بیش از سه هزار هسته همیار سلامت در استان زنجان تشکیل شد
بیش از سه هزار هسته همیار سلامت در استان زنجان تشکیل شدفتح الله حقیقی روز دوشنبه در بازدید و دیدار با کارکنان اداره کل بیمه سلامت استان افزود: بر این اساس همیاران سلامت در روستاها شامل دهیار و شورا تشکیل شده که وظیفه آنان کنترل، نظارت و اطلاع رسانی در امر پیشگیری از کرونا است که در این خصوص وظایف محوله را انجام می دهند.
وی اضافه کرد: بر این مبنا این مهم در صنوف مختلف در سطح استان گسترش یافته و تا کنون با ثبت هسته های همیار سلامت نسبت به ثبت آنها در بانک اطلاعاتی مبادرت شده که این روند همچنان ادامه دارد.
این مسؤول، در ادامه خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی استان را مبارزان خط مقدم پیشگیری عنوان کرد و گفت: در این راستا دولت مبالغی برای پرداخت به قشر پرستاران اختصاص داد و علاوه بر آن سازمان بیمه ای نیز باید به پرداخت مطالبات خود اقدام می کرد که طبق مصوبه این مهم نیز در استان روند خوبی داشته است.
حقیقی، برگزاری مراسم های عروسی، ترحیم و رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی در مکان های مسقف از سوی مردم را از عوامل افزایش شمار مبتلایان به کووید- ۱۹ در بخش های سرپایی و بستری طی هفته های گذشته در استان اعلام کرد و افزود: همین روند وضعیت قرمز در این استان را رقم زد که اقدامات متعددی در راستای پیشگیری انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت افراد مثبت کرونایی بلافاصله به محل کار، خانواده و نهادهای امنیتی اعلام می شود، اضافه کرد: در صورتیکه بیمار کرونایی نسبت به قرنطینه خود اقدام نکند و در سطح شهر تردد کند، جرم مرتکب شده و باید پاسخگو باشد که نظارت های جدی اعمال می شود.
این مسؤول ادامه داد: واحدهای تولیدی، صنوف “بهداشتی” موظف به بکارگیری ممیزین سلامت شده اند که این افراد نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی نظارت های لازم را انجام داده و در صورت بروز اشکالات نسبت به رفع آن اقدام می کنند.
حقیقی با اشاره به نظارت عملیاتی در این بخش افزود: بر این اساس هم در استان و تمامی شهرستان ها بازرسان قانونی تشکیل شده که ضمن استفاده از ظرفیت های همیاران سلامت کنترل، نظارت و اقدام اجرایی را انجام می دهند و چنانچه در دستگاههای اداری قصوری مشاهده شود با شکل گیری کمیته رصد موارد بررسی شده و فرد مسؤول باید پاسخگو باشد.
وی اظهار داشت: هم اکنون در سطح استان بیش از ۸۰ درصد هم استانی ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ماسک استفاده می کنند که این رقم باید به ۱۰۰ درصد کامل برسد و در واقع همه ملزم به این کار مهم باشند که رعایت نکردن، برخی ها مشکلاتی را فراهم می کند.
استاندار زنجان با اشاره به وضعیت کنونی بیماری کرونا در استان ادامه داد: پیش از این میزان مراجعه بیماران سرپایی کرونایی این استان به مراکز ۱۶ ساعته به بیش از یکهزار نفر می رسید که این رقم مبتنی بر رعایت مردم و کاهش فعالیت های پرریسک به ۶۰۰ مورد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن شمار تست های سرپایی کرونایی این استان به ۸۰۰ مورد افزایش یافته بود که این رقم اکنون به ۴۰۰ مورد رسیده و شمار بستری هایی این بیماری نیز بطور میانگین در روز ۱۱۱ نفر ثبت شد که این میزان به ۷۴ مورد کاهش یافته که بیانگر اقدامات و همکاری مردم است.
حقیقی با بیان اینکه شمار بستری، بیماران سرپایی و تست های انجام گرفته این استان طی ۱۰ روز گذشته روند تدریجی یافته است، تاکید کرد: این موضوع به معنای عادی انگاری هم استانی ها از بیماری کووید-۱۹ نیست و در این میان انجام تست های سرپایی به بیمار یابی در کوتاه ترین زمان ممکن، پیش بینی ها و قطع زنجیره بیماری و ارجاع آنان به بیمارستان ها کمک فراوانی کرد.
وی اظهار داشت: تا ۲۷ تیر امسال بیش از ۵۴ هزار و ۱۹۶ تست کرونا در این استان انجام گرفته که از این تعداد هفت هزار و ۲۲۲ مورد بالینی “بیمارستانها”، بالای ۳۵ هزار نفر تست سرپایی و ۱۱ هزار مورد نیز به صورت سرولوژی انجام گرفته است.
استاندار زنجان خاطرنشان کرد: به عبارتی دیگر ۶۶ درصد تست های انجام شده به صورت سرپایی بود از طرفی یکهزار نفر در نقاهتگاههای استان تحت درمان قرار گرفتند که در صورت انجام ندادن چنین کارهایی، بیمارستان ها با ازدحام بیماران وضعیت ناخوشایندی را تجربه می کردند.