بررسی تعرفه عوارض محلی ۱۴۰۴ در شورای شهر تبریز
در جلسه فوقالعاده شورای اسلامی شهر تبریز، بررسی دفترچه تعرفه عوارض محلی سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گرفت. اعضای شورا بر اهمیت شفافسازی تعرفهها برای همکاری بهتر شهروندان با شهرداری تأکید کردند. نگرانیها درباره افزایش ۳۶ درصدی تعرفه و تأثیر آن بر معیشت مردم مطرح شد و اعضا خواستار ارائه توضیحات جامع از سوی مدیران شهرداری شدند تا تصمیمگیریها بهطور دقیق و بدون ابهام انجام گیرد.
#تبریز – دویست و سیامین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز بهصورت فوقالعاده برگزار شد و دفترچه تعرفه عوارض محلی سال ۱۴۰۴ مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدای جلسه، احد صادقی، دبیر شورا، با طرح یک سوال کلی درباره #دفترچه_تعرفه_عوارض ، بر اهمیت شفافسازی در این زمینه تأکید کرد و گفت: «هرچقدر که بتوانیم در خصوص دفترچه تعرفه عوارض شفافسازی انجام دهیم، به همان اندازه شهروندان میتوانند در این تعرفه همراه #شهرداری باشند. بودجه نیز از تعرفه پیروی خواهد کرد و افزایش تعرفه بر بودجه تأثیرگذار خواهد بود.»
وی همچنین خاطرنشان کرد که در سالهای گذشته، افزایش صددرصدی بودجه باید از منابع دیگر تأمین میشد و افزایش زیاد تعرفه، بهویژه در موارد تجاری، ابهامبرانگیز بوده است. صادقی پرسید که آیا افزایش ۲۵ درصدی #تعرفه نسبت به سال گذشته، بهعنوان تعرفهگذاری مضاعف محسوب میشود یا خیر.
علیرضا نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و #بودجه ، با تأکید بر اینکه بررسی بودجه از جمله وظایف شورا است، بیان کرد که بحث بودجه به دو قسمت عوارض و بهای خدمات تقسیم میشود. وی افزود: «موضوع عوارض نسبت به قبل تغییر کرده است و مدیران باید توضیحات کاملی ارائه دهند تا اعضای شورا بدون ابهام تصمیمگیری کنند.»
باغبان همچنین به افزایش ۱۴.۵ درصدی ارزش منطقهای در سال گذشته اشاره کرد و گفت که این عدد برای سال آینده ۱۱.۵ درصد در نظر گرفته شده است. او تأکید کرد که افزایش عوارض نباید بیشتر از ۳۰ درصد باشد و بررسی تعرفه به تغییراتی نیاز دارد که باید به آنها توجه شود.
روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، اظهار کرد که تلاش شده است تا تعرفه عوارض محلی پیشنهادی شهرداری تبریز، منقحتر و شفافتر باشد. وی تأکید کرد که باید سهم عوارض ناشی از تعرفه در تأمین مالی مشخص شود و عملکرد تعرفه #عوارض_محلی در ۹ ماهه سال جاری مورد بررسی قرار گیرد.
چمنی، یکی از اعضای شورا، با ابراز نگرانی از افزایش ۳۶ درصدی تعرفه، گفت: «چرا باید مردم شاهد این میزان از تورم باشند؟» وی تأکید کرد که این موضوع صرفاً مربوط به شهرداری نیست و باید ارزش پول ملی تقویت شود. چمنی همچنین خواستار توجه اعضای شورا به این مسئله شد که افزایش تعرفه نباید موجب نارضایتی مردم شود.
در ادامه، پرویز هادی، عضو شورا، بر لزوم سادهسازی تعرفه عوارض محلی تأکید کرد و خواستار توضیحات مدیران شهرداری درباره تغییرات مدنظر شد. غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، نیز اذعان کرد که یکی از وظایف اصلی شورا، تصویب و بررسی تعرفه عوارض محلی پیشنهادی شهرداری است و اعضای محترم حق دارند در این خصوص اظهارنظر کنند.
در نهایت، اعضای #شورا به بررسی دقیقتر تعرفه عوارض محلی و تأثیرات آن بر وضعیت اقتصادی شهروندان پرداختند و بر لزوم دقت و شفافیت در این فرآیند تأکید کردند تا تصمیمات اتخاذ شده به نفع شهر و شهروندان باشد.