اهمیت پرداختن به دانش پایهای تا رسیدن به تکنولوژی
عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با بیان اینکه تکنولوژی نیاز به دانش پایهای دارد، گفت: تا پروژهای در مراکز تحقیقاتی، پژوهشکدهها و دانشگاهها پیگیری نشود و دانش آن به دست نیاید، نمیتواند منجر به تولید محصول شود؛ در نتیجه وقتی کسی پژوهشی بر مواد جدیدی انجام میدهد، طبیعتا زمانبر خواهد بود تا این پژوهش تبدیل به تکنولوژی و یا منجر به تولید محصول شود.
فرید جمالیشینی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: نیاز است که هر عضو هیات علمی در کنار آموزش به پژوهش نیز بپردازد و مهم است که بتوانیم پروژهها را با تحقیقات آزمایشگاهی پیش ببریم و پژوهشها را کاربردی کنیم. در دانشگاه آزاد اهواز، در زمینه فیزیک حالت جامد در مقیاس نانو، کارهای پژوهشی را پیش بردیم و تحقیقات بر تولید مواد نیمه هادی در مقیاس نانو نیز در این راستا انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت انجام پژوهشهای کاربردی، افزود: اگر پروژههای علمی پژوهشی انجام شده توسط اعضای هیات علمی، استاندارد، موضوعات بهروز و کاربردی باشند، میتوانند در مجلات معتبر جهانی چاپ و منجر به تولید تکنولوژی شوند. رویکرد ما نیز اینگونه است و قصد داریم که بروندادهای علمی را مدیریت کنیم.
عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با اشاره به آخرین تحقیقات انجام شده در گروه فیزیک این دانشگاه، بیان کرد: هم اکنون تحقیقاتی بر سلولهای خورشیدی جدید که از نسل سوم هستند، در حال انجام است. همچنین بخشی از این پژوهش بر سنسورهای نوری و گازی متمرکز است و به این منظور دانشجویان تحصیلات تکمیلی را به این سمت و سو و استفاده از فضای آزمایشگاهی، هدایت میکنیم.
جمالیشینی با بیان اینکه تکنولوژی نیاز به دانش پایهای دارد، ادامه داد: تا پروژهای در مراکز تحقیقاتی، پژوهشکدهها و دانشگاهها پیگیری نشود و دانش آن به دست نیاید، نمیتواند منجر به تولید محصول شود. در نتیجه وقتی کسی پژوهشی بر مواد جدیدی انجام میدهد، طبیعتا زمانبر خواهد بود تا این پژوهش تبدیل به تکنولوژی و یا منجر به تولید محصول شود.
برگزیده پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت پرداختن به سلولهای خورشیدی، گفت: با توجه به اینکه سوختهای فسیلی رو به اتمام است، سلولهای خورشیدی اهمیت بسیاری دارند و منابع خوبی برای تامین انرژی هستند، بنابراین باید از منابع جدید و طبیعی استفاده کرد. سلولهای خورشیدی نسلهای مختلفی دارند، نسل جدید این سلولها از نظر انرژی منبع خوبی هستند اما ماندگاری کمی دارند و پایدار نیستند. در نتیجه در مدت کوتاه بازده کافی ندارند. بنابراین بخشی از تحقیقات جهان برای تامین انرژی به این سمت و سو هدایت شده است تا علاوه بر افزایش بازدهی سلولهای خورشیدی، پایداری آن هم نیز افزایش یابد.
عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در پایان با اشاره به انجام پژوهشهایی در خصوص سنسورها، تصریح کرد: سنسورهای نوری و گازی نیز از اهمیت زیادی برخوردارند و امروزه در زندگی روزمره ما نقش مهمی دارد. تحقیقات در این حوزه بنیادی و آزمایشگاهی است و هنوز به تجاریسازی نرسیده است.
ایسنا