اخبار

بارقه‌های امید برای احیای کُشتی آذربایجان‌شرقی

 

به گزارش ایرنا، نام «پوریای ولی» و جهان پهلوان «تختی» در جهان شناخته شده است و بیشتر فنون کشتی نیز اولین بار توسط کشتی‌گیران کشورمان به جهان معرفی شده اند، اما وضعیت این رشته ورزشی اکنون در برخی استان‌ها که از زمان های دور پهلوان خیز  بوده و از گذشته خوبی در کشتی برخوردار می‌باشند، رضایت‌بخش نیست. 
آذربایجان از جمله این استان ها و خاستگاه پهلوانان و قهرمانان بزرگی در رشته ورزشی کشتی بوده است و کشتی گیران بزرگی چون «ایوب بنی نصرت» در سال‌های نه چندان دور و جهان پهلوان «پرویز هادی» در سال های اخیر از آن قد برافراشته اند.
اما واقعیت این است که آذربایجان در دهه های اخیر از میدان اصلی کشتی به دور بوده و از ظرفیت های این خطه برای بلندتر کردن نام و آوازه کشتی ایران در میادین داخلی و بین المللی بهره شایسته ای برده نشده است؛ واقعیتی تلخی که علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی کشورمان را بر آن داشت تا در سفری ۲ روزه به تبریز ضمن دیدار با مسئولان استان، راهکارهای احیای جایگاه تاریخی این استان در رشته کشتی را با آنان بررسی کند.

دیدار علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی با استاندار آذربایجان شرقی 

آذربایجان شرقی می تواند به یکی از قطب های اصلی کشتی در ایران تبدیل شود
رئیس فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران، معتقد است که کُشتی آبروی ایران است و باید برای تقویت آن در سراسر کشور از هر اقدامی دریغ نکرد تا تیم ملی پرقدرتی داشت.
علیرضا دبیر در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی افزود: بر این اساس تاکنون از هفت استان بازدید داشته ام و در آذربایجان شرقی نیز پس از دیدار و بازدید از تجهیزات، امکانات و مسئولان ارشد این استان، خواستار توسعه هرچه بیشتر کشتی در آذربایجان شرقی شده ام. 
وی اظهار کرد: جایگاه فعلی تبریز و سایر شهرستان‌های کشتی خیز آذربایجان شرقی متناسب با شأن و ظرفیت و توان این منطقه نیست.
وی ادامه داد: کشتی آذربایجان از گذشته خود فاصله گرفته و بر این اساس جدیت لازم برای بازگرداندن جایگاه این رشته در سطح کشور ضرورت دارد.
دبیر با اشاره به گذشته پرافتخار این رشته ورزشی در آذربایجان‌شرقی گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر کشتی آذربایجان با گذشته پرصلابت خود فاصله گرفته، در حالی که رشته ورزشی مملو از ارزش‌های مذهبی ملی و مرام پهلوانی و متعلق به همه ایرانی هاست و همه باید برای احیای آن بیش از پیش تلاش کنیم. 
رئیس فدراسیون کشتی کشورمان گفت: آذربایجان شرقی در رشته کشتی دارای قهرمانان بزرگی است.
وی تاکید کرد: باید نگاه ویژه به کشتی به عنوان ورزش ملی کشور و پرافتخار ترین رشته ورزشی ایران در میادین المپیک و جهانی بشود که نقش استان ها در این زمینه بسیار اساسی و تعیین کننده است.
وی به گذشته پررونق رشته ورزشی کشتی در آذربایجان اشاره کرد و اظهار داشت: این استان به دلیل داشتن جوانان علاقمند و نیز شرایط جسمانی بسیار مناسب ورزشکاران آن می تواند به یکی از قطب های اصلی کشتی در ایران تبدیل شود.

دیدار رییس فدارسیون کشتی با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی 

رشته ورزشی کشتی در آذربایجان شرقی نیازمند حمایت جدی فدراسیون است
نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز نیز در دیدار رئیس فدراسیون کشتی کشورمان با وی گفت: رشته ورزشی کشتی در این منطقه نیازمند حمایت جدی فدراسیون است و باید در این زمینه اقدامات فوری انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم افزود: کشتی آذربایجان شرقی و به خصوص تبریز نسبت به دهه های قبل ورزشکاران کم تری را توانسته به تیم ملی تحویل دهد که این موضوع نشان از نارسایی در همکاری بین مربیان، ورزشکاران و مسئولین کشتی در فدراسیون و هیات استانی است.
وی اظهار داشت: ما امیدواریم با حضور رئیس جدید هیات کشتی آذربایجان شرقی و تغییر نگرش ها در فدراسیون کشتی، بتوانیم عملکرد چشم گیری در سال های پیش رو داشته باشیم.
باید با برنامه‌ریزی منظم مانع کم‌رنگ شدن کشتی در میان جوانان شویم
استاندار آذربایجان شرقی نیز در دیدار دبیر با وی، کشتی را برند ورزش کشور در میدان های بین‌المللی دانست و گفت: ورزش قهرمانی و جذابیت‌های آن انگیزه‌ای قوی برای گرایش جوانان به سمت ورزش است و بدون سرمایه‌گذاری و کسب موفقیت در ورزش قهرمانی ترویج ورزش همگانی نیز دشوار خواهد بود.
محمدرضا پورمحمدی با اشاره به اینکه کشتی ورزش اول مملکت است، افزود: باید با برنامه‌ریزی منظم، به رشد و پیشرفت این ورزش در استان کمک کرده و مانع از کم‌رنگ شدن آن در میان جوانان شویم.
وی با بیان اینکه یکی از راه‌های ترویج ورزش همگانی، بها دادن به ورزش قهرمانی و تربیت قهرمانان ورزشی است، اظهار داشت: توسعه ورزش قهرمانی از نظر کسب افتخارات بین‌المللی و همچنین ارتقای سطح سلامت جامعه بسیار مهم و ضروری است.
پورمحمدی به مشکلات اقشار مختلف جامعه به ویژه ورزشکاران در ایام شیوع کرونا اشاره و اضافه کرد: اگرچه امروز مشکلاتی برای برگزاری تمرین‌های ورزشی پیش آمده است اما فرصتی نیز فراهم شده تا با برنامه‌ریزی و کادرسازی، نواقص تاریخی حوزه ورزش را رفع کرده و برای حرکت قدرتمند و موفقیت‌های بیشتر در پساکرونا آماده باشیم.
مسعود پزشکیان نایب رییس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی نیز در دیدار با رییس فدراسیون کشتی، پایش و تامین نیازهای کشتی آذربایجان شرقی و حمایت از این رشته ورزشی را لازم دانست و قول مساعد داد تا نیازهای کشتی استان برای توسعه برآورده شود. 

