اخبار

بازسازی مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی در ایستگاه پایانی

 

به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام مسوولان آذربایجان شرقی، کار مرمت ۱۰۰ درصد از واحدهای آسیب دیده و بازسازی ۹۰ درصد از واحدهای تخریبی زمین لرزه ۵.۹ ریشتری ۱۷ آبان سال ۱۳۹۸ به اتمام رسیده و ادامه عملیات بازسازی واحدهای مسکونی و دامی آسیب دیده همچنان ادامه دارد.

استاندار آذربایجان شرقی با اعلام رضایت از روند بازسازی مناطق زلزله زده، می گوید: بازسازی حدود ۹۰ درصدی واحدهای تخریب شده در این مناطق با گذشت حدود یکسال از این حادثه و اسکان اضطراری و موقت زلزله‌زدگان در کمتر از یک ماه بعد از وقوع زلزله می‌تواند به عنوان الگویی جامع و روشی نو برای اسکان آسیب دیدگان و بازسازی و نوسازی مناطق آسیب‌دیده از حوادث و بحران‌های طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

محمدرضا پورمحمدی، می افزاید: افزایش قیمت مصالح و ناکافی بودن تسهیلات عمده‌ترین مشکل عدم اتمام عملیات بازسازی واحدهای تخریبی این مناطق بوده و بازسازی واحدهای دامی روستائیان شهرستان های سراب و میانه نیز  ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با تکلیف به جهاد کشاورزی برای اتمام این واحدها به زودی این واحدها نیز تکمیل و به بهره برداری می رسند.

وی روزهای باقی مانده از فصل کاری را بهترین فرصت برای بررسی و رفع نواقص موجود در مناطق زلزله زده اعلام کرده و اظهار می کند: در خصوص رفع مشکلاتی مانند افزایش قیمت مصالح تنها راه چاره افزایش تسهیلات اعطایی به زلزله زدگان است.

پورمحمدی، با اشاره به بارگیری ۱۰۰ تن سیمان برای حمل به مناطق زلزله زده استان، می گوید: بنیاد مسکن باید پیگیر تامین مصالح لازم برای اتمام بازسازی واحدهای تخریب شده مناطق زلزله زده از سوی بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت و سایر نهادهای مربوط باشد.

حافظ باباپور، مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی

تعمیر ۱۰۰ درصد واحدهای آسیب دیده و بازسازی بیش از ۹۰ درصد واحدهای تخریبی مناطق زلزله زده میانه و سراب  

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی نیز با بیان اینکه زلزله ۵.۹ ریشتری ۱۷ آبان سال ۹۸ در سراب و میانه به ۱۱۰ روستای این شهرستان ها خسارت وارد کرد، می گوید: در اثر این زلزله ۳ هزار واحد روستایی در این شهرستان ها نیاز به تخریب و دوباره سازی داشت که بازسازی ۲ هزار و ۹۶۵ واحد مسکونی و دامی این شهرستان ها تمام شده است.

حافظ باباپور، می افزاید: هم اکنون زلزله زدگان تا حدودی سامان گرفته اند اما تعدادی از آنان به علل مختلف از جمله گرانی مصالح، هنوز سرپناه خود و دام هایشان را به سرانجام نرسانده اند.

وی با تاکید بر اینکه بازسازی مناطق زلزله زده در میانه و سراب به شیوه نوین انجام شد، اظهار می کند: مدیریت سریع و صحیح و اعطای وام‌های بلاعوض بعد از چند روز از وقوع زلزله منجر شد تا همه موضوعات به خوبی پیش رود و بازسازی مناطق زلزله زده این شهرها به عنوان بازسازی‌های بی‌نظیر در کشور مطرح شد.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه عملیات تعمیر واحدهای شهری و روستایی مناطق زلزله ۱۰۰ درصد تمام شده است، می گوید: در این حادثه ۳ هزار و ۵۵۲ واحد شهری و روستایی آسیب دیده بود که عملیات تعمیر این واحدها به اتمام رسیده است.

باباپور، ادامه می دهد: تعداد واحدهای تعمیری روستایی سراب ۸۴۰ واحد و تعمیری شهری این شهرستان ۶۲۲ واحد، واحدهای تعمیری روستایی بخش کندوان میانه ۳۷۷ واحد و تعمیری شهری این بخش ۳۹۶ واحد و تعداد واحدهای تعمیری روستایی بخش ترکمنچای میانه ۵۳۸ واحد و تعمیری شهری این بخش ۷۷۹ واحد است. 

