امنیت غذایی، اعتماد جهانی؛ با نشان حلال
غذای حلال نشات گرفته از آموزه ها، اعتقادات و فرهنگ اسلامی اکنون به نمادی معتبر در سطح جهان تبدیل شده است که در اندک زمانی پس از ثبت واژه «حلال» بر روی محصولات صنایع غذایی به عنوان اعتباری فراتر از استانداردها اعتماد عمومی را در سطح جهان کسب کرده که مدیون رعایت نکات شرعی و در واقع بهداشتی است که در تهیه مواد خام و فرآورده های گوشتی و غیرگوشتی از دین اسلام نشات گرفته است.
نشان تجاری حلال بر روی انواع بسته های غذایی و محصولات صنایع غذایی در کشورهای مختلف دنیا طوری نهادینه شده که مصرف کنندگان با مشاهده این برند که اکنون به یک برند معتبر تجاری جهانی در صنایع غذایی تبدیل شده آنرا به عنوان غذای سالم، بهداشتی و لذیذ می شناسند و به سمت این نوع محصولات جلب می شوند.
شاید بتوان گفت که صنایع غذایی دنیا از این حیث مدیون دین اسلام و مسایل بهداشتی تهیه مواد اولیه برای تهیه غذا و محصولات صنایع غذایی است و برون داد و بازخورد افزایش تعداد مشتریان محصولات دارای برند حلال این ادعا را ثابت می کند.
البته متاسفانه بر اساس اعلام کارشناسان، تنها یک درصد تولید محصولات غذایی با نشان تجاری حلال در ایران تولید می شود که نیاز به توجه مسوولان دارد تا بازار جهانی این نوع محصولات غذایی که را امنیت غذایی و سود اقتصادی را به ارمغان آورده استفاده کنند.
وجود ذابحین، ناظران شرعی و ذبح حلال این قابلیت را به تولیدات و فرآورده های گوشتی و سایر فرآورده های دامی و لبنی ایران داده تا بتواند محصولات خود را به اقصی نکات جهان صادر کند از طرفی در واردات محصولات غذایی به خصوص تنقلات در کنار علامت های استاندارد جهانی به وجود نماد حلال توجه کنند و از ورود کالاهای بدون علامت حلال به کشور جلوگیری کنند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در این همایش گفت: خلقت جهان هستی بر اساس کمال گرایی بنا شده است انسان که اشرف مخلوقات خداست بیشترین بهره برداری را از این هستی دارد.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی آل هاشم اظهار کرد: انسان دارای چهار بعد است، روح ،روان، جسم و ذهن ولی کمال حقیقی در گرو رشد متوازن این چهار بعد است.
وی یادآورشد: غذای حلال یکی از عوامل رشد و کمال انسانی در تمام ابعاد وجودی انسان است در دنیا استفاده از غذای حلال مورد استقبال واقع شده که موجب خرسندی است.
حجت الاسلام آل هاشم ادامه داد: در دین مبین اسلام استفاده از خوراکی حلال و دوری از خوراکی های حرام می تواند در رفتار، خلقیات و رفتار انسان سالم اثرگذار باشد بر این اساس در ۱۶۰ آیه قرآن در مورد خوراکی های حلال و حرام و تغذیه سفارش وجود دارد.
وی افزود: ممنوعیت استفاده از غذاهای غیر بهداشتی یکی از خدمات اسلام به جامعه بشریت است چون در دورانی که هنوز میکروب کشف نشده بود بسیاری از غذا های مضر و حرام توسط دین اسلام معرفی و از آن پرهیز داده شد.
وی همچنین با تقدیر از خدمات اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: بیش از ۸۰ درصد فعالیت های دامپزشکی بر مبنای امنیت غذایی و امنیت روانی در حوزه غذاست در واقع بخشی از موضوع بیوتروریسم نیز مربوط به حوزه دام است.
وی با بیان مصداقی از ورود کالا به خصوص تنقلات خارجی بدون نشان حلال گفت: به گفته کارشناسان برخی از پاستیل ها از مواد اولیه حرام مثل استخوان خوک و سگ تهیه می شود.//ایرنا