بیمه روستایی،عشایری جایگزین مناسبی برای بیمه فرشبافان اردبیل است

بیمه روستایی،عشایری جایگزین مناسبی برای بیمه فرشبافان اردبیل استبه گزارش ایرنا ، بقیتالله بابایی روز جمعه در جریان بازدید از یک کارگاه متمرکز فرشبافی در شهرک صنعتی خلخال افزود: با توجه به قطع اعتبارات بیمه تامین اجتماعی فرشبافان در سطح کشور از سال ۱۳۹۳ وعدم امکان برقراری مجدد این بیمه با توجه به محدودیتهای اعتباری هدایت فرشبافان فعال تکبافت برای استفاده از بیمه روستایی ، عشایری با توجه به هزینههای پایین سهم آورده متقاضیان بهترین راهکار است.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ هزار نفر در مناطق مختلف استان در بافت و تولید فرشهای دستبافت در کارگاههای متمرکز فرشبافی و یا تکبافت در خانهها فعالیت دارند، اظهارداشت: پس از گذشت ۶ سال از زمان قطع اعتبار بیمه تامین اجتماعی فرشبافان ، بیمهشدگان تامین اجتماعی در این صنعت از ۱۵ هزار نفر به هفت هزار و ۴۰۰ نفر کاهش یافته و این رقم با توجه به بازنشستگی تعدادی از افراد و یا حذف نام افراد از لیست بیمهشدگان بخاطر مغایرت شغلی کمتر میشود.
وی گفت: پارسال برای احداث کارگاههای بزرگ تولید فرش و واحدهای پشتیبان در استان ۶۷ میلیارد ریال اعتبار جذب و به ۸۱۰ بافنده مستقل تا ۳۰ میلیارد ریال و به ۳۵ نفر پشتیبان ۳۵ میلیارد ریال وام کمبهره پرداخت شد.
وی مهمترین برنامه اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل را حل مشکلات فرشبافان ،تقسیم حوزه فرش به ۲ رسته تعاونیهای فرش و اتحادیه فرش دانست و افزود: با توجه به وجود برخی اختلاف سلیقهها در این ۲ حوزه، که بافندگان فرش را متضرر میکرد دنبال ساماندهی صنعت فرش به یک ید واحد هستیم.
بابایی گفت: پرداخت تسهیلات کمبهره به فعالان این حوزه نیز در راستای توسعه و گسترش تولیدات در دستور کار اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل است.
وی از تلاش اداره فرش سازمان صمت استان اردبیل برای توسعه کارگاههای متمرکز فرشبافی در استان با هدف ارائه خدمات بیشتر و بهتر به فعالان این صنعت از جمله برگزاری دورههای آموزشی بهبافی فرش خبر داد و افزود: با راهاندازی کارگاه متمرکز فرشبافی در شهرک صنعتی خلخال ۲۵ بافنده زن در این کارگاه مشغول کار هستند.
وی با تقدیر از سرمایهگذار بخش خصوصی مجری این طرح اظهارداشت: با توجه به آمادگی بخش خصوصی بزودی کارگاه دوم متمرکز فرشبافی خلخال با اشتغال حداقل ۵۰ بافنده فرش دایر خواهد شد.