تداوم حمایت از خانوادهی زندانیان بعد از آزادی فرد زندانی
مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان تبریز با بیان اینکه خانوادهی زندانیان را بعد از آزادی فرد زندانی رها نمیکنیم، گفت: خانوادهی زندانیان حتی بعد از آزادی فرد زندانی، سه تا شش ماه مورد حمایت هستند تا وضعیت اشتغال فرد آزاد شده ساماندهی شود.
سردار محمدعلی نصرتی روز چهارشنبه در نشست خبری، با بیان اینکه انجمن حمایت از خانوادههای زندانیان، تشکلی غیردولتی و مردم نهاد است، اظهار کرد: این انجمن غیردولتی عمدتا از طریق کمکهای خیران نوع دوست و نیکوکار که یکی از سرمایههای ارزشمند اجتماعی استان هستند، پشتیبانی میشود، خیران عزیز نسبت به حل مسائل و گرفتاری مردم مداخله و ورود کرده و توفیقات بسیاری خوبی در این راستا حاصل میشود.
وی با اشاره به رسالت انجمن حمایت از زندانیان، تشریح کرد: این انجمن فعالیتهای خود را در ارتباط با مسائل آموزشی، نیازهای دارویی و درمانی، توانبخشی و اصلاح زندانیان انجام میدهد، اصلیترین تکلیف و مسئولیت انجمن، حمایت از خانوادههای زندانیان است، خانوادهی این افراد بی گناه بوده و نیاز به کمک و حمایت دارند.
مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان تبریز ادامه داد: کسی که در زندان به سر میبرد، فردی خبیث و بد طینت نیست، گرفتاری برخی از زندانیان به عملکرد ناصحیح در حوزههای مدیریت، اجتماعی و اقتصادی جامعه بر میگردد، زمانی که برای اشتغال، ازدواج و اوقات فراغت جوان راه حلی ارائه نمیشود طبیعتا دچار چنین آسیبی خواهد شد.
وی ادامه داد: اولویت اصلی انجمن توجه به انسجام و توانمندسازی خانوادههای زندانیان بوده است، به طوریکه سیاستهای حمایتی خود را در این راستا پیش میبریم تا با آموزش مهارت فردی و اجتماعی این قشر را ارتقا دهیم.
سردار نصرتی با اشاره به ضرورت آموزش و مهارت آموزی جهت اشتغال زایی خانوادهی زندانیان، گفت: حرفه آموزی اعضای خانوادهها امری بسیار مهم است، با توانمندی سازی آنها و تامین اسباب از جمله چرخ خیاطی، ابزار دار و قالی و غیره میتوانیم برای آنها در خانه اشتغالزایی کنیم همچنین در راستای اشتغال زایی با برخی از واحدهای تولیدی هماهنگ شدیم تا سرپرست خانواده یا فرزندان در آن واحد کار کنند تا حدودی از بار مالی خانواده کاسته شود.
وی با بیان اینکه مسائل مربوط به معیشت خانوادهها هر ماه به صورت روتین انجام میشود، گفت: هر ماه بستهی غذایی به خانوادهها ارائه و همچنین بخشی از کمکها نیز از طریق شارژ کارت اعتباری تامین میشود.
مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان تبریز با اشاره به مشارکت پزشکان خیر در خدمات رسانی جهت حمایت از خانوادههای زندانیان، گفت: مسائل درمان و دارویی خانوادههای عزیز را با بهره گیری از پزشکان خیر پیگیری میکنیم و در این رابطه با یک سری از پزشکان خیر و داروخانهها تفاهم نامهی همکاری امضا کردهایم همچنین در زمینهی کمک به تحصیل نیز اخیرا ۴۰ تبلت به فرزندان این خانوادهها اهدا شده است.
وی با اشاره به میزان اعطای هدایا و کمکهای نقدی و غیرنقدی خیران و مردم به انجمن برای کمک به خانوادهی زندانیان، گفت: سال ۹۸، ۹۶۰ میلیون تومان به خانوادههای زندانیان کمک شده که این میزان در ۱۱ ماه سال جاری بیش از سه میلیارد تومان بوده است.
وی با بیان اینکه در سال ۹۸، در آمد انجمن از فعالیت اقتصادی دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده است، گفت: امسال این میزان دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده البته مسائل کرونا باعث شد برخی از منبع درآمد انجمن متوقف شود.
سردار نصرتی ادامه داد: امسال علی رغم وجود شرایط کرونایی، ۱۱ درصد درآمد انجمن از محل فعالیتهای اقتصادی افزایش یافته است.
وی با اشاره به هزینههای حمایتی در راستای کمک به خانوادههای زندانیان اعم از سبد غذایی نقدی کمک هزینهی تحصیلی، تهیه جهیزیه و لوازم خانگی و غیره، گفت: مجموع مبلغ کمک شده به خانوادهها در سال گذشته ۶۹۵ میلیون تومان و امسال نیز یک میلیارد و ۵۳۴ میلیون تومان بوده است .
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵۰ خانواده در تبریز تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان است، گفت: درگاه پرداخت کمکهای مردمی در سایت انجمن حمایت از زندانیان تبریز به نشانی http://www.anjomanzt.ir در اختیار مردم خیر تبریز است همچنین شماره حساب (بانک ملی۰۱۰۵۹۲۴۷۱۹۰۰۰ ) و شماره کارت انجمن(۶۰۳۷۹۹۷۵۹۹۰۴۴۶۳۴ ) مرجع دریافت کمکهای مردمی است.
وی یادآور شد:هزینهی آزادی برخی از زندانیان جرائم عمد که بعد از اصلاح در زندان از جرم خود نادم هستند، توسط خیران خیرخواه، تامین میشود.
مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان تبریز با تاکید بر فرهنگ سازی و اطلاع رسانی لازم در زمینهی حمایت از خانوادههای زندانیان، گفت: با فرهنگسازی درجامعه، مردم و خیران در زمینهی حمایت از خانوادهها بیشتر ورود پیدا میکنند، اگر سراغی از این خانوادهها نگیریم و آنها را به حال خود رها کنیم قطعا بروز آسیب اجتماعی و جرائم را در جامعه به دنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به راه اندازی دفتر نمایندگی انجمن حمایت زندانیان تبریز در اسکو، ایلخچی و بستان آباد، گفت: معمولا در هر شهری که زندان وجود دارد، انجمن حمایت از خانوادههای زندانیان نیز در آن شهر فعالیت میکند اما در برخی شهرها که فاقد زندان هستند خانوادهی زندانیان آنها توسط انجمن حمایت از زندانیان شهرهای مجاور تحت پوشش قرار میگیرند.
وی با اشاره به چگونگی شناسایی خانوادههای زندانیان، گفت: مددکاران با اخذ اطلاعات اولیه از زندانیان از وضعیت خانوادگی آنها باخبر میشوند و براساسآن انجمن برای حمایت از آنها نیز ورود میکند.
//ایسنا