استان فارس با وجود اینکه هیچ نقطه اتصالی به دریا یا آبهای آزاد ندارد اما همواره در رتبهها نخست غرق شدگی بوده است به همین منظور پویش پیشگیری از غرقشدگی در استان راهاندازی شده است.
هر سال با شروع فصل گرما آب تنی و شنا کردن در رودخانهها، دریاچه سدها و دیگر اماکن غیر ایمن امری رایج است که گاه منجر به فوت افراد و غرقشدگی میشود. این پدیده خطرآفرین هر ساله از سوی مسئولان امر به صورت هشدارهای جدی مطرح میشود اما باز هم تکرار آن نشان از بیتوجهی مردم دارد.
بالا بودن آمار این پدیده در استانهای متصل به دریا شاید طبیعیتر باشد اما اینکه در استانی که هیچ نقطه اتصالی به دریا ندارد آمار غرق شدگی در رتبههای سوم و چهارم باشد عجیب و نیازمند اقدامات موثر فرهنگی و زیربنایی است.
استان فارس با وجود اینکه هیچ نقطه اتصالی به دریا یا آبهای آزاد ندارد اما همواره در رتبهها نخست غرق شدگی بوده است. براساس آنچه پزشکی قانونی اعلام کرده این استان در سال 98 پس از استانهای خوزستان با 151 مورد، استان مازندران با 109 مورد و استان گیلان با 108 مورد به لحاظ تعداد جان باختن پدیده غرق شدگی رتبه 4 را داشته است.
در سال 98 تعداد جانباختگان ناشی از غرق شدگی در استان فارس 94 نفر بوده که 72 نفر مرد و 22 نفر زن بودهاند این آمار در سال گذشته به 92 نفر رسیده است یعنی 2 نفر کمتر از سال پیش از آن اما نکته مهم در این زمینه این است که رتبه استان فارس در سال 99 به سوم رسیده است.
براساس آمار پزشکی قانونی در سال گذشته استان فارس با 92 مورد جان باخته ناشی از غرق شدگی پس از استانهای خوزستان با 129 مورد و استان مازندران با 94 مورد قرار گرفته است.