریز و آذربایجان از دوران صفویه تا امروز استبدادستیزی خود را به اثبات رسانده‌اند و در مقابله با روسها، مقابله با عثمانیها و دوران دفاع مقدس تلاش‌های زیادی کرده‌اند.
صفری عنوان کرد: تا امروز در این موضوعات به خوبی کار نشده است در حالی که شخصیت های تاثیرگذار و بزرگانی چون پروین اعتصامی، جبار باغچه بان، دکتر مبین و همانند آنان ظرفیت ساخت یک سریال فاخر را دارند.
وی اضافه کرد: بعد از ۴۰ سال از انقلاب، یک کار خوب از شهید باکری و شهید تجلایی نداریم؛ در حالی که یک فیلم و سریال، همیشه به یادگار می ماند و تا سال‌ها بعد روایت گر تاریخ خواهد بود.
صفری با اشاره به این‌که فصل اول سریال جلال با اقبال عمومی مواجه شد، گفت: سریال جلال تبدیل به یک برند شده است و برای اولین بار، سه شبکه ملی و بین المللی این سریال را پخش کردند.
وی اعلام کرد: فصل جدید این سریال در سه استان آذربایجان شرقی، خوزستان و کمیته مشترک ضد خرابکاری موزه عبرت تهران تصویربرداری می‌شود.
مدیرکل صداوسیمای آذربایجان شرقی، اظهار کرد: در این سریال به مرور زندگی سه شهید آیت‌الله قاضی، آیت الله مدنی و شهید علی تجلایی پرداخته می‌شود.
سریال جلال منطبق با خواسته رهبری است
علیرضا جلالی تهیه کننده فصل دوم سریال جلال، رویکرد این سریال را منطبق بر خواسته‌های مقام معظم رهبری دانست و گفت: بر اساس بیانات رهبری، برای ساخت تاریخ در این سریال تلاش می‌کنیم و سعی خواهیم کرد بخشی از گذشته پرافتخار ایران را به تصویر بکشیم.
وی با بیان اینکه در این سریال اتحاد قومیت‌ها را نشان می دهیم، افزود: برای اولین بار در سریال جلال۲ نقش شهید محراب آیت الله قاضی، شهید محراب آیت‌الله مدنی و شهید تجلایی بازیگر خواهند داشت.
در فصل نخست سریال جلال از سال ۳۸ تا ۲۹ بهمن ۵۶ روایت شد که با اقبال عمومی مواجه شد و برای اولین بار یک سریال استانی در سه شبکه ملی و بین المللی ایران پخش شد.
فصل دوم این سریال هم از سال ۵۷ تا ۶۲ را روایت خواهد کرد چراکه این ایام یکی از پرتلاطم ترین ایام تاریخ تبریز است.
این فصل سریال تلویزیونی جلال قرار است در ۱۵ قسمت ۴۵ دقیقه‌ای تولید و از یکی از شبکه‌های سراسری پخش شود.  

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا