اخبار

انجام مبارزه بیولوژیک با آفت‌ها در ۲۳۰۰ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی

انجام مبارزه بیولوژیک با آفت‌ها در ۲۳۰۰ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربیجعفروحدت روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام سالانه در راستای کاهش مصرف بی رویه سموم نباتی و تولید محصول گواهی شده در استان انجام می‌شود.
وی  بیان کرد: با استمرار و پایداری ۲ واحد اینسکتاریوم یا همان آزمایشگاه در شهرستان های ارومیه و میاندوآب و استفاده از توان تخصصی بخش غیردولتی علاوه بر تولید و تکثیر زنبور “براکون و تریکو گراما”، برای ۱۵ نفر از کارشناسان نیز در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد اشتغال ایجاد شده‌است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: با نصب انواع تله در مزارع و پایش آنها با مشاهده اولیه شکار در هفته آخر خرداد، رهاسازی از اول تیرماه در سطح مزارع شروع شده‌است.
وحدت ادامه داد: بیشترین رهاسازی و استقبال در مراکز جهاد کشاورزی دهستانهای “یورقون اباد” و “حصار ترکمان” در شهرستان ارومیه و در تمامی مراکز جهادکشاورزی میاندواب و برخی مناطق شهرستانهای بوکان و مهاباد بوده‌است.
وی با اشاره به اینکه رهاسازی طی سه مرحله و با نظر مستقیم و بازدید کارشناسی صورت می‌گیرد، افزود: علت انتخاب نخود و گوجه فرنگی برای مبارزه بیولوژیک نتایج مطلوب آزمایش های موجود در این مزارع است.
وحدت گفت: این اقدام در راستای کاهش مصرف سموم شیمیایی، مبارزه با آفات و تولید محصولات سالم و ارگانیک و همچنین حفاظت محیط زیست از آلودگی های ایجاد شده از طریق آفات شیمیایی در منابع آبی و خاکی انجام شد.
زنبور «براکون» و «تریکوگراما» از طریق تخم‌گذاری روی لارو آفات باعث پارازیته شدن آن می‌شود که این عمل در زنبور براکون با رهاسازی خود حشره و در زنبور تریکوگراما با کارگذاری تخم زنبور میسر می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا