برداشت عناب از نخستین باغ متراکم پیوندی در مرند

به گزارش ایرنا، علی صیادی روز چهارشنبه در بازدید از این باغ اظهار کرد: این باغ در سطح نیم هکتار به صورت باغ متراکم پیوندی، الگویی رقم اوکراینی احداث شده که با تلفیق روش های نوین مدیریت در احداث باغ، موجب افزایش قابل توجه تولید و عملکرد در واحد سطح می شود.
وی با بیان اینکه کاشت این گیاه بیشتر به صورت سنتی انجام می شود، خاطرنشان کرد: در این باغ متراکم پیوندی، ۲۲۰ اصله درخت با فواصل ۲ متر روی ردیف و چهار متر بین ردیفها کاشته شده است.
صیادی امکان استفاده از ژنوتیپ های برتر با استفاده از پیوند را از دیگر مزیت های این شیوه عنوان کرد و گفت: با توفیقاتی که در امر جوانه زنی بذور و همچنین موفقیت هایی که در روش های پیوند این گیاه حاصل شد، امکان تولید درختان پیوندی و احداث نهالستان فراهم شده است.
مدیر جهادکشاورزی مرند افزود: با توجه به خصوصیات بارز عناب از قبیل مقاومت در برابر خشکی و خشکسالی، نوسانات دمایی و شرایط آب و هوایی و شوری، ارزش بالای اقتصادی، پایین بودن هزینه های تولید، بهره وری مناسب، خواص درمانی و بالابودن ارزش افزوده می توان آن را به عنوان درختی برای اصلاح الگوی کشت در شهرستان مرند در کنار پسته معرفی کرد.
صیادی ادامه داد: عناب کشت شده توسط این کشاورز با توجه به ویژگی های ظاهری و اندازه پنج برابری در مقایسه با عناب معمولی می تواند بزرگ ترین مزیت این محصول برای رقابت در بازارهای داخلی و حتی خارجی نیز باشد.
مدیر جهادکشاورزی مرند با بیان اینکه میوه عناب برای تصفیه خون، کمک به هاضمه و نرم کننده سینه مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: آرامش اعصاب، مقوی عمومی بدن، مقوی معده، ضد سرفه و خواب راحت از دیگر خواص عناب است.
عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه و ملین است، عناب آرام کننده اعصاب است، خون را تمیز می کند، ضد سرفه است، خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند، آسم و تنگی نفس را برطرف می کند، جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند، دستگاه هاضمه را تقویت می کند، ضد افسردگی است و با آب کاهو برای درمان سرطان استفاده می شود.
شهرستان مرند با ۲۵۰ هزار نفر جمعیت در ۶۰ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع است.