برداشت عسل از زنبورستانهای استان اردبیل آغاز شد
برداشت عسل از زنبورستانهای استان اردبیل آغاز شدکارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز فصل برداشت عسل در این استان گفت: بر اساس پیشبینی انجام شده، امسال بیش از هفت هزار و ۳۰۰ تن محصول عسل در استان اردبیل برداشت میشود.
دهقان باقری، ۹۹.۵ درصد از کندوهای پرورش زنبور عسل استان اردبیل را کندوهای مدرن اعلام کرد و افزود: امسال ۴۵۸ هزار کندوی زنبور عسل در استان شناسایی شده که ۴۵۵ هزار و ۱۵۲ مورد از آنها کندوی مدرن و سه هزار و ۶۲۰ مورد آنها کندوی سنتی است.
وی میانگین تولید عسل در کندوهای سنتی را ۴.۵ کیلوگرم و میانگین تولید محصول در کندوهای مدرن را ۱۶.۱ کیلوگرم اعلام و بیان کرد: تنها ۱۶ تن از محصول عسل استان در کندوهای سنتی تولید میشود.
کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل میزان تولید ژل رویال در زنبورستانهای این استان را ۱۳۷ کیلوگرم، گرده گل را هشت هزار و ۳۲۱ کیلوگرم، برهموم را ۱۲ هزار و ۲۲۷ کیلوگرم و موم را بیش از ۱۷۱ تن اعلام کرد.
وی همچنین پرورش زنبور عسل را یکی از مهمترین بخشهای اشتغالآفرینی در حوزه کشاورزی استان برشمرد و گفت: هماکنون ۶ هزار و ۴۷۲ نفر در امر پرورش زنبور عسل در سطح این استان مشغول فعالیت هستند.
باقری با اشاره به بیمه یک هزار و ۴۹۷ نفر از زنبورداران استان اردبیل افزود: ۴۱۱ واحد از زنبورستانهای این استان نیز تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی قرار دارند.
به گزارش ایرنا، میانگین عسل تولیدی در هر کندوی زنبور عسل استان اردبیل بسته به شرایط آب و هوایی سال، حدود ۱۶ تا ۱۹ کیلوگرم است.
عسل تولید شده در این به علت کوچ زنبورداران به مناطق و ییلاقات پرگل کشور و نیز تهیه عسل در مراتع غنی کوهستانهای استان از مرغوبیت بالایی برخوردار است.
سالانه حدود ۱۰۰ تن عسل از استان اردبیل به مقصد کشورهای عراق، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و مالزی صادر میشود.
سرانه مصرف عسل در استان اردبیل یک کیلوگرم بوده و نیاز استان حدود یک هزار و ۲۰۰ تن برآورد شده است.
عسل از مهمترین سوغاتیهای اردبیل محسوب میشود و هر کیلوگرم آن بسته به کیفیت محصول، از ۳۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار ریال قیمت دارد.
عسل تولید شده در استان اردبیل که به عسل سبلان معروف است، شهرت ملی و جهانی دارد.
استان اردبیل رتبه سوم در تولید محصول عسل در کشور را دارد و به علت حضور پرشمار گردشگران در استان، علاوه بر صادرات، فروش عسل در داخل استان نیز با برند عسل سبلان رواج دارد.