بازگشت تلخ ؛ پیک کرونا باز میهمان ما شد
بازگشت تلخ ؛ پیک کرونا باز میهمان ما شدپرستار سرنگی به سرم بیمار بدحالش میزند و افسوی میخورد: “تا چند هفته پیش این تختها هر روز خالی و خالی میشد و ما چه خوشحال بودیم و شاید هم خوشخیال که با همت و همراهی مردم کرونا را شکست میدهیم . راستی چه شد برگشتیم عقب، تختهایمان دوباره پر شد، تمام زحماتمان بر باد رفت، قرار بود همچنان مراقب باشیم اما چی شد؟.
می رویم مراسم پر ازدحام عروسی و یک هفته بعد با حسرت در مراسم عزای همدیگر شرکت میکنیم . همین دختر جوان، بدون هیچ بیماری زمینه ای ۹۰ درصد ریه هایش درگیر شده و با مرگ دست و پنجه نرم میکند، خیلیها از ما با سادهانگاری و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی به همدیگر رحم نمی کنیم”.
تنها در یک روز پنج بیمار در بیمارستان شهدا پارس آباد قربانی کرونا شدند،آماری بیسابقه در پارسآباد، تختهای بیمارستان از بیمار پر شده و هر روز بر تعداد مبتلایان افزوده میشود.
پس از یک دوره آرامش در استان اردبیل کرونا این روزها در منطقه میتازد ، تعداد بیماران مبتلا به کرونا هر روز روند صعودی میگیردو بدنبال آن تعداد جانباختگان نیز در حال افزایش است.
در ۲۴ ساعت گذشته کرونا در استان رکود زنی کرده و جان هشت بیمار را گرفت، ۷۰ نفر اسیر این ویروس شده و در بیمارستان بستری شدند و تعدادی نیز در قرنطینه قرار گرفتند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: در حال حاضر ظرفیت بیمارستانهای اردبیل تکمیل شده و بدنبال ایجاد ظرفیتهای جدید برای پذیرش بیماران هستیم .
دکتر علیرضا رضایی با اشاره به افزایش تعداد بیماران سرپایی و بستری مبتلا به کرونا در استان گفت: با افزایش تعداد افراد بستری، یازدهمین بخش کرونا در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل پرشده است.
دکتر شهرام حبیب زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هم گفت: با افزایش تعداد بیماران نیاز به بستری، بیمارستان سبلان تامین اجتماعی بار دیگر اقدام به پذیرش بیمارن کرونایی کرده و بخش ای سی یو بیمارستان امام رضا(ع) نیز فعال شده است.
به گفته وی ،۳۱۹ نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که ۵۱مورد آنها در بخشهای مراقبت وِیژه تحت درمان میباشند.
بر اساس یک گزارش اعلامی شنبه شب اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل پذیرای ۳۳۰ بیمار مشکوک به کرونا در شیفت شب بوده و وضعیت بیسابقه و بحرانی را تجربه کرد.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل به جز شهرستان گرمی مغان، دیگر شهرستانهای بزرگ استان در وضعت قرمز قرار گرفته اند.
برگزاری مراسم پر ازدحام و تجمعات بویژه عروسی و مجلس ترحیم به طور رسمی ممنوع اعلام شده و مشاغل پرخطر مثل تالارها و قهوه خانهها رسما تعطیل شدهاند و این در حالی است که در شهرها هنوز می توان کاروان های عروسی را دید که با بوق های ممتد خودروها به ویروس کرونا خوش آمد میگویند.
آیین های عزا و ترحیم نیز هنوز کاملا برچیده نشده و برگزاری آنها در خانهها بویژه روستاها همچنان ادامه دارد.
پارک ها و فضاهای سبز شهری و تفرجگاهها همچنان پرازدحام بوده و کمترین توجه به فاصلهگذاری اجتماعی صورت میگیرد، مسافرت های تابستانی نیز هر چند نسبت به گذشته کاهش داشته اما به هر حال ادامه دارد و می توان خوروهای با شماره دیگر استانها را در مناطق گردشگری و تفرجگاههای استان مشاهده کرد.
رعایت پروتکل های بهداشتی ، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک هر چند نسبت به هفتههی گذشته افزایش یافته اما هنوز بسیاری هستند که به این موارد بیتوجه بوده و جان خود و دیگران را در معرض خطر قرار میدهند.
دکتر رضاییبنا معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل خواستار کاهش مسافرت و به حداقل رساندن تردد و توقف نقل و انتقال غیرضروری از سوی شهروندان شد و گفت: همه شهروندان در پذیرش میهمان احتیاط کنند.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی از سوی شهروندان، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی یک تا ۲ متری و شست و شوی دست را سه راهکار موثر کنترل بیماری کرونا ذکر کرد.
در این حال گزارش ها از وضعیت بیمارستانهای استان حکایت از خستگی کادر درمان و روزهای سخت برای پرستاران و پزشکان و دیگر کارکنان مراکز درمانی دارد.
به گفته دکتر شهرام حبیب زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، حدود ۱۰ درصد از کادر پرستاری استان به نوعی درگیر ویروس کرونا شده و در استراحت هستند ضمن اینکه تعدادی از پزشکان نیز به بیماری مبتلا شده و مجبور به استراحت پزشکی هستند، بار مضاعفی به بیمارستانها در حال وارد شدن است.
اکبر بهنامجو استاندار اردبیل هم به آغاز پیک دوم کرونا و قرار گرفتن استان در وضعیت قرمز این بیماری اشاره کرد و افزود: بیتوجهی به رعایت فاصله اجتماعی و عدم حساسیت مردم به جولان کرونا باعث بروز پیک دوم این بیماری در استان شده است.
وی بیان کرد: در پیک اول این بیماری در استان توانستیم با همکاری مردم و نهادهای مختلف تعداد بستری را از ۳۸۰ نفر به ۷۰ و پایینتر برسانیم اما هم اکنون دوباره وضعیت قبلی تکرار شده و روند صعودی همچنان ادامه دارد.
بهنامجو افزود: باید مردم را نسبت به موضوع و رعایت پروتکلهای بهداشتی حساس کرده و در صورت بیتوجهی تذکرات و اخطارهای لازم ارائه شود.
وی گفت: مردم باید به صورت خودجوش همدیگر را نسبت به پرهیز از برگزاری مراسم با تعداد بیشتر و در فضای کوچک آگاهسازی کنند و سلامتی مردم مطرح بوده و هیچکس نباید از کنار آن بیتفاوت رد شود.
استاندار اردبیل گفت: در کنار فرهنگسازی و اطلاعرسانی به مردم باید پیشبینیهای بهداشتی از قبیل تامین تختهای بیمارستانی و نیروهای درمانی را نیز داشته باشیم.
سازمان انتقال خون استان اردبیل نیز طی اطلاعیهای با اشاره به این که مراکز درمانی استان برای تسریع درمان بیماران بدحال مبتلا به کرونا، نیاز شدید به پلاسما و خون دارد، از عموم بهبودیافتگان کرونا دعوت به یاری کرد.
بر اساس این اطلاعیه، سازمان انتقال خون استان از همه گروههای خونی بویژه مبتلایان بهبود یافته کرونا خواست تا به شکرانه سلامتی خود، بخشی از پلاسما یا خون خود را به مرکز ثابت خونگیری اردبیل واقع در جنب بیمارستان فاطمی اهدا کرده و برای نجات بیماران کرونایی بدحال بستری در بیمارستانها ایثار کنند.
بر اساس آمارهای اعلامی تعداد بیماران کرونایی در کشور به۲۷۳ هزار و ۶۵۶ نفر رسیده و ۱۴ هزار و ۱۸۸ نفر هم جان باختهاند.
آمار جهانی مبتلایان به کرونا در جهان از مرز ۱۴ میلیون نفر گذشته و شمار جانباختگان این ویروس نیز به مرز ۶۰۰ هزار نفر رسیده است.