وی از معرفی ۱۱ هزار و ۵۸۴ واحد برای دریافت تسهیلات احداث واحدهای دامی و معیشتی به بانکهای عامل خبر داده و یادآوری می کند: در این مدت ۳ هزار و ۸۷۱ واحد مسکونی و دامی آواربرداری، ۴ هزار و ۲۷۲ واحد مسکونی و دامی پی کنی، فنداسیون ۴ هزار و ۱۷۶ واحد، اسکلت بندی ۴ هزار و ۴۸ واحد و اجرای سقف ۳ هزار و ۸۳۶ واحد مسکونی و دامی انجام شده است.

تقی کرمی، مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی

تعمیر و بازسازی مناطق زلزله زده شهرستان های میانه و سراب از اتفاقات کم حاشیه بود  

مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی نیز می گوید: زلزله میانه و سراب از جمله اتفاقات بزرگی بود که از تجربه اعطای کانکس در آن خودداری شد زیرا تجربه تلخ زلزله ورزقان عین دمل چرکین در استان هنوز باقی مانده‌ است.

تقی کرمی، با بیان اینکه در زلزله میانه و سراب اگر کانکسی اعطا می‌شد، دیگر تسهیلات ۱۰ میلیون تومانی پرداخت نمی‌شد، می افزاید: زلزله این شهرستان ها از جمله اتفاقات کم حاشیه بود و برای زلزله زدگان این شهرستان ها ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت شد.

اکبر فتحی، رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی

یک هزار و ۵۳ واحد دامی مناطق زلزله زده تکمیل و آماده بهره برداری است

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز می گوید: از ۲ هزار واحد دامی آسیب دیده شهرستان های میانه و سراب در جریان زلزله سال گذشته، یک هزار و ۵۳ واحد ۱۰۰ درصد تکمیل و آماده بهره برداری است.

اکبر فتحی، با بیان اینکه براساس مصوبه هیات دولت تکلیفی برای جهاد کشاورزی در زمینه مناطق زلزله زده میانه و سراب لحاظ نشده بود، می افزاید: این سازمان به منظور پیشبرد بازسازی اماکن دامی روستاهای زلزله زده اعلام آمادگی کرده و تشکیل پرونده داده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۵ درصد تسهیلات بازسازی اماکن دامی آسیب دیده این شهرستان ها پرداخت شده است، اظهار می کند: ۸۴۳ اماکن دامی این شهرستان ها نیز ۶۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت داشته و ۱۰۳ واحد نیز به علت عدم استقبال صاحبان اماکن دامی از حدود ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردارند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی متوسط پیشرفت فیزیکی بازسازی اماکن دامی شهرستان های میانه و سراب را ۸۰ درصد اعلام کرده و می گوید: عدم آزادسازی سایر منابع بانکی برای روستاییان زلزله زده ای که با بانک ها قرارداد عقد کرده اند و عدم پرداخت کمک بلاعوض ۵ میلیون تومانی عمده علت تکمیل نشدن بازسازی اماکن دامی این شهرستان ها است.

فتحی، با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی از جمله میلگرد و سیمان، ادامه می دهد: اگر کمک بلاعوض ۵ میلیون تومانی برای بازسازی اماکن دامی به زلزله زدگان پرداخت شود، کشاورزان خواهند توانست اماکن دامی را تکمیل کنند.

وی یادآوری می کند: با توجه به اینکه سهمیه میلگرد و سیمان برای اماکن دامی اختصاص نیافته و این سهمیه فقط برای واحدهای مسکونی تخصیص یافته است، تخصیص این سهیمه به اماکن دامی نقش بسزایی در تکمیل عملیات بازسازی این اماکن خواهد گذاشت.

محمدرضا مشایخی، فرماندار میانه

تعمیر واحدهای آسیب دیده زلزله میانه ۱۰۰ درصد تکمیل و بازسازی یک هزار و ۹۸۲ واحد مسکونی در جریان است

فرماندار میانه نیز شیوع ویروس کرونا و آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی از جمله گندم و سیب را موجب معطلی در بازسازی خانه‌های زلزله زده این شهرستان اعلام کرده و می گوید: در این شهرستان حدود ۲ هزار واحد مسکونی و یک هزار اماکن دامی روستایی و ۳۴۰ واحد شهری خسارت دیده بود و بیش از ۹۰۰ واحد نیز نیاز به تعمیر داشت که بازسازی یک هزار و ۹۸۲ واحد مسکونی آغاز شده و یک هزار اماکن دامی بالای ۵۰ درصد تکمیل شده است.

محمدرضا مشایخی، می افزاید: تعمیر واحدهای خسارت دیده ۱۰۰ درصد تکمیل شده است و عدم تامین مصالح ساختمانی و اقلام مورد نیاز برای بازسازی مهمترین علت رکود تکمیل خانه های زلزله زده در این شهرستان است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا