هنگامی که به منابع انرژی تجدیدپذیر فکر میکنیم، اغلب انرژی خورشیدی یا بادی به ذهن ما متبادر میشود و انرژی اقیانوسی را فراموش میکنیم.
اقیانوسها بیش از ۷۰ درصد از سطح زمین را پوشاندهاند و ظرفین عظیمی برای انرژیهای تجدیدپذیر و پاک فراهم میکنند. محققان مؤسسه تحقیقاتی مرزهای علم مواد (Institute for Frontier Materials) در استرالیا امیدوار هستند که بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
آنها در مقاله ای که در مجله انجمن شیمی آمریکا منتشر شده است، توضیح دادند که فناوری جدید پیشرفته غشای نانومواد دو بُعدی چگونه میتواند فرآیندهای استخراج انرژی آبی (blue energy harvesting) را بهبود بخشد. انرژی آبی یک انرژی تجدیدپذیر است که از اختلاف محتوای نمک بین آب رودخانه و آب دریا برای تولید برق استفاده میکند.
دکتر وِیوِی لی (Weiwei Lei) که پروژه تولید انرژی پایدار را در این مؤسسه سرپرستی میکند، گفت: انرژی اقیانوس از پنج شکل تشکیل شده است (که عبارتند از جزر و مد، امواج آب، جریانهای اقیانوس، گرادیان دما و توان گرادیان شوری) و یک منبع انرژی جایگزین بالقوه را ارائه میکند؛ بنابراین، استخراج انرژی اقیانوسی با دستگاههای مصنوعی زیادی را به خود جلب کرده است؛ به ویژه، توان گرادیان شوری که توان اُسمُزی یا انرژی آبی نیز نامیده میشود و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را نوید میدهد.
این انرژی ظرفیت یک تراوات (۸۵۰۰ تراوات ساعت در سال) را دارد که از مجموع انرژی هیدرولیک، هستهای، بادی و خورشیدی در سال ۲۰۱۵ میلادی بیشتر است.//ایرنا