اخبار

تشکیل 8300 پرونده تخلفاتی صنفی به ارزش 450 میلیارد تومان در آذربایجان‌شرقی

صابر پرنیان در گفت و گو با بیان اینکه گشت‌های مشترک نظارتی با همکاری سایر دستگاه‌ای متولی بویژه اتاق اصناف، اتحادیه‌ها و تعزیرات حکومتی به صورت مستمر با جدیت دنبال می‌شود، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی، جهادکشاورزی، ادارات کل استاندارد، غله، میراث فرهنگی و اماکن از دیگر دستگاه‌هایی بوده‌اند که در برنامه‌های مرتبط با گشت‌های مشترک بازرسی همکاری بسیار خوبی در راستای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان داشته‌اند.

وی با اشاره به حدود ۱۷ هزار گشت مشترک بازرسی و تشکیل ۲ هزار و ۴۰۰ پرونده تخلفاتی تا پایان بهمن ماه امسال، افزود : بر اساس برنامه های محوری وزارت صمت در حوزه تامین، توزیع و نظارت و همچنین استفاده از ظرفیت سامانه های جامع تجارت و انبارها، بازرسی هوشمند و سیستمی در دستور کار قرار گرفته است و کالاهای مشمول و اولویت دار ابلاغی از سوی سازمان حمایت مورد رصد و پایش دائمی قرار دارد.

رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی، فرآیند نظارت بر تامین و توزیع بویژه در اقلام اساسی را در راستای بهبود معیشت مردم به عنوان تکلیف اصلی تمام دستگاه‌های متولی دانست و اضافه کرد: اجازه نخواهیم داد سودجویان و دلالان به معیشت مردم و شهروندان عزیز آسیب برسانند.

پرنیان ادامه داد: در حوزه بازرسی و کشف کالای قاچاق نیز بیش از ۶ هزار بازرسی انجام شده و انواع لوازم خانگی، اقلام سلامت محور، مواد غذایی، البسه و پوشاک، کیف و کفش و کود و سموم شیمیایی از جمله کشفیات در این حوزه بوده است.

وی رصد و پایش از طریق سامانه جامع تجارت را از جمله مهمترین ماموریت های صمت استان برشمرد و گفت : با توجه به الزام ثبت کالاهای مشمول در سامانه یاد شده، طی ۱۱ ماه گذشته در حدود ۵۶ هزار کد نقش صادر شده و نسبت شفافیت تجاری استان ۸۹ درصد است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از ثبت نام بیش از ۵۲ هزار واحد حقیقی و حقوقی در سامانه جامه تجارت خبر داد و گفت: استان آذربایجان شرقی در عدم رسوب پرونده در سامانه سیمبا رتبه یک کشوری را در بین سازمان‌های صمت بدست آورده است.

وی با تشریح بخشی دیگر از اقدامات نظارت و بازرسی صمت استان در زمینه دریافت و رسیدگی به شکایات و گزارش های مردمی از طریق سامانه جامع ۱۲۴ ، تصریح کرد: با توجه به آمار مقایسه ای طی ۱۱ ماه امسال با مدت مشابه سال گذشته ، میزان دریافت و رسیدگی به شکایت های مردمی کاهش ۳۰ درصدی داشته است.

صابر پرنیان در ادامه بر پیگیری دقیق و مستمر اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده به عنوان یکی دیگر از محوری ترین برنامه های وزارت صمت در سال جاری تاکید کرد و گفت: این طرح از ۲۷ آذرماه کلید خورده و اجرای آن در چهار مرحله در گروههای کالایی مختلف با جدیت دنبال می شود و براساس تمهیدات پیش بینی شده تا پایان سال جاری کلیه کالاهای مشمول طرح ثبت قیمت تمام شده را اجراء خواهند کرد.

وی ایجاد شفافیت در نظام توزیع، ایجاد رقابت در بازار، تعدیل قیمت‌ها و خود کنترلی بازار را از دیگر اهداف اجرای طرح درج قیمت تمام شده کالاها در کشور دانست.

رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی با اشاره به سه هزار و ۵۰۰ قلم کالای مشمول ثبت قیمت تمام شده محصول نهایی در کشور ، تصریح کرد: در ۲ هزار و ۵۰۰ قلم کالا از تعداد یاد شده ، کاهش و تثبیت قیمت محسوس بوده است و تلاش می کنیم با رفع عملی موانع تولید و تامین به موقع مواد اولیه واحدهای صنعتی افزایش قیمتی در سایر اقلام نداشته و شاهد ثبات قیمتی و آرامش در بازار باشیم.

طرح درج قیمت تولید کننده ( قیمت تمام شده محصول نهایی ) در استان همزمان با سراسر کشور از نیمه دوم آذر ماه امسال در چهار مرحله آغاز شده و در مرحله اول شامل ۸ قلم کالا نظیر آب معدنی، انواع آب میوه، ماء الشعیر، نوشابه‌های گازدار، غذاساز، نوشیدنی‌ها و مایکروویو بوده و با پیگیری جدی در استان، در ۱۰۰ درصد واحدهای تولیدی فعال در این حوزه‌ها، اجرای طرح درج قیمت تولید کننده عملیاتی شده است.

 

اجرای طرح درج قیمت تمام شده علاوه بر مرحله نخست در مراحل ۲ ، ۳ و ۴ به ترتیب از ۴ دی ماه شامل پودر لباسشویی، دستمال کاغذی، پوشک بچه، یخچال فریزر، تلویزیون، از ۱۹ دی ماه شامل انواع لنت ترمز ، فیلتر روغن، روغن موتور، محصولات شوینده، محصولات سلولزی، سس، رب، کنسروها، ترشیجات وماکارونی و از ۲۳ بهمن ماه در مرحله چهارم شامل انواع حبوبات، ادویه، چای، غلات، دمنوش، قهوه، آجیل، خشکبار به صورت بسته بندی شده، فرآورده‌های پروتئینی، انواع غذاهای آماده و نیمه آماده، انواع کیک، کلوچه، بیسکویت، چیپس، پفک و لوازم صوتی و تصویری تداوم داشته است.//فارس

 

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا