اخبار

الزامات تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: میانگین رشد اقتصادی سالانه کشور در ۱۵ سال گذشته کمتر از دو درصد و رشد سرانه کمتر از یک درصد بوده و برای تحقق رشد سالانه ۸ درصدی که هدف برنامه پنج ساله بود، باید الزاماتی فراهم شود.

داوود بهبودی چهارشنبه، هفتم مهرماه در جلسه تبیین سیاست‌ها، الزامات و برنامه‌های تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد استان،گ اظهار کرد: نظام اداری و بخش خصوصی ما در عرصه فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تلاش‌های توان‌فرسایی انجام می‌دهد، اما چالش اصلی این است که خروجی مورد انتظار حاصل نمی‌شود.

وی افزود: با وجود صرف منابع کلان وضعیت درآمد، رفاه، اشتغال، ایجاد ثروت، ارزش افزوده و صادرات چندان مطلوب نبوده و از مسئولان رده اول نظام تا مردم کف خیابان ناراضی و گله‌مند هستند؛ کسری بودجه نیز نشان می‌دهد که دولت بیش از آنچه درآمد دارد، هزینه می‌کند.

بهبودی با بیان اینکه متوسط دوره ساخت پروژه‌های ملی از ۱۵ سال نیز فراتر رفته که یک فاجعه‌ است، متذکر شد: برای اینکه ورودی‌های ما اثرات خود را در درآمد، اشتغال، ایجاد ارزش افزوده و رفاه نشان دهد باید بودجه را هدفمند و اثربخش کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: اگر بپذیریم که روند گذشته با وجود تلاش‌های انجام شده و هزینه‌های صرف شده نتایج مورد انتظار را نداشته و به بن بست رسیده، باید مسیر و ریل‌گذاری را تغییر دهیم و فرایندها و نظامات حکمرانی و تدبیر را اصلاح کند.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام شده که اثرات خود را در رشد نشان نمی‌دهد؛ این امر حاکی از وجود ظرفیت‌های خالی قابل توجه در بخش‌هایی مثل صنعت و خدمات است؛ بطوری که متوسط بخش صنعت استان فقط با حدود ۵۸ درصد ظرفیت فعالیت می‌کند.

وی افزود: در واقع بیش از ۴۰ درصد ظرفیت خالی وجود دارد که بسیار قابل توجه بوده و با رفع موانع و اصلاح شاخص‌های کسب و کار می تواند به تولید و ارزش افزوده منجر شود.

بهبودی تاکید کرد: اگر بخواهیم در سال آینده نقش پذیری استان را در ایجاد ارزش افزوده، درآمد و صادرات ارتقا دهیم باید به تکمیل ظرفیت‌های خالی، رفع نواقص سخت افزاری، افزایش بهره‌وری و راندمان در سطح توجه کنیم.

وی یادآور شد: آذربایجان‌شرقی دانش برنامه‌ریزی مناسبی دارد، سند تدبیر توسعه‌ استان تدوین و اهداف و جهت گیری سند آمایش نیز مشخص شده که سیاست‌های این اسناد بالادستی راهگشای برنامه ریزان اقتصادی استان خواهد بود.

به گزارش باش خبر،به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی، لازم به ذکر است که در این جلسه مسوولان اجرایی استان در بخش‌های زیربنائی، راه و انرژی‌ و آب، IT، کشاورزی، امور اقتصادی، صنعتی و گردشگری به تشریح آخرین وضعیت پروژه‌های مربوطه و بیان نظرات و برنامه‌های پیشنهادی پرداختند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا