استفاده از زنبور برای کنترل آفات در مزارع گوجه فرنگی قزوین
استفاده از زنبور برای کنترل آفات در مزارع گوجه فرنگی قزوینمدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین روز یکشنبه با اعلام این خبر اظهار داشت: طرح کنترل بیولوژیک آفات در سطح ۴۵۰۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان در دست اجراست.
یوسف درخشان افزود: در طرح مقابله بیولوژیکی با آفات گوجه فرنگی از مرحله گل دهی تا برداشت کامل سه مرحله رهاسازی زنبور انجام می شود.
وی اظهار داشت: این طرح با هدف کاهش مصرف سموم ، کاهش هزینه های تولید و سلامت محصول و حفظ محیط زیست انجام می شود.
درخشان تصریح کرد: هزینه هر هکتار اجرای این طرح ۲۱۰ هزار تومان است که ۱۱۰ هزار تومان (۵۵ درصد) آن یارانه دولتی و ۱۰۰ هزار تومان سهم کشاورز است.
به گفته این مسوول مبلغ کل یارانه برای اجرای این طرح ۴۹۵ میلیون تومان بوده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان قزوین گفت: استفاده بیش از حد از سموم شیمیایی برای کنترل عوامل خسارت زای گیاهی عامل برهم زننده تعادل طبیعی، زیست محیطی و به خطر انداختن سلامت محصول و مصرف کنندگان است.
درخشان تصریح کرد: استفاده از سموم تنها در مواردی توصیه می شود که سایر روش های کنترل موثر نباشند زیرا سموم باعث از بین رفتن حشرات مفید و ایجاد مقاومت در آفات می شوند.
وی یاد آور شد: یکی از بهترین روش ها کنترل بیولوژیکی بوده که شامل استفاده از حشرات مفید برای کنترل آفات است.
در سال جاری ۶ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان به زیر کشت این محصول رفته ک و پیش بینی می شود ۵۸۰ هزار تن محصول از این میزان اراضی کشاورزی برداشت می شود.
گوجه فرنگی از محصولاتی است که در هر بار کشت بیش از چهار تا پنج نوبت سمپاشی به طور متوسط بر علیه آفات آن انجام می شود.
در طرح کنترل بیولوژیک از ۲ نوع زنبور تریکوگراما و براکون برعلیه دو آفت هلیوتیس و توتا استفاده می شود که زنبور تریکوگراما پارازیت کننده تخم های آفت و زنبور براکون پارازیت کننده لارو آفت بوده که با تغذیه از آنها موجب کاهش جمعیت آفات و کاهش خسارت محصول می شوند.