امکان واکسیناسیون همگانی از دیدگاه نماینده وزیر بهداشت
– نماینده وزیر بهداشت و ناظر طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در قطب پنج دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: امسال وارد واکسیناسیون عمومی میشویم و به نظر میرسد میتوانیم در نیمه دوم سال قسمت عمدهای از جمعیت ایران را واکسینه کنیم.
دکترامیر احمد اخوان که برای پیگیری بررسی اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی به شهرستان جهرم فارس سفر کرده بود،شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: کادر درمان همچنان در اولویت واکسیناسیون هستند و طی روزهای آینده واکسیناسیون آنها به انجام خواهد رسید.
وی گفت: هدف وزارتخانه واکسیناسیون جمعی کشور است که بر اساس محدودیت منابع تا کنون گروههایی که در اولویت بوده اند واکسینه شده اند و امیدواریم با وارد کردن دوزهای بیشتر واکسن بتوانیم تعداد بالایی را در جامعه واکسیناسیون کنیم.
اخوان در خصوص عوارض برخی واکسنها چون آسترازنکا که باعث نگرانی شده است گفت: تزریق آن برای سنین بالای ۵۰ سال هیچ اشکالی ندارد و از ۱۸ تا ۵۰ سال نیز هر کس مایل بود میتواند آن را تزریق کند و به زیر ۱۸ سال نیز تزریق نشود.
سرپرست مرکز خدمات آموزش وزارت بهداشت بیان کرد: بر این اساس عوارض آن نادر است و WHO سازمان جهانی بهداشت برای این واکسن هیچ ممنوعیت اعلام نکرده است.
وی اظهار کرد: اوایل تابستان واکسنهای ایرانی عرضه میشوند و ترکیبی از واکسنهای خارجی و داخلی در طرح واکسیناسیون دیده شده است.
اخوان ابراز کرد: پیشبینی ما برای موج چهارم کرونا این است که این روند افزایشی کل کشور تا هفته آینده ادامه یابد و به نظر نمیرسد در این هفته نیز افت کند و لازم است مردم عادی انگاری نکنند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
ناظر طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در قطب پنج دانشگاههای علوم پزشکی کشور بیان کرد: محدودیتهای اجتماعی در تردد و اصناف باید از سطحی بالاتر رود تا خوب اثر کند، اما همین میزان اندک نیز مؤثر بوده است و به هر اندازه که رعایت شود تأثیر خود را خواهد گذاشت، اما رعایت پروتکلها رضایتبخش نیست.
اخوان درباره مدیریت و کنترل بیماری کووید ۱۹ اظهار کرد: طرح شهید سلیمانی، از طرحهای عملیاتی خوب کشور است که تا کنون نقش بسزایی در بیماریابی افراد و کنترل بیماری در شهرهای مختلف کشور داشته است.
وی افزود: بر اساس گزارش های ارائه شده در اجرای طرح حاج قاسم سلیمانی در شهرستان های جهرم و خفر، تا کنون بیماریابی افراد به خوبی صورت گرفته و این امر موجب شده که در پیک های اوج بیماری کرونا ناقلان شناسایی و تأثیر بسیار در کنترل بیماری داشته است.
وی ادامه داد: گزارشهای دانشگاه به صورت هفتگی می رسد و با اینکه درگیر واکسناسیون هستند اقدامات خوبی انجام شده است.
سرپرست مرکز خدمات آموزش وزارت بهداشت گفت: دانشگاه علوم پزشکی جهرم در حالی که در گام پنجم طرح شهید سلیمانی که واکسیناسیون است قرار دارد، اما این باعث نشده که در روند بیماریابی اختلال ایجاد شود.
در قالب طرح شهید سلیمانی، با شناسایی اطرافیان فرد مبتلا به کرونا، ضمن ارایه آموزشهای خود مراقبتی، به مدت ۱۴ روز خدمات حمایتی از سوی مراقبان سلامت به آنها ارایه میشود.
سنجش میزان اکسیژن و دمای بدن افراد و مراقبت بیشتر از سالمندان، زنان باردار و کسانی که دارای بیماری زمینهای هستند از دیگر اقدامات این طرح است.
در طرح شهید سلیمانی، همه افرادی که با فرد مبتلا به کرونا در تماس بودهاند، شناسایی میشوند و تحت غربالگری و مراقبت قرار میگیرند.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.//ایرنا