بیست و ششمین صندوق خرد زنان عشایر استان اردبیل راهاندازی شد

بیست و ششمین صندوق خرد زنان عشایر استان اردبیل راهاندازی شدمعاون توسعه و عمران اداره کل امور عشایری استان اردبیل در آیین افتتاح صندوق اعتباری خرد زنان عشایری روستای بنماران از توابع بخش مرکزی شهرستان کوثر گفت: پیش از این ۲۵ صندوق خرد زنان عشایری در مناطق مختلف استان تشکیل شده که ۱۲ صندوق از مجموع این صندوقها مربوط به زنان مناطق عشایری خلخال و کوثر است.
حاتم طهماسبپور افزود: تعداد اعضای صندوق خرد زنان عشایری روستای بناماران شهرستان کوثر در جنوب استان اردبیل ۲۵ نفرو آورده اعضای صندوق ۱۵ میلیون ریال ،همچنین آورده بانک کشاورزی ۵۰۰ میلیون ریال است و مبلغ توزیع شده به هر نفر از زنان اعضای صندوق پس از کسورات ۲ میلیون ریال است.
وی اظهارداشت: در راستای توانمندسازی زنان عشایر منطقه جنوب استان اردبیل پیش از این ۱۱ صندوق خرد زنان در این منطقه تشکیل شده و پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی نیز در اختیار زنان عضو این صندوقها در سال ۹۸ قرار گرفته است.
وی از پرداخت ۱۷۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به عشایر استان خبر داد و گفت: ارائه تسهیلات با همکاری بانکهای عامل و ارائه مجوز به تعاونیهای عشایر نیز از دیگر اقدامات انجام یافته برای این قشر است که با هدف ارائه خدمات به آنان محقق شده و در این زمینه درصدد هستیم با توسعه صنعت عشایری تمامی ظرفیتهای موجود را استفاده کنیم.
معاون مدیرکل امور عشایری استان اردبیل افزود: اجرای برنامههای اصلاح نژاد دامهای عشایری برای افزایش درآمد روستاییان و تولید گوشت قرمز و شیر ، پیگیری حل اختلاف عشایر محدوده شرکتهای کشت و صنعت مغان و پارس از دیگر توافقات امضا شده با رییس سازمان امور عشایری این استان است.
وی با بیان اینکه امور اداری جمعیت عشایری منطقه جنوب استان اردبیل تنها با یک نفر نیروی انسانی مستقر در شهر خلخال اداره میشود، گفت: ۸۶۰ خانوار عشایری در مناطق عشایر نشین شهرستانهای خلخال و کوثر در جنوب استان اردبیل سکونت دارند و با پنج هزار نفر جمعیت سالانه بیش از ۲۰۰ تن شیر و ۳۱۰ تن گوشت قرمز تولید میکنند.
عشایر استان اردبیل با ۱۲ هزار و ۸۰۰ خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور را به خود اختصاص داده و از ۲ ایل شاهسون و قرهداغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شدهاند، عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ اوبه زندگی میکنند.
در مقایسه با جمعیت عشایری کشور عشایر شاهسون اردبیل ۶.۵ درصد از جمعیت عشایر کشور را تشکیل میدهند و در قیاس با جمعیت استان اردبیل ۶ درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص دادهاند.
تولیدات عشایر استان از لحاظ وزنی ۱۵۹ هزار تن و از لحاظ ریالی ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.