اقتصاد هنر در قزوین باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد

اقتصاد هنر در قزوین باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیردمحمدحسین اسماعیلی روز شنبه در نشست نمایندگان تشکلهای فرهنگی و هنری استان با مدیران اقتصادی استان، افزود: سرمایههای اجتماعی و فرهنگی، مقدمه ساز سرمایه اقتصادی هستند و باید برای حفظ و تقویت این سرمایهها تلاش کرد.
وی با بیان اینکه گفت و گوی فرهنگی، اولین گام برای رسیدن به توسعه اقتصادی است، اظهار داشت: برای توسعه و ارتقای شاخصهای اقتصاد هنر باید به سمت تبدیل آثار هنری به کالای اقتصادی حرکت کرد.
اسماعیلی ادامه داد: باید توجه داشت فرهنگ گفت و گو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید آن را در استان ترویج و نهادینه کرد و برای تقویت اقتصاد فرهنگ به عنوان یک اولویت اصلی در حوزه فرهنگ و هنر استان اقدام نمود.
وی نگاه همه جانبه به امور فرهنگی و ایجاد تعادل در همه برنامههای فرهنگی را حائز اهمیت دانست و گفت: باید به تمام بخشهای فرهنگی و هنری به صورت متوازن توجه کرد و آنها را رشد داد.
این مسوول اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که برای این امر، اتاق گفت و گوی فرهنگ و اقتصاد با محوریت معاونت اقتصادی استانداری و دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شود و از ظرفیت اتاق بازرگانی، شرکت شهرکهای صنعتی، اداره کل صمت، شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و تشکلهای فرهنگی و هنری استفاده گردد.
اسماعیلی ادامه داد: در استان قزوین با توجه به پیشینه غنی تاریخی و هویت فرهنگی و ظرفیتهایی که دارد، باید بتوانیم یک مرجعیت فرهنگی ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه بخش فرهنگ و هنر میتواند در تولید ناخالص داخلی و ملی سهم عمده داشته باشد، افزود: این حوزه قابلیت لازم را برای تبدیل شدن به منبع عظیم و اقتصاد پویا دارد.
اسماعیلی اضافه کرد: در استان قزوین، فعالیتهای فرهنگی متعددی در حال انجام بوده که اغلب به صورت جزیرهای است و هدف واحدی ندارد بنابراین باید کوشید تا همه آنها به سمت یک هدف مشخص فرهنگی حرکت کنند.
وی تصریح کرد: ما در استان قزوین صنایع مختلف و بخش خصوصی بسیار فعال در شهرکهای صنعتی داریم و امیدواریم از این پتانسیل بتوانیم در جهت تقویت فرهنگ استفاده کنیم و با ایجاد اتاق گفت و گوی فرهنگ و صنعت در آینده نزدیک از ظرفیت عظیم بخش خصوصی بیشتر بهرهمند شویم.
اسماعیلی افزود: مذاکرات متعددی در این خصوص با شهرداری و شورای شهر داشتهایم تا بتوانیم با ایجاد بازارچههای فرهنگی هنری، گذر فرهنگ و هنر و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی اقتصاد فرهنگ را در استان توسعه دهیم.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه تجاریسازی هنر نیازمند تخصص است، گفت: هنرمندان باید با گروههای متخصص کسب و کار و مدیریت پیوند بخورند.
مهدیه سادات قافله باشی با اشاره به اینکه قزوین از گذشتههای نه چندان دور با تکیه بر پیشینه فرهنگی و هنری غنی و استوار خود همچنان پیشرو در عرصه فرهنگ و هنر است، اظهار داشت: هنرمندان ما نیازمند توجه هستند تا آثار خود را به بهترین شکل عرضه کنند.
وی با اشاره به بحث عدالت فرهنگی، افزود: باید در خرید آثار هنرمندان و حمایت از تولیدات آنها عدالت فرهنگی را رعایت کنیم و همه هنرمندان مورد توجه قرار گیرند تا بتوانیم از ظرفیتهای بالای فرهنگی استان نهایت استفاده را ببریم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین نیز در این جلسه با اشاره به ارتباط صنعت و هنر گفت: میتوانیم نمایشگاهی از توانمندی هنرمندان استان را در شهرکها دایر کنیم تا تلفیق هنر و صنعت را در کنار یکدیگر داشته باشم.
حمیدرضا خانپور، خلاقیت و نوآوری را لازمه اصلی ارتباط صنعت و هنر دانست و افزود: آماده همکاری با هنرمندان در توسعه اقتصادی فرهنگ و هنر هستیم و با دوری از حاشیهها میتوانیم ظرفیتهای موجود بخش خصوصی را در توسعه اقتصاد هنر به کار بگیریم.
در ادامه این نشست، نمایندگان انجمن سینمای جوان، انجمن خوشنویسان، انجمن هنرهای تجسمی، نماینده کانونهای تبلیغاتی، اتحادیه ناشران و همچنین اتحادیه چاپخانه داران به بیان دیدگاههای خود در زمینه تعامل مدیران اقتصادی استان با اهالی فرهنگ پرداختند.