تبادل فرهنگی با کشورهای همجوار هدف تاسیس “موزه چاپ و کتاب” ارومیه است
تبادل فرهنگی با کشورهای همجوار هدف تاسیس “موزه چاپ و کتاب” ارومیه است”مجید محبی” روز سهشنبه در حاشیه مراسم رونمایی ” موزه چاپ و کتاب” ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اهداف ایجاد این موزه اشاره کرد و افزود: تقویت و پایدار کردن ارتباطات فرهنگی مابین کشورهای همسایه که دارای مشترکات فرهنگی با ما هستند از جمله اهداف راهاندازی این موزه است.
وی با بیان اینکه راهاندازی “موزه چاپ و کتاب” یک طرح فراملی است ادامه داد: با برقراری” ارتباطات میان فرهنگی” با مرکزیت ارومیه زمینهایی فراهم میشود تا کشورهای همجوار، کتابها، آرشیوها و ماشینآلات قدیمی خود را در موزه چاپ و کتاب استان مستقر کرده و ما نیز متقابلا ماشینآلات و کتابهای خود را در موزههای کشورهای همجوار به نمایش گذاشته و تبادل فرهنگی شایستهایی را انجام دهیم.
رییس اتحادیه چاپخانهداران استان ادامه داد: همچنین راهاندازی این موزه باعث توسعه صنعت گردشگری و جذب گردشگران به کشور و استان شده و توسعه اقتصادی منطقه را موجب خواهد شد.
محبی اظهار داشت: حفظ و نگهداری و ماندگار ساختن کتابها، نسخ خطی و ماشینآلات قدیمی مربوط به حوزه چاپ از اهداف مهم دیگر این طرح به شمار میرود و به همین منظور از هماکنون تعدادی از ماشینآلات فرسوده توسط اتحادیه و برخی از خیران آن به ارزش ۱۵۰ میلیون تومان خریداری شده است.
وی با بیان اینکه کتابها، قرآنهای قدیمی، آرشیو کتابها و نشریات و نسخ خطی در قالب پروتکلهای موزه میراث فرهنگی در این محل نگهداری خواهد شد گفت: همچنین مردم نیز میتوانند کتابهای قدیمی خود را تحویل این موزه دهند تا به نحو شایستهای از آنها نگهداری شود.
“محبی ” ادامه داد: ۲ استادکار ماهر ۲ روز در هفته در موزه حضور یافته و اقدام به صحافی و ترمیم قرآنهای قدیمی با هزینه اتحادیه چاپخانهداران استان خواهند کرد.
رییس اتحادیه چاپخانهداران آذربایجانغربی ادامه داد: ” موزه چاپ و کتاب” علاوه بر این، راه ورود استان به بازارهای کشورهای همجوار و همسایه را فراهم کرده و مهمتر از همه قدمت ۲۰۰ ساله صنعت چاپ استان را بقا خواهد بخشید.
وی افزود: این موزه پیشبینی شده است همزمان با افتتاح تالار مرکزی ارومیه در این تالار راهاندازی و افتتاح شود.
محبی ادامه داد: باتوجه به اینکه آذربایجانغربی در ردیف اولینهای صنعت چاپ کشور است چنانکه خوی پس از “تبریز” و “ری” سومین شهر و ارومیه ششمین شهر در صنعت چاپ محسوب میشود از اینرو تصمیم گرفته شد موزه چاپ و کتاب در این استان راه اندازی شود.
۳۰۰ واحد چاپی در آذربایجانغربی فعالیت میکند و ۲ هزار و ۲۰۰ نفر بهطور مستقیم در این واحدها فعالیت میکنند.
۱۱ شهریورماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران “روز ملی صنعت چاپ “نامیده شده است.