دکتر علیرضا منادی رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر 

بودجه مستقل در اختیار رشته کشتی قرار گیرد
علیرضا منادی، رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نیز در دیدار با دبیر گفت: باید برای توسعه و حمایت از کشتی بودجه مستقل در اختیار این رشته قرار گیرد و در این خصوص صحبت هایی نیز با وزیر ورزش و جوانان انجام شد. 
سه هزار و ۸۰۰ کشتی گیر دارای بیمه در آذربایجان شرقی فعالیت دارند
رئیس هیئت کشتی آذربایجان شرقی نیز از کاهش آمار کشتی گیران در این استان خبر داد و در خصوص وضعیت فعلی این رشته در استان گفت: دغدغه فدراسیون کشتی در مورد سیر نزولی آمار کشتی گیران، متوجه آذربایجان شرقی نیز هست. 
علی علیزاده اظهار کرد: اکنون سه هزار و ۸۰۰ کشتی گیر دارای بیمه و سازماندهی شده در سطح استان فعالیت می کنند، اما با توجه به آغاز استعداد یابی در مدارس، امیدواریم بتوانیم این رقم را به هشت هزار و ۸۰۰ نفر برسانیم.
وی همچنین گفت: برای بهبود وضعیت کشتی استان برنامه‌هایی از قبیل بهبود وضعیت ساختاری و تشکیلاتی، جذب اسپانسرهای مالی، میزبانی از مسابقات مختلف کشوری و جهانی، تعامل کامل با ادارات متولی ورزش، تعامل با کشورهای دارای وضعیت مناسب در حوزه کشتی و توجه ویژه به کشتی شهرستان‌ها در دستور کار هیئت کشتی استان قرار گرفته است.وی افزود: استاندارد سازی تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری، انتخاب سالانه مربیان و ورزشکاران برتر، کمک مالی به داوران و مربیانی که در کلاس‌های بین المللی شرکت می‌کنند و انتشار جزوات آموزشی برای مربیان و کشتی گیران از سایر برنامه‌های هیئت کشتی استان خواهد بود.وی اظهار کرد: برای بهبود وضعیت کشتی استان از نامداران آذربایجانی کشتی مانند یونس سرمستی، مسعود هاشم‌زاده و سایر قهرمانان استفاده خواهیم کرد تا در رده‌های مختلف سنی قهرمان پروری کنیم.علیزاده ادامه داد: حمایت از ملی پوشان کشتی را به دغدغه اصلی هیئت کشتی تبدیل خواهیم کرد تا قهرمانان نامی آذربایجان مانند پهلوان پرویز هادی بتواند علاوه بر کسب سهمیه المپیک، در عرصه‌های بین المللی برای ایران اسلامی افتخار آفرینی کند.وی اظهار کرد: هر کشتی گیر و مربی که بتواند بهترین نتیجه را در مسابقات مختلف بگیرد با بسته‌های تشویقی هیئت کشتی روبرو خواهد شد.
وی گفت: در زمان حاضر هیات های کشتی در همه شهرستان های آذربایجان شرقی فعال است و چهار سالن اختصاصی نیز درکلان شهر تبریز به این رشته ورزشی اختصاص دارد.

علیرضا دبیر رییس فدارسیون کشتی و سرهنگ عبدالله شادی فرمانده سپاه ویژه غدیر تبریز 

خانه کشتی بسیج در تبریز راه اندازی می شود
مسوول بسیج ورزشکاران سپاه تبریز و رییس بازرسی هیات کشتی تبریز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: به مناسبت هفته بسیج و بر اساس تفاهم نامه منعقد شده با فدراسیون کشتی، خانه کشتی بسیج راه اندازی می شود. 
حسین نعمتی گفت: بر اساس این تفاهم نامه فدارسیون کشتی تجهیزات و سپاه مکان و سالن ورزشی خانه کشتی را در اختیار قرار می دهد. 
وی همچنین افزود: در دیدار رییس فدراسیون کشتی با تعدادی از اعضای شورای شهر، رییس شورای شهر و شهردار تبریز نیز مقرر شد تا شهرداری به صورت مستقیم به توسعه رشته کشتی در کلانشهر تبریز کمک کند و از این رشته ورزشی حمایت کند. 
نعمتی ادامه داد: با آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز بندهای تفاهم نامه ای آماده شد تا بر اساس آن گسترش ورزش کشتی در بین دانش آموزان تحقق یابد. 

ایرج شهین باهر، شهردار، دبیری، رییس شورای شهر و آجودان زاده عضو شورای شهر تبریز  در دیدار با دبیر

